FREDAG 23 MARS 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Impact Coatings får sin första order via distributören Optorun

Ordern är ett genombrott på den kinesiska marknaden för Impact Coatings

Genombrott på den kinesiska marknaden för Impact Coatings marknadsvertikal Metallisering
Första ordern om 8 MSEK inom ramen för distributionsavtal med Optorun
Leverans under 2018 av en beläggningsmaskin till kinesiska Xin Point som är underleverantör till bilindustrin
Nyanställningar i Linköping

Impact Coatings, som utvecklar och säljer sin världsledande teknologi för PVD-beläggning av bränslecellsplattor och fordonsreflektorer, har tecknat ett avtal om leverans av en beläggningsmaskin till kinesiska Xin Point. Ordern är den första som sker inom ramen för distributionsavtalet med japanska Optorun och uppgår till cirka 8 miljoner kronor.

Xin Point är en av Kinas ledande tillverkare av dekorativa plastdetaljer till fordonsindustrin. Beställningen till Impact Coatings gäller en beläggningsmaskin - InlineCoater™ 500 - som ska levereras under 2018. Beläggningsmaskinen ska användas för Xin Points tillverkning av dekorativa komponenter till fordonsindustrin. Moderbolaget Xin Point Holding ( http://en.xinpoint.com/ ), är noterat på Hongkongbörsen med ett aktuellt börsvärde om cirka 6 miljarder kronor.

Ordern är ett genombrott på den kinesiska marknaden för Impact Coatings inom vertikalen Metallisering på plast. Beläggningsmaskinen ska bland annat användas för så kallade seed layer , där beläggningen ersätter hälso- och miljöfarlig användning av sexvärd kromsyra för plätering på plast.

”Ordern visar att Impact Coatings beläggningsteknologi är attraktiv även inom marknadsområdet Metallisering på plast f ör den kinesiska fordonsindustrin, som utgör 30 procent av världsmarknaden. Den signalerar även en vilja i Kina att gå över till miljövänlig beläggningsteknik istället för miljöskadlig våtkemisk plätering”, säger Impact Coatings VD Henrik Ljungcrantz.

Affären är den första som sker inom ramen för det distributionsavtal som Impact Coatings slöt med japanska Optorun i maj 2017. Optorun är en av världens största leverantörer av utrustningar för beläggning och ska enligt avtalet marknadsföra och sälja Impact Coatings beläggningssystem på den asiatiska marknaden. Volymmålet för samarbetet är att Optorun ska sälja sammanlagt tio maskiner under 2017 och 2018.

”Det är mycket glädjande att vårt samarbete med Optorun redan ger resultat. Den här affären är frukten av Optoruns aktiva marknadsbearbetning”, säger Henrik Ljungcrantz.

Xin Point har valt Impact Coatings dels för att bolagets patenterade beläggningsteknologi är bevisat högkvalitativ, dels för maskinernas kompakta format och för att de går att integrera i den övriga produktionen. Xin Points huvudkontor ligger i Huizhou i Guangdongprovinsen, men företaget agerar internationellt och har de största kunderna bland fordonstillverkare i USA.

Som ett resultat av senaste tidens ordrar planerar Impact Coatings nu att anställa ytterligare personal till tillverkningen i Linköping.

För mer information kontakta:

Henrik Ljungcrantz, VD
Tel: 0706-63 55 80 eller e-mail: henrik.ljungcrantz@impactcoatings.se

Lars-Erik Nordell, styrelseordförande
Tel: 070-564 06 55 eller e-mail: lars-erik.nordell@nordellpartner.se
2018-03-20
Världens första anläggning för att avlägsna CO2 från atmosfärenProcurator och Saps Service Management i avtal om arbetskläder och förbrukningsvarorAnn-Louice Olofsson blir ny operativ chef för MyresjöhusHallandstrafiken erbjuder Fria Resor med KrösatågenSt1 tecknar avtal med Menigo för butiksverksamhetenParkers nya online-verktyg förenklar valet av O-ringSå gör vi verklighet av den digitala byggarbetsplatsenSkanska bygger kontors- och bostadsprojekt i Nashville, USA, för 1,3 miljarder kronorBlodstamcells- transplantation effektivaste behandlingen vid skovvis MSFortsatt stora mängder el-avfall samlas inYaskawa fokuserar på strategisk expansion genom att investera i uppstartsföretag.Så påverkas konsumenten av Riksdagens beslut att flytta energiskattenLycksele får digitalt servicecenter
2018-03-19
Nytt ABB AbilityTM Collaborative Operations Center i SverigeNy svensk satellit ska kartlägga okända vindarSolcellsstödet höjs väsentligt under 2018 Ny kundorienterad organisation för SSGVinnarna i NODA Awards 2018 är utseddaPrivatpersoner har på rekordtid investerat 10 miljoner i solenergi på landsbygden i AfrikaStarkt resultat för Öresundskraft 2017Systematiskt brandskyddsarbete är enklare än det låterGrabber lanserar LTX-skruven för diskreta montage av listverk Nokas och JSB, John Svensson Byggnadsfirma, förlänger samarbetetCoreIT med rötterna i Norrland etablerar sig i Stockholm och SvealandSJs webbsajt utsedd till Sveriges bästaÄlvporten nominerat till Årets Bygge!DomiLINE en miniatyrgejd för injustering och positionering. Umeå Energi till final i energitävling i Vasa
2018-03-16
Andrenverken AB investerar i robotcellColliers, det självklara valet inom Industri & LogistikKravet på aktiv jordbrukare tas bortNytt unikt projekt kopplar samman design och materialforskning i SkåneUtökad garanti på Volvo reservdelar hos SweconMöbelhusets produktutveckling leder till framgångDe skapar unik inredning i plåtRenat skogsavfall ger framtidens hållbara produkterKmK instrument - B2B-försäljning med passion för kvalitet och precisionÄnnu ett starkt år för skånsk solenergi 2017Outnorth får ny VDRobusta tigersågar från FLEX ryter av kraftGodsstrategi och sund konkurrens i fokus på Elmia LastbilAir France och KLM satsar ytterligare i NordenFramtidens rekrytering, AI och digitaliseringens nya kravRent vatten i bassängernaVärldsnyhet från Wiha
2018-03-15
Nu är finalisterna i Innovationsrace 2018 klaraStora Enso genomför en emission av ett nytt obligationslån på 300 MEURStyrelsen i Ahlsell AB föreslår långsiktiga incitamentsprogramPeab får nytt väguppdrag i DalslandEnkelt att minska energiförbrukningen, även i maskiner8 av 10 byggföretag upplever svårigheter att rekryteraJärnvägsforskare får patent på slitagemätareSony lanserar kraftfull mobil projektor i fickformatNy mätmetod ska ge rakare rörCastellum i Uppsala bygger nytt kontor åt NCCAllmiljö ny entreprenör för sophämtning i Sala, Heby och EnköpingMariestad, Töreboda och Gullspångs kommuner lanserar e-tjänst för bygglov Michelle Werner ny marknadsbolagschef för AstraZeneca Nordic-BalticAutomatiserad produktion viktigaste framtidsfaktorn för svensk industriHENT ska bygga Skellefteås nya kulturhusVi expanderar nätet – uppåtNu har DATRON äntligen kommit ut med sin nya katalog
Annonser