SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Infobip i storsatsning för att hjälpa nordiska startups

Fler än 200 startups har ansökt om en plats i programmet
I dagarna har Helsingfors drabbats av teknikfeber, när teknikkonferensen Slush åter kunnat öppna upp för tusentals grundare, utvecklare och investerare. Bland bolagen på plats återfinns kommunikationsföretaget Infobip, som i oktober gick in som officiell partner.

”Infobip är den perfekta partnern för oss eftersom de har så mycket de kan erbjuda startups, från deras fantastiska räckvidd till det faktum att deras lösningar är sådant som startups ofta saknar och behöver. Infobip är en unik framgångssaga och de är bra på att omvandla sina erfarenheter till värdefull kunskap som de gärna delar med sig av. Infobip är också en utmärkt förebild när det gäller att bygga bolag med slutanvändaren i centrum”, säger Valtteri Heinlä, Head of Partnerships på Slush.

CPaaS- och SaaS-utvecklaren är ett av Europas snabbast växande teknikföretag och nu ökar bolaget sin närvaro på den svenska marknaden. I somras lanserade man Infobip Startup Tribe, ett program med syfte att hjälpa startup-bolag använda företagets lösningar för att göra det enklare för dem att kommunicera med sina kunder. Idag använder exempelvis Uber, Strava och Bolt företagets lösningar.

Mindre än ett halvår efter lanseringen har fler än 200 startups från hela världen ansökt om en plats i programmet. Nu följer Infobip upp succén med en lansering i Norden. Bland annat har bolaget varit en av huvudsponsorerna för Slush-konferensen i Helsingfors nu i dagarna.

”Jag kan inte tänka mig en bättre plats än Slush för att presentera Infobip Startup Tribe. Det är inte så länge sedan vi själva var en startup och vi har fortfarande den entreprenöriella ådran i vårt DNA. Att vara på plats på Slush och erbjuda våra lösningar för de tusentals startups som är på plats, så att de kan lägga ännu större fokus på att utveckla sin kärnverksamhet, säger Nikola Pavesic, Director of Startup Ecosystem på Infobip.

Företaget har haft ett rekordstort team på plats för att prata med de fler än 8 000 besökarna, varav många är startupgrundare, utvecklare och investerare. Slush är norra Europas största teknik-konferens och årets upplaga hade bland annat Iphone-designern Tony Fadell som inledningstalare.

”Vi har sett väldigt mycket fram emot att delta på Slush som officiell partner och har haft ett par fantastiska dagar i Helsingfors. Vi ser det här som startskottet för vår satsning Startup Tribe i Norden, och upprepa succén från andra marknader i Europa och andra delar av världen. Det märks att det finns ett starkt behov och ett stort intresse för att samla, förmedla och utbyta kunskap kring hur man, även som nystartat företag, kan göra en kraftfull satsning på omnichannel”, säger Monica Avby-Strahm, Sales Director Nordics & Baltics på Infobip.

Med mer än 15 års erfarenhet av branschen har Infobip expanderat till fler än 70 kontor i sex kontinenter. De möjliggör kommunikation till fler än sju miljarder enheter i drygt 190 länder, direkt anslutna till fler än 700 olika mobilnätverk. Företaget grundades i Kroatien år 2006 och leds av de tre grundarna, vd:n Silvio Kutić, Roberto Kutić och Izabel Jelenić.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN