ONSDAG 17 JULI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Innovation och kraft att förändra – nu satsar vi mot Elfack 2021!

Solpaneler, laddstationer, IoT och lösningar för smarta städer.
Elfack 2019 skulle ha setts som science fiction 1969. Ja, trots att vi fyllde 50 har mässan aldrig varit piggare. Nu satsar vi vidare och låter innovation och förändringskraft bli ledorden för 2021.

Halvledarteknikens snabba utveckling, digitaliseringens disruptiva kraft och det accelererande behovet av att världen ställer om till förnybar energi. Finns det överhuvudtaget någon mer spännande bransch än el- och energisektorn?

För när det nya hållbara samhället ska utvecklas då krävs den förändringskraft och innovationsförmåga som vi kunde uppleva på Elfack 2019. Redan vid nästa Elfack om två år kan Sverige ha tusentals nya elproducenter när fastighetsägare skapar sina egna microgrids med batterilagring. Lösningar saknas inte. Kanske blir solpaneler lika vanliga i svenska hem som bokhyllan Billy när Ikea snart startar sin försäljning?

Parallellt med Elfack anordnades Power Circle Summit med föredrag och seminarier för viktiga beslutsfattare. Här presenterades också Energimyndighetens Innovationsrace ett antal utvalda startups. Malmö-företaget Enjay korades till årets vinnare med sin smarta lösning för att återvinna energi från ventilationssystemen från restauranger och storkök.

2019 var också året då vi smög igång Switch - framtidsarenan med interaktion i fokus där förnyande krafter, inställda på att skapa cirkulära affärer, kunde samlas med utgångspunkt i hållbarhet och digitalisering. För världen är just nu i en omställning – vi behöver switcha om. Mötesplatsens syfte är att samla innovatörer, affärsutvecklare och start-ups för att synliggöra nya idéer för etablerade aktörer och investerare, så att de kan möjliggöra förflyttningen. Switch är en katalysator för att implementera framtidens strategier och visioner.

För så är det ju, när världen gör sig redo för att ställa om från fossil energi till förnyelsebar el – då är det elbranschen som går i täten. Såväl när det gäller grön energi, smarta hem och energieffektivitet.

För oavsett vilken konjunktur vi går till mötes kan vi vara säkra på: Klimatfrågan tar inte paus, digitaliseringen avstannar inte, globaliseringen och urbaniseringen fortsätter. Förändringen är ständig och bjuder på både hot och möjligheter. Därför måste samtalet kring innovation och utveckling fortsätta och därför behövs en mötesplats för ledande aktörer.

Här har vi på Svenska Mässan en roll. Därför är det med energi, inspiration och nyfikenhet som vi rivstartar arbetet med att förbereda nästa Elfack, Switch och Power Circle Summit. Vi känner era förväntningar! Därför förstärker vi teamet med flera personer för att verkligen kunna fortsätta ge framtidens mest spännande bransch dess viktigaste mötesplats. 2021 är närmre än vi tror.

Vi ses snart och önskar en riktigt härlig sommar!

Anna Jarnö & Ola Lundqvist

ELFACK
Nordens största mötesplats för hela el- och energibranschen.
Arrangeras den 4-7 maj 2021 på Svenska Mässan i Göteborg.
Kontaktinformation

Svenska Mässan Mässor och Möten AB

Postadress
Mässans Gata/kors­vägen
41294 Göteborg
Besöksadress
Mässans Gata/kors­vägen
41294 Göteborg
Region
Göteborg
Västra Götalands län
Sverige
Orgnr:
556455-7725
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Svenska Mässan är en heltäckande partner. Med utgångspunkt från mässmediet erbjuder vi ett välintegrerat utbud av kraftfulla resurser för marknadsföring, kunskapsbyggande, information, kontaktskapande och försäljning.

Varje år hålls ett 30-tal mässor och 100-tals konferenser och andra arrangemang. Svenska Mässan är mötesplatsen för 7.000 utställare och cirka 1 miljon besökare från när och fjärran.

Med vår kompetens, vår erfarenhet och våra resurser finns vi redo att möta våra utställares, konferensarrangörers och besökares behov hela vägen - från mässplanering och genomförande till verkningsfull uppföljning.

Företagets tjänster/produkter

Konsultation: Mässkonsulter

Kontakter

Anna Jarnö
Underhållsmässan och Elfack
-
Ola Lundqvist
Scanautomatic och ProcessTeknik
-

Nyheter med koppling till företaget

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-07-05
Ett parkeringsgarage fullt med GARO-laddboxarUtveckla den applicerbara forskningen kring träbyggande – skapa frizoner
2019-07-04
Rudells blir AR Rackings enda återförsäljare i SverigeNCC tecknar rikstäckande ramavtal med RiksbyggenByggblock för högtryckshydraulik i hårda miljöerFordonsbesiktningens historiaReserapport från Z&I´s Roadshow"Därför är SunPine så centrala i omställningen"Telia kopplar upp E.ONs kunder i SverigeFler certifieras inom underhållsledarskapVärldens första batteridrivna modell med spadgrepp och KickBack ControlKlimatomställningen viktig fråga när näringsministern besökte Cementa i SliteOrkla väljer ledande energileverantör för sin värmeförsörjning i FilipstadEtt lyckat Vinnova-projekt under ledning av SSGMaskiner och människor testade knäckebrödLiqui Moly officiell partner för friidrotts-EM 2020Nya Opel Astra – nu ännu mer effektivJobba med Skyddsronder och checklistor i Zert RMWater&Wastewater – ny internationell VA-mässa 2021
2019-07-03
Säker med Kipp i 100 årNya Renault Captur som plug-in hybridFord levererar nyheter om Ford GT vid Goodwood Festival of SpeedSveriges nya forskningsfartyg levererat till SLU i SpanienMariestads kommun får ledande roll i Sveriges IndustrikommunerModellstyrd marksanering på Godisfabriken i GävleVärlden behöver inte fler plaggCapgemini blir en av Volvo Cars huvudleverantörer inom digital transformation och molnlösningarSvevia målar om HögakustenbronBlogg Almedalen 2019: Flexibilitet är det nya svarta – så vad händer härnäst?Nya BMW X6 - större, starkare och lyxigareSkellefteå Snickericentral får stororder på över 40 miljonerIndustri på frammarschMiljöreglering hotar nödvändig klimatomställningKompetensförsörjning i fokus på ME:s almedalsseminariumNya RIO:n i serien E-LineHyundai rankad i topp när det kommer till kvalitet
2019-07-02
Schneider Electric Foundation i partnerskap med Solar Impulse FoundationDigitala verktyg som skapar verklig affärsnyttaKontrollera trycket i ditt hydraulik system med testnipplar från CEJNStavdal och Ramirent påbörjar sammanslagningenStena Recycling deltar i pilotprojekt för spårbarhet av farligt avfallProcessus projekterar för ett hållbart samhälle världen överAbacus produktionsstartar 131 studentbostäder i Ruddammen, centrala StockholmNuvarande åtaganden att avveckla kolkraft gravt otillräckliga för att vända klimatförändringen Smart Industriell ModerniseringFortsatt god konjunktur i Stockholm trots orolig omvärld Almedalen 2019 - Uppdämt behov av omställningPressinbjudan - Klimatsäkert vatten9 av 10 återvinner i SverigeLätthet och brandklass avgjorde valetITU-elever tävlar i Ungdoms-SM i CNC-TeknikEn av de första FSC-certifierade etikettproducenterna i NordenSSC Öhns Snickeri flyttar verksamheten till SävarErnströmgruppen förvärvar BS ElcontrolKGKs hållbarhetsarbete uppmärksammas av Svensk HandelFriendly Building nominerat till innovationspriset E-prize
2019-07-01
Volvo Car Sverige stärker rollen som marknadsledare i juniUtveckling inom fordonsindustrin kan ge stora möjligheter till svenska leverantörerNy rapport visar att vart tionde fastighetsbolag saknar kontroll på sin energianvändningMontico digitaliserar svetsutbildningVerizon förenas med Zoom för att utöka kundernas kommunikationsmöjligheter Berendsen investerar i Sveriges första eldrivna distributionsbil för mattor
Annonser