SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Innovativ konsulting med inriktning på användandet av ConTech inom byggbranschen.

I en tid med osäkerhet kring framtiden och en eventuellt avmattad konjunktur, krävs det att bolag inom byggbranschen tar till alla förbättringsmöjligheter som skapar bättre lönsamhet, men också förändrar sina arbetsmetoder och väljer att arbeta smart.
När ingenjörerna Martin Roos och Mathias Amnebo under de senaste åren arbetat mot byggbranschen kom de efterhand till insikt att den svenska bygg- och fastighetsmarknaden inte använder sig av samma metoder som är vanligt förekommande i exempelvis Storbritannien, Tyskland, eller USA. Under våren 2020 korsades deras vägar med entreprenören Jamshid Lodhi som också haft samma funderingar. Tillsammans bestämde de sig för att förändra den svenska marknaden.

Både Martin och Mathias kommer senast ifrån HILTI där de arbetade som konsulterande ingenjörer. Rollen var att hjälpa byggkonstruktörer och byggen med att välja rätt produkter och tjänster. Jamshid har under de senaste åren varit involverad i flera olika bolag som levererar både tjänster och produkter till byggbranschen.

- ”Underlagen vid ombyggnadsprojekt var ofta undermåliga och ofta kom frågor om armeringens läge och storlek, betongens tillstånd och riskerna med korrosion ” säger Martin.

- ”utomlands används i stor utsträckning olika typer av scanningstekniker för att få en bättre förståelse för vad som finns inne i betongen”, säger Mathias.

-”men då denna utrustning är dyr och kräver omfattande kunskap av betong och hur man analyserar den data man får ut, krävs det både att man har bra beläggning på utrustningen samt rätt kompetens för att utföra jobbet korrekt” fortsätter Mathias.

Därmed var förutsättningarna för trions betongkonsultbolag Northscan klara.

Bolaget fokuserar på oförstörande provningsmetoder för analys av betongkonstruktioner, varav en är betongscanning. Innovativ konsulting med inriktning på användandet av ConTech.

- ”tack vare olika scanningstekniker är vi inte begränsade till metalliska föremål nära ytan så som armeringsjärn; utan även plaströr, elledningar, och spännarmering kan lokaliseras” säger Martin.

Förutom betongscanning erbjuder företaget också tjänster inom korrosionsanalys där bland annat kloridhaltsmätning, karbonatiseringsdjup, och elektrokemisk potential är en del av en tillståndsbedömning.

Det känns otroligt spännande att få bidra till en bransch i förändring och vi är övertygade om att det finns många som är förändringsbenägna.

Northscan AB

www.northscan.se

För mer information eller en intervju via TEAMS.
Kontakta:
Jamshid Lodhi
Jamshid@northscan.se
Mobil: 076-0499080

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Träffa oss på Nordbygg! Magnus Ericsson, SwerockToppkvalitativa grävlastare från Lännen
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN