TORSDAG 17 OKTOBER 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Innovation och kraft att förändra – nu satsar vi mot Elfack 2021!

Solpaneler, laddstationer, IoT och lösningar för smarta städer.
Elfack 2019 skulle ha setts som science fiction 1969. Ja, trots att vi fyllde 50 har mässan aldrig varit piggare. Nu satsar vi vidare och låter innovation och förändringskraft bli ledorden för 2021.

Halvledarteknikens snabba utveckling, digitaliseringens disruptiva kraft och det accelererande behovet av att världen ställer om till förnybar energi. Finns det överhuvudtaget någon mer spännande bransch än el- och energisektorn?

För när det nya hållbara samhället ska utvecklas då krävs den förändringskraft och innovationsförmåga som vi kunde uppleva på Elfack 2019. Redan vid nästa Elfack om två år kan Sverige ha tusentals nya elproducenter när fastighetsägare skapar sina egna microgrids med batterilagring. Lösningar saknas inte. Kanske blir solpaneler lika vanliga i svenska hem som bokhyllan Billy när Ikea snart startar sin försäljning?

Parallellt med Elfack anordnades Power Circle Summit med föredrag och seminarier för viktiga beslutsfattare. Här presenterades också Energimyndighetens Innovationsrace ett antal utvalda startups. Malmö-företaget Enjay korades till årets vinnare med sin smarta lösning för att återvinna energi från ventilationssystemen från restauranger och storkök.

2019 var också året då vi smög igång Switch - framtidsarenan med interaktion i fokus där förnyande krafter, inställda på att skapa cirkulära affärer, kunde samlas med utgångspunkt i hållbarhet och digitalisering. För världen är just nu i en omställning – vi behöver switcha om. Mötesplatsens syfte är att samla innovatörer, affärsutvecklare och start-ups för att synliggöra nya idéer för etablerade aktörer och investerare, så att de kan möjliggöra förflyttningen. Switch är en katalysator för att implementera framtidens strategier och visioner.

För så är det ju, när världen gör sig redo för att ställa om från fossil energi till förnyelsebar el – då är det elbranschen som går i täten. Såväl när det gäller grön energi, smarta hem och energieffektivitet.

För oavsett vilken konjunktur vi går till mötes kan vi vara säkra på: Klimatfrågan tar inte paus, digitaliseringen avstannar inte, globaliseringen och urbaniseringen fortsätter. Förändringen är ständig och bjuder på både hot och möjligheter. Därför måste samtalet kring innovation och utveckling fortsätta och därför behövs en mötesplats för ledande aktörer.

Här har vi på Svenska Mässan en roll. Därför är det med energi, inspiration och nyfikenhet som vi rivstartar arbetet med att förbereda nästa Elfack, Switch och Power Circle Summit. Vi känner era förväntningar! Därför förstärker vi teamet med flera personer för att verkligen kunna fortsätta ge framtidens mest spännande bransch dess viktigaste mötesplats. 2021 är närmre än vi tror.

Vi ses snart och önskar en riktigt härlig sommar!

Anna Jarnö & Ola Lundqvist

ELFACK
Nordens största mötesplats för hela el- och energibranschen.
Arrangeras den 4-7 maj 2021 på Svenska Mässan i Göteborg.
Kontaktinformation

Svenska Mässan Mässor och Möten AB

Postadress
Mässans Gata/kors­vägen
41294 Göteborg
Besöksadress
Mässans Gata/kors­vägen
41294 Göteborg
Region
Göteborg
Västra Götalands län
Sverige
Orgnr:
556455-7725
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Svenska Mässan är en heltäckande partner. Med utgångspunkt från mässmediet erbjuder vi ett välintegrerat utbud av kraftfulla resurser för marknadsföring, kunskapsbyggande, information, kontaktskapande och försäljning.

Varje år hålls ett 30-tal mässor och 100-tals konferenser och andra arrangemang. Svenska Mässan är mötesplatsen för 7.000 utställare och cirka 1 miljon besökare från när och fjärran.

Med vår kompetens, vår erfarenhet och våra resurser finns vi redo att möta våra utställares, konferensarrangörers och besökares behov hela vägen - från mässplanering och genomförande till verkningsfull uppföljning.

Företagets tjänster/produkter

Konsultation: Mässkonsulter

Kontakter

Anna Jarnö
Underhållsmässan och Elfack
-
Ola Lundqvist
Scanautomatic och ProcessTeknik
-

Nyheter med koppling till företaget

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-10-08
HCL Technologies lanserar HCL Digital Experience 9.5 Carlstad Machinetools med ny agentur för Correas maskiner!Effektivare renblåsning av filter med ny ventilSTARK GROUP väljer moln­baserad ruttplanering från DescartesTele2s mobilnät bäst i testHüllert och Merlo expanderar – nytt säljkontor i KarlstadHållbar produktion i fokus när Prevas och Recab blir partnersSectra får order på IT-lösning för radiologi av amerikanska Marshfield Clinic Health SystemBeijer Ref investerar i ny fabrik för grön kylteknikFinnair fortsätter att expanderaBygma växer i Stockholm – fördjupar samarbetet med Målarkalk AB
2019-10-07
Swedol förvärvar Industriprofil i GävleSKF förvärvar industriellt AI-bolagSkanska bygger ny stamnätsstation i Mårtensdal, StockholmAtlas Copcos nya e-guide hjälper dig på vägen mot att klara steg V-utsläppskravenLinxon levererar transformatorstation till Skanstullsprojektet i StockholmVattenfall i samarbete med TINE om 200 nya laddplatser i NorgeDärför behöver ditt företag en teknikinformatörIngenjörer använde lekfulla arbetssätt för att öka kreativitetenIT-specialistföretaget Pure IT North expanderar och utökar sina lokaler i centrala Umeå
2019-10-04
Fjädrar och banddetaljer i nyskapande skivbromsar från Haldex Gymnasieskolan sätter laserskärning på schematBergs Timber begränsar produktionen och flyttar huvudkontoret till VimmerbyRaySearch har fått nytt regulatoriskt godkännande för RayStation i KinaNCC och Volvo utvecklar ny tjänst för schaktmassor som ger hög produktivitet och mindre klimatpåverkanVolvo passerar milstolpe med över en miljon uppkopplade maskiner och fordonPanasonic lanserar ny värmeväxlare för grön, kommersiell drift 2019 års Swedish Steel Prize finalister symboliserar 20 år av innovativ ingenjörskonst
2019-10-03
Mora CNC utökar sin kapacitet inom 5-axlig bearbetning med en maskin från tyska HedeliusStark efterfrågan på Volvo Cars elhybriderStjernberg Automation levererar en av marknadens snabbaste skärmaskinerSchneider Electric lanserar nya arbetslamporVerizon Incident Preparedness and Response Report uppmanar företagen att öva Ökad effektivtet och produktivitet med autopol batch manager8 av 10 tjejer vittnar om machokultur på byggprogrammenPremiär för 30 elbussar i GöteborgTre säkerhetsrisker med 5G IF Metalls medlemmar får Sverige att funkaVälisolerad port innoverar marknadenRototilt välkomnar säkerhetsinitiativ från VeidekkePorsche Carrera Cup Scandinavia: Stjärnspäckat finaldrama och Porsche Festival med över 1 000 bilar!Industrins ekonomiska råd - nedväxling i den globala produktivitets-tillväxtenSvenska energiexperter i Kazakstan – satsning på hållbara lösningar
2019-10-02
Trendbrott – nyföretagandet ökar efter två års minskning1 200 nya arbetsplatser till Kallebäcks TerrasserVärldens första Svanenmärkta plastgolv lanseras av TarkettSvenska Aerogel Holding AB (publ) startar ny produktionslina 31 oktoberNeste och Lufthansa samarbetar för en mer hållbar luftfartNu lanserar vi vår bärbara betalnings/kassaterminal med en integrerad 8 tums AndroidskärmOmar ska inspirera ungdomar i Dalarna till motorbranschenSuccé för RymdveckanPreem öppnar ny bemannad station i Örebro
2019-10-01
Konsten att utveckla unika produkter för att tillgodose järnvägsindustrins behov Ömangruppen och Axcell Fastighetspartner flyttar ihop i KalmarAlecta först i världen med att certifieras av ESG4RealNordisk E-handelslogistik tar fart i Finland under AXLALidl nominerade till ännu ett pris för hållbart byggandeClasbilen hördes i hela Stockholm – förväxlades med glassbilenPowerCell deltar i EU-projekt kring tunga lastbilar som elektrifieras med bränslecellsteknologiSkellefteå Kraft och Ardian möjliggör ny vindkraftpark i HärjedalenJämtkraft, framtidens elbolag, väljer Connectel som innovativ partnerASAP till Umeå för att träna studenter i hållbart ledarskap
Annonser