FREDAG 15 DECEMBER 2017

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Industrimässorna Stockholm har stängt för den här gången!

10-11 oktober arrangerades branscheventet Industrimässorna Stockholm 2017 på omtyckta Kistamässan.
Eventet lockade många beslutsfattare som ville hålla sig uppdaterade kring det senaste för att uppnå en effektiv produktionskedja.
Fokus på mässan var bland annat ”smart industri”, där i huvudsak svenska leverantörer och producerande industri har visat sig ha en stark gemensam vilja att nå högre höjder i Mälardalen och norra Sverige.

Höjdpunkterna under eventet var bland annat Leif Östlings seminarium ”Utmaningar för svensk industri”, CLVR Works paneldiskussion om VR och AR i framtiden och Susanne Timsjö som nyligen tillträtt som försäljningschef på ABB med hennes seminarium om framtidens robotar. Många utställare visade också upp avancerad teknik på plats, bland annat Siemens som presenterade MindSphere, ett molnbaserat IoT-operativsystem.

I år välkomnades även studerande från högre utbildningar i relation till industrin, något som utställarna själva uttryckt en önskan om då industrin fortsatt har svårigheter kring kompetensförsörjningar.

Statistik & citat:
1450 besökare och nära 70 utställande företag bidrog till den goda stämningen. Bland annat sa besökarna:

”Jag ville se ny teknik, särskilt nya flödesgivare. Det är mycket bra kvalitet, bra utställare och ett bra forum för nya idéer. Vi hittade en lyftservo som vi letade efter och även minst två andra nya leverantörer!”
Per August, Maskinchef, Kungliga operan AB

”Kollar vad som händer på marknaden framtidsmässigt. Helt rätt utställare.”
Roger Bohlin, Market, Gaia Biomaterial

”Jag är här för att kolla på ny teknik och för att få inspiration. Många glada och bra företag som verkligen vill framåt. Man kommer varandra mycket närmare, vilket är bra. Kom överens med flera vilket kan bli nya samarbeten.”
Hani Zarour, VD, HZ automation AB

Industrimässorna Malmö blir nästa fokus
Arrangören storsatsar nu på Industrimässorna Malmö som kommer tillbaka 6-7 februari 2019, då i en ny kostym! 5 mässor under ett tak kommer utgöra ett starkt koncept med mässor hämtade från Easyfairs framgångssagor ute i Europa – M+R (mät- och reglerteknik), WorkSafe, Pumps & Valves Nordic, Automation & Underhållsteknik blir de 5 mässnamnen.

Angående Industrimässorna Stockholm så ber arrangören att få återkomma efter en ordentlig utvärdering av årets genomförande.
Kontakt för mer information och intervjuer:
Ester Fardell, projektledare, ester.fardell@easyfairs.com, + 46 (0)31-894178

Industrimässorna Stockholm 2017

Annonser