SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Industriella gateways får sensorstöd

Genom uppdaterad firmware får två gateways från Induo stöd för sensorer och beacons med Bluetooth Low Energy(BLE)-teknik. Detta sänker flera trösklar för den som vill komma igång snabbt med IoT i liten eller stor skala.
Användningen av Bluetooth Low Energy växer snabbt. Det är kostnadseffektiv teknik som är enkel att använda och implementera. Att sjösätta ett IoT-projekt och skala upp det är inte längre något som är förunnat ett fåtal organisationer.

Med BLE är det ekonomiskt att implementera IoT-sensorer. Genom utbyggt stöd i Teltonikas gateways RUTX10/RUTX11 sänks ribban för att komma igång med IoT ytterligare.

RUTX10 och RUTX11 är nu redo att användas med BLE-sensorer och beacons från Induos leverantör ELA innovation. Bluetooth LE stödet i dessa gateways gör det enkelt att koppla upp sensorer av olika typer, former och storlekar.

Dessa kan användas för att hämta in sensordata som exempelvis visa om en dörr eller ventil är öppen eller stängd, om någon maskin vibrerar för kraftigt eller om temperaturen i en kylanläggning avviker från satta gränser. Sensorerna kan användas för temperatur, fukt, rörelse eller anslutas till industriella standardgivare.

Genom BLE-stödet ges också möjlighet att läsa data från Bluetooth Beacons. Dessa kan användas för att identifiera olika tillgångar som exempelvis en lastbilstrailer, olika portar i logistikcentral, en dörr eller en grind.

Data från dessa sensorer och beacons kan skickas vidare till egen server eller IoT-plattform. Varje gateway kan ansluta hundratals sensorer och beacons inom området de täcker, räckvidden är 500 meter (i öppna områden).

För att göra det lätt att automatiskt hitta alla Bluetooth-sensorer som är inom räckvidd har gatewayen stöd för en Bluetooth-skanning.

Ulf Seijmer
CINO
ulf@induo.com
08-659 41 05

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd