ONSDAG 22 AUGUSTI 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

IKEA-koncernen öppnar i morgon sitt första varuhus i Indien

Den 9 augusti öppnar IKEAs första varuhus i Indien
IKEA-koncernen öppnar sitt första varuhus i Indien den 9 augusti. Varuhuset är 37 000 kvadratmeter stort och ligger i staden Hyderabad. I varuhuset arbetar 950 medarbetare. 47 procent av dessa är kvinnor, vilket motsvarar IKEA-koncernens mål inom jämställdhet.

Efter 30 år av inköp och produktion i Indien öppnar nu IKEA-koncernen sitt första varuhus i Indien. IKEA-koncernen är den första större enskilda återförsäljaren som har fått godkännande från de indiska myndigheterna. Under de kommande åren planerar IKEA att öppna fler varuhus och enheter i Indien. Det första IKEA-varuhuset i Indien öppnar i Hyderabad den 9 augusti 2018, följt av varuhuset i Navi Mumbai som förväntas öppna under 2019. Hittills har IKEA-koncernen köpt fyra tomter i delstaterna Telangana, Maharashtra, Karnataka och Delhi/NCR.

– Idag är en fantastisk dag och en viktig milstolpe på vår Indienresa som började för över 30 år sen, när IKEA inledde samarbeten med lokala tillverkare. Vi har långsiktiga planer för Indien, som är en viktig marknad för oss. Vi har inspirerande och funktionell heminredning till bra priser. Att äntligen få uppfylla de indiska kundernas behov och drömmar för hemmet ska bli väldigt spännande, säger Jesper Brodin, vd för IKEA-koncernen.

Det 37 000 kvadratmeter stora varuhuset täcker fem hektar mark i Hyderabads teknikcommunity HITEC City och förväntas få över sju miljoner besök varje år. IKEA-koncernen har integrerat hållbarhet i alla delar av verksamheten, både i varuhusen och i leverantörskedjan. Alla indiska varuhus kommer att ha solpaneler, LED-lampor, vattenreningsverk och moderna avfallshanteringssystem.

Efter omfattande marknadsundersökningar genom nästan tusen hembesök kommer varuhuset att visa upp lokalt anpassade heminredningslösningar och sälja ett anpassat sortiment där kunderna kan köpa produkter som masala-burkar, tryckkokare, idli-kärl, färggranna textilier och hållbara och lokalt producerade madrasser med en kärna av kokosfiber.

Precis som på övriga IKEA-varuhus kommer alla klassiska möbler att vara tillgängliga, som BILLY bokhylla, KLIPPAN soffa, LACK bord och POÄNG fåtölj. Dessutom kommer det att finnas tusen sittplatser i restaurangen där besökarna kan prova svensk mat med en indisk touch samt lokala delikatesser som biryani, samosas och dal makhni.

– För oss på IKEA är människor, vårt närområde och en hållbar verksamhet väldigt viktigt. Under de senaste fem åren har vårt team i Indien byggt upp en stark grund och solid bas för våra kommande framgångar. Jag vill rikta ett stort tack till våra vänner i Indien, inklusive regeringen och myndighetspersonal, för allt stöd och gott samarbete så att vi kunde förverkliga den här drömmen, säger Peter Betzel, landschef för IKEA Indien.

IKEAs affärsidé är att erbjuda de många människorna ett brett sortiment heminredningsprodukter, med hög kvalitet, till så låga priser att så många som möjligt kan köpa dem. Omkring 1 000 produkter som kommer kosta under 200 rupier (26 kronor) har tagits fram för den indiska marknaden. Utöver detta kommer IKEA Indien att erbjuda prisvärda och flexibla tjänster, bland annat hemleverans och monteringstjänster för att underlätta för de kunder som inte är bekanta med gör-det-själv-konceptet.

IKEA finns i och med öppningen i Indien i 50 länder med 420 varuhus.

Bilder från öppningen och varuhuset kommer att publiceras på IKEA Sveriges Twitter under 9 augusti.

För mer information, kontakta:
Felix Östman, presskontakt IKEA Sverige, 0476-44 07 70 eller felix.oestman@ikea.com
2018-08-16
Världsnyhet på Trä & TeknikUppgraderad Polestarmjukvara ger ökat vridmoment till bakhjulen i AWD-bilarGibbsCAM® 13 förhandsvisas på IMTS 2018Kraftig ökning i antalet affärsresor på AirbnbNCC bygger Laröds nya skola utanför HelsingborgASUS Zenbook S är nu lanserad i SverigeFujitsu presenterar fyra nya CELSIUS arbetsstationer för krävande arbetsuppgifterArktisk hälsoforskning i Umeå prisas internationelltUtnyttja er data för smartare inköpSTIHL introducerar ny innovativ röjsele i proffsklassenHandheld utökar sitt avtal med världens ledande paketleveransföretagLC utvecklar och bygger för Ebrex i ÖrebroNy forskning kan ge ökad förståelse för schizofreniEitech vinner fortsatt förtroende att bistå Ellevio i ännu ett kraftstationsprojektUniversalmassa för infästning i murverk och betongVill hjälpa verkstäder bli mer hållbaraMovingo blir giltig för resor med Tåg i BergslagenSmart teknik ger små­företagare en smidigare vardagNy CTO till MatsmartNina Starck - Ny tf design- och produktchef för WallVision SverigeHyundai utvecklar framtidens ljudsystem för bilarWistrand biträder vid försäljningen av Bensin & Rörtjänst i Göteborg ABUnit4 utser ny VD för Sverige och FinlandRafed Elbasam - ny affärschef på ArconaStabil marknadsandel i Saab-affären trots minskad försäljningNy VD i OutnorthÖresundskraft tar ställning i plastfråganInicio antagna till Reach for Change AcceleratorHandbok för smarta hantverkareStolta spårvagnar – en konstmanifestation för allas lika värdeAutoexperten öppnar nya anläggningar i samarbete med KvdbilMiljörivarna stärker sin position genom partnerskap med Drive700 000 användare - SolidSport spränger ny gränsDags för konferens eller kick-off?Beckmans Designhögskola nyrekryterar till programmet Visuell kommunikationDags att digitalisera era fraktbokningar!Lokal fjärrvärme inspirerar internationelltMässorna du inte får missa. Föranmäl dig och få fritt inträde!Så får du bidrag till elbilsladdning genom KlimatklivetSparbanksgruppen på väg mot sina målSJ lanserar ny rösttjänst för Google AssistentSjälvkörande lastbil från Mercedes-Benz på ELMIA Spoon öppnar kontor i NordnorgeÅrjäng är nästa hållplats för Nettbuss Bus4You
2018-08-15
STOREBRO Machine Tools AB säljer maskiner från tyska SPINNERNya material & ytbeläggningar gör entré i våra badrumTre byggnader nominerade till årets TräbyggnadsprisMälarenergi byter ut alla elmätare i regionen.Ny platschef i BranäsSmarta elnät – Reviderad standard för gränssnitt för nätdriftNytt ramavtal med Svevia för asfaltsbeläggningWürth Group stänger första halvåret 2018 med en försäljning på 6,8 miljarder EuroÖstersundsföretag tilldelas kvalitetspris av HusqvarnaMidroc och Serneke utvecklar ny stadsdelUtbyggnaden av Norrköpings hamn fortsätterArkitema får rikstäckande avtal med Akademiska HusTimecut rekryterar ny VD från Svensk FastighetsförmedlingMolninvesteringarna ökar kraftigt – och IaaS mest av allaSensata Crydoms nya 45 mm breda statiska reläer för 45 & 60 A ACBesök oss på elmia lastbil 2018Ny yh-utbildning inom sportdesign i ÅrePeab Asfalt erhåller nytt uppdrag i Ludvika
Annonser