ONSDAG 18 JULI 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Impact Coatings får sin första order via distributören Optorun

Ordern är ett genombrott på den kinesiska marknaden för Impact Coatings

Genombrott på den kinesiska marknaden för Impact Coatings marknadsvertikal Metallisering
Första ordern om 8 MSEK inom ramen för distributionsavtal med Optorun
Leverans under 2018 av en beläggningsmaskin till kinesiska Xin Point som är underleverantör till bilindustrin
Nyanställningar i Linköping

Impact Coatings, som utvecklar och säljer sin världsledande teknologi för PVD-beläggning av bränslecellsplattor och fordonsreflektorer, har tecknat ett avtal om leverans av en beläggningsmaskin till kinesiska Xin Point. Ordern är den första som sker inom ramen för distributionsavtalet med japanska Optorun och uppgår till cirka 8 miljoner kronor.

Xin Point är en av Kinas ledande tillverkare av dekorativa plastdetaljer till fordonsindustrin. Beställningen till Impact Coatings gäller en beläggningsmaskin - InlineCoater™ 500 - som ska levereras under 2018. Beläggningsmaskinen ska användas för Xin Points tillverkning av dekorativa komponenter till fordonsindustrin. Moderbolaget Xin Point Holding ( http://en.xinpoint.com/ ), är noterat på Hongkongbörsen med ett aktuellt börsvärde om cirka 6 miljarder kronor.

Ordern är ett genombrott på den kinesiska marknaden för Impact Coatings inom vertikalen Metallisering på plast. Beläggningsmaskinen ska bland annat användas för så kallade seed layer , där beläggningen ersätter hälso- och miljöfarlig användning av sexvärd kromsyra för plätering på plast.

”Ordern visar att Impact Coatings beläggningsteknologi är attraktiv även inom marknadsområdet Metallisering på plast f ör den kinesiska fordonsindustrin, som utgör 30 procent av världsmarknaden. Den signalerar även en vilja i Kina att gå över till miljövänlig beläggningsteknik istället för miljöskadlig våtkemisk plätering”, säger Impact Coatings VD Henrik Ljungcrantz.

Affären är den första som sker inom ramen för det distributionsavtal som Impact Coatings slöt med japanska Optorun i maj 2017. Optorun är en av världens största leverantörer av utrustningar för beläggning och ska enligt avtalet marknadsföra och sälja Impact Coatings beläggningssystem på den asiatiska marknaden. Volymmålet för samarbetet är att Optorun ska sälja sammanlagt tio maskiner under 2017 och 2018.

”Det är mycket glädjande att vårt samarbete med Optorun redan ger resultat. Den här affären är frukten av Optoruns aktiva marknadsbearbetning”, säger Henrik Ljungcrantz.

Xin Point har valt Impact Coatings dels för att bolagets patenterade beläggningsteknologi är bevisat högkvalitativ, dels för maskinernas kompakta format och för att de går att integrera i den övriga produktionen. Xin Points huvudkontor ligger i Huizhou i Guangdongprovinsen, men företaget agerar internationellt och har de största kunderna bland fordonstillverkare i USA.

Som ett resultat av senaste tidens ordrar planerar Impact Coatings nu att anställa ytterligare personal till tillverkningen i Linköping.

För mer information kontakta:

Henrik Ljungcrantz, VD
Tel: 0706-63 55 80 eller e-mail: henrik.ljungcrantz@impactcoatings.se

Lars-Erik Nordell, styrelseordförande
Tel: 070-564 06 55 eller e-mail: lars-erik.nordell@nordellpartner.se
2018-07-09
Viktor Hanson och Arkitema skapar koncepthus i KL-träDalakrafts snabbladdare ingår i Clevers laddnätverkSkandinaviens största hissautomatsystemVVS-grossisten Dahl etablerar ny butik i UddevallaStrömindikeringsplint med Push-in anslutning och frånskiljareLedande aktörer inom entreprenörskap möts i VästsverigeSiemens förnyar elnätets ”motorvägar” – affären värd en halv miljard De ska hitta lösningar för att magasinera grundvatten på Gotland Innovativa säkerhets­lösningar med Komatsu Komvision och ISO5006:2017
2018-07-06
Clockwork tar steget och blir rikstäckandeBAGA söker säljare till Stockholm och norra SvealandReguity Group AB förvärvar Digital Aktiebok från UC ABÖrestadskyl total­entreprenör för ett nytt kyl- och fryslager åt Svensk Caters ABHr Björkmans Entrémattor förvärvar Stockholms Hyr-TvättKompletta klassrumspaket gör oss bäst i klassen Best Transport satsar på livsviktiga tempererade transporterVad är skillnaden mellan studier på universitet och yrkeshögskola?Nu kan du ansöka om bygglov digitaltRaise Reach medverkar på mässan för alternativa investeringarNordic Waterproofings förvärv av Veg Tech AB är genomförtFörsta hjullastaren från CLAAS är såld i SverigeFöreningslivet behöver moderniseras och digital­iseras för att engagera ungaEn truck för alla tillfällen
2018-07-05
Trelleborg fokuserar på tekniska genombrott i sitt utbyggda FoU-centerPeab bygger om ledamotshuset i StockholmDet blir allt svårare att skydda ditt varumärke på egen handPeab Asfalt får stort uppdrag i Norvik Hamn, NynäshamnParker lanserar P1F, helt ny ISO15552-klassad pneumatikcylinderMastbyte påverkar radiomottagningen från TåsjöSpänningsaggregat med längre livslängd än någonsin!Återvunnen plast ger stora miljövinster för WexnetFord Mustang Bullitt är på plats under Goodwood Festival of SpeedRiksbanken, banker och börserna profilerar sig inom kryptovalutorCombitech tar över hela norska WatchcomKvikkac visar upp sin prisvinnande innovation On-Rails på Västgård game fair Sopra Steria öppnar nytt kontor i ÖstersundRegeringen måste göra det lättare att starta egetSolcellsenergi får Högskolans elräkning till 0Nöjda kunder hos Proton Lighting i VärnamoÄr BankID säkert?Renault testar autonoma mobilitetstjänster för allmänhetenSune firar 60 år på Norconsult!Karlstad i topp tio för hållbara transporter 2018Lätt för småföretagare att bli digitala Ointresse för ekonomi hos unga ger negativa konsekvenser senare i livetWästbygg Projektutveckling satsar på fler ungdoms­bostäder MTD-gruppen levererar Apoteas varor direkt hem Fujitsu förenklar katastrofåterställning med nästa generations ETERNUS Snapshot Manager
2018-07-04
Hur utvecklar man en hållbar uthyrningsverksamhet med miljötänk?WAGO TOPJOB® S DIN-skenmonterade kopplingsplintPeab renoverar bostäder i HelsingborgNCC renoverar och säkrar dammanläggning i HallandPrevas tecknar avtal med OMV (Norge) ASBilmarknaden juni 2018Regeringen satsar på kompetensutveckling inom AI Hur riggar vi en hållbar industriutveckling i hela landet?Ny CFO hos teknik- och industriserviceleverantören Bilfinger Energimyndigheten ger stöd till Preems och Vattenfalls planerade vätgasfabrik i GöteborgRagn-Sells och LKAB utvinner mineraler ur gruvavfall Sveriges myndigheter skapar förvirring kring elens klimatpåverkanSäkerhetsrummet skyddar värdefullt livsmedel26 miljoner kronor till projekt för att öka ekologisk produktion och konsumtion
Annonser