FREDAG 19 OKTOBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

IKEA-koncernen öppnar i morgon sitt första varuhus i Indien

Den 9 augusti öppnar IKEAs första varuhus i Indien
IKEA-koncernen öppnar sitt första varuhus i Indien den 9 augusti. Varuhuset är 37 000 kvadratmeter stort och ligger i staden Hyderabad. I varuhuset arbetar 950 medarbetare. 47 procent av dessa är kvinnor, vilket motsvarar IKEA-koncernens mål inom jämställdhet.

Efter 30 år av inköp och produktion i Indien öppnar nu IKEA-koncernen sitt första varuhus i Indien. IKEA-koncernen är den första större enskilda återförsäljaren som har fått godkännande från de indiska myndigheterna. Under de kommande åren planerar IKEA att öppna fler varuhus och enheter i Indien. Det första IKEA-varuhuset i Indien öppnar i Hyderabad den 9 augusti 2018, följt av varuhuset i Navi Mumbai som förväntas öppna under 2019. Hittills har IKEA-koncernen köpt fyra tomter i delstaterna Telangana, Maharashtra, Karnataka och Delhi/NCR.

– Idag är en fantastisk dag och en viktig milstolpe på vår Indienresa som började för över 30 år sen, när IKEA inledde samarbeten med lokala tillverkare. Vi har långsiktiga planer för Indien, som är en viktig marknad för oss. Vi har inspirerande och funktionell heminredning till bra priser. Att äntligen få uppfylla de indiska kundernas behov och drömmar för hemmet ska bli väldigt spännande, säger Jesper Brodin, vd för IKEA-koncernen.

Det 37 000 kvadratmeter stora varuhuset täcker fem hektar mark i Hyderabads teknikcommunity HITEC City och förväntas få över sju miljoner besök varje år. IKEA-koncernen har integrerat hållbarhet i alla delar av verksamheten, både i varuhusen och i leverantörskedjan. Alla indiska varuhus kommer att ha solpaneler, LED-lampor, vattenreningsverk och moderna avfallshanteringssystem.

Efter omfattande marknadsundersökningar genom nästan tusen hembesök kommer varuhuset att visa upp lokalt anpassade heminredningslösningar och sälja ett anpassat sortiment där kunderna kan köpa produkter som masala-burkar, tryckkokare, idli-kärl, färggranna textilier och hållbara och lokalt producerade madrasser med en kärna av kokosfiber.

Precis som på övriga IKEA-varuhus kommer alla klassiska möbler att vara tillgängliga, som BILLY bokhylla, KLIPPAN soffa, LACK bord och POÄNG fåtölj. Dessutom kommer det att finnas tusen sittplatser i restaurangen där besökarna kan prova svensk mat med en indisk touch samt lokala delikatesser som biryani, samosas och dal makhni.

– För oss på IKEA är människor, vårt närområde och en hållbar verksamhet väldigt viktigt. Under de senaste fem åren har vårt team i Indien byggt upp en stark grund och solid bas för våra kommande framgångar. Jag vill rikta ett stort tack till våra vänner i Indien, inklusive regeringen och myndighetspersonal, för allt stöd och gott samarbete så att vi kunde förverkliga den här drömmen, säger Peter Betzel, landschef för IKEA Indien.

IKEAs affärsidé är att erbjuda de många människorna ett brett sortiment heminredningsprodukter, med hög kvalitet, till så låga priser att så många som möjligt kan köpa dem. Omkring 1 000 produkter som kommer kosta under 200 rupier (26 kronor) har tagits fram för den indiska marknaden. Utöver detta kommer IKEA Indien att erbjuda prisvärda och flexibla tjänster, bland annat hemleverans och monteringstjänster för att underlätta för de kunder som inte är bekanta med gör-det-själv-konceptet.

IKEA finns i och med öppningen i Indien i 50 länder med 420 varuhus.

Bilder från öppningen och varuhuset kommer att publiceras på IKEA Sveriges Twitter under 9 augusti.

För mer information, kontakta:
Felix Östman, presskontakt IKEA Sverige, 0476-44 07 70 eller felix.oestman@ikea.com
2018-10-16
Siemens på SKYDD: Rätt integrerad säkerhetslösning spar pengar och miljöGripdonet PGN-plus-P från SCHUNK nu också i explosionsskyddat utförande Ett steg närmre mot mer hållbara asfalttransporterPressinbjudan: Logistik & Transport 2018Stjärnorna på företagarhimlen: Vem blir Årets Företagare i Sverige 2018?DAF presenterar en ny kollektionMiljörivarna fortsätter sin tillväxtresa Innovativa material från kemiindustrin en förutsättning för hållbara förpackningarNorton lanserar nya slipduksrullar och –arkVD håller låda #11 - Let's talk!Ekstrands presenterar ytterdörrar i ek panelKundanpassad träpall säkrar godsetNy kampanj ska minska antalet pågrävda elledningarGreen Cargo testkör de nya Transmontanaloken
2018-10-15
VBN Components firar 10 år av materialutvecklingErgonomisk fatkärra för ex-zonerNy Toughbook-studie hjälper post- och logistikföretag att möta framtidens utmaningarVolvo Cars tillåter HVO100 för taxibolagen i SverigeInbjudan till Stora Ensos media och analytiker webbsändningar den 26 oktober 2018ABB:s Robotikstipendium tilldelas forskarstudent vid MDHSkanska tecknar tilläggskontrakt för projekt i Nashville, USA, för USD 59 M, cirka 534 miljoner kronorFinja lanserar rörliga arbetsanvisningar i 3D om badrumsrenoveringnorelem förankrar säkerheten med nya lastbärande öglor och skruvarVTI utvecklar effektivare halkbekämpningCTC lanserar ny större varvtalsstyrd bergvärmepumpHär är storsäljaren framför alla – baklampan du aldrig behöver byta utSvevia bygger om trafikplats HedentorpNärmare 10 000 besökte årets Scanautomatic och ProcessTeknikTMF i siffror & TMF:s marknadsrapport från Trä- och MöbelföretagenHager fortsätter bredda produktportföljenFlest miljardföretag i elinstallationsbranschenebm-papst bygger ny produktionsanläggning i KinaUpplands Motor stärker marknadsteametScanDraft erbjuder utbildning inom helfoliering i Göteborg Nu storsatsar Hitachis verktygsverksamhet under nytt varumärke Derome blir Superföretag för femte året i radCramo AB i nytt samarbete med Veidekke Entreprenad AB​Fem nya specialmaskiner lanserade av Hitachi
2018-10-12
3000 ton salt, krångelfritt och snabbt lossatFramtidens passerkort är ett mikrochip i handenOnepartnergroup Logistics och Cross Nordic Logistics går samman och bildar Reach LogisticsMöt Malin – vår HR-chef som är både hjärta och hjärna personifieradVR-glasögon med Basler Dart-kamera visualiserar byggnader innan de är byggdaSlangExpress växer kraftfullt i GöteborgMakita lanserar kolborstfri grästrimmer på 18VSnart öppnar Besikta Bilprovning i HaningeNUUK XL – En stor nyhet!Intressanta föreläsningar på ScanpackME-skolan flyttar till Stortorget i ÖrebroRekordstor elproduktion i Malmös största solcellsanläggningByggstart för ny hamnterminal i Göteborgs hamnTestvinnande och premiumklassade rengöringsmedlet nu hos MekonomenFullfölj arbetet med stärkt studie- och yrkesvägledningBilMånsson i Halmstad blir ny Jaguar Land Rover-återförsäljareNästa generations Wi-Fi: ASUS Lanserar 802.11ax (Wi-Fi 6) router på svenska marknaden Den första stora 18V - vinkelslipen med två batterierEaton Sverige växlar upp – anställer elva personer John Söderberg utsedd till tillförordnad VD för Sweden Green Building Council
2018-10-11
Se till att flödesväxlingarna går smidigt och säkert med den här nya Mixproof-ventilen med tre hus konstruerad för hygieniska processerUnderhållsstopp på Stora Ensos fabrik i SkoghallSKF levererar den senaste generationen online system till BillerudKorsnäsFörsta Polestar Space öppnar i Norge under 2019
Annonser