ONSDAG 23 MAJ 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Instrumenta AB – ett vasst utvecklingsföretag i Partille

Instrumenta Diagnostiska och Kirurgiska AB är Årets Utvecklingsföretag i Partille 2018.
Mottagaren utses av Business Region Göteborg i samarbete med Partille kommun. Utmärkelsen delades ut för första gången någonsin på kommunens näringslivskväll den 15 maj.

Instrumenta AB är specialiserat på försäljning av kirurgiska och diagnostiska instrument samt medicinteknisk apparatur till sjukvården i Sverige. Företaget har funnits sedan 1989. Det har tio medarbetare och sitt huvudkontor i Partille.

I motiveringen beskrivs Instrumenta AB som ”ett vasst företag med god vinstmarginal, bra soliditet och en mycket stabil kassalikviditet. Både moder- och dotterbolag växer och är mycket välmående. Företaget värnar om sina medarbetare och erbjuder kontinuerlig kompetensutveckling.”

– Vilken trevlig överraskning. Vi är glada och hedrade över att vara det första Partilleföretaget som får äran att motta utmärkelsen Årets utvecklingsföretag. I sammanhanget ska nämnas alla våra medarbetare som tillsammans är med och skapar Instrumenta, säger Lars Juhlin, vd och försäljningschef på Instrumenta AB som hämtade utmärkelsen tillsammans med David Östebo, upphandlingsansvarig på företaget.

Utmärkelsen delades ut av Charlotta Johansson, företagsrådgivare på Business Region Göteborg tillsammans med Stefan Svensson, kommunstyrelsens ordförande i Partille. Utöver diplom och ära får mottagaren chans att finslipa sin strategi för fortsatt utveckling och långsiktig lönsamhet genom ett års medlemskap i BRG:s tillväxtprogram Expedition Framåt värt 10 000 kronor.

– Partilles utvecklingsföretag ska vara en utmärkelse att sträva efter och en välförtjänt knuff framåt. Med över 3200 företag verksamma inom nästan 400 olika branscher har Partille ett starkt näringsliv med många möjliga kandidater, säger Stefan Svensson.

Kandidaterna till priset tas fram av Business Region Göteborg tillsammans med Partille kommun. BRG gör det första urvalet bestående av tio till femton potentiella Partilleföretag med en omsättning på minst 500 000 kronor per år.

Baserat på företagets förädlingsvärde och attraktionskraft väljer kommunen därefter ut vilka av dessa företag som ska nomineras till Partilles utvecklingsföretag. Slutligen utser en jury med representanter från Business Region Göteborg det företag som får utmärkelsen.

– Med utmärkelsen, som vi delar ut tillsammans med Partille kommun, vill vi lyfta och stötta lokala företag som vi ser kan skala upp och bredda sina affärer. Detta samarbete mellan Business Region Göteborg och kommunerna är väldigt viktigt för att främja den fortsatta positiva utvecklingen i hela Göteborgsregionen, säger Charlotta Johansson.

Marieke Wolter
Näringslivsansvarig
marieke.wolter@partille.se
031-792 12 09
2018-05-21
Balco tecknar order för ombyggnation av balkonger utanför StockholmTomas Hedman Strömhielm blir ny försäljningschef på XL-BYGGNya besiktningsregler gäller för gasdrivna bilarPreem tillsätter ny chef för Supply & TradingAB Golv & Tak är i framkant i Västerås med sitt hållbarhetsarbeteNola Inside Swedish Design ICFF i New York
2018-05-18
Design utmanar teknik när ICS kommer till Trä & TeknikKONE lanserar nytt totalkoncept för installation av hiss i hisslösa husVolvo Cars tar bort engångs­artiklar i plast.Rekordmånga ansluter sig till Övik Energis fibernät 2018DEFA introducerar en ny medlem i Ledge-familjenABS Wheels öppnar laddstationer för ElbilarQamcom utvecklar teknik för självkörande bilarSverige är först i Europa med nya hjullastaren Cat 986KSmeg vinner Red Dot Awards för fjärde året i rad.Flygbolaget BRA vill flyga Sundsvall - Göteborg med start inom två veckorFörskola byggs på Lidls takCity Gross inför digitala kvittonNy tiltrotator från Rototilt med smarta styrsystemet ICSBASF bringar dagsljus i mörkretSusanne Holmström blir ny VD på NetOnNetNytt kontor för expansiva 2SecureStororder till Siemens – sex gasturbiner till nytt kraftverk i PanamaGreentech för framtidens smarta stadNy batteridriven kompressor pumpar bildäck på under en minut!Yes för ett jämlikt entre­prenörskapVad ska man tänka på vid inköp av lås- och passersystem?Silikondetaljer till din applikation - ett material för många användningsområdenNya rutiner för beställning av märkningsutrustning för djurES Equipment säljer sin egen uppfinning över hela världen
2018-05-17
Maskinerna intar Solvalla 31 maj till 2 juniAhlsell förvärvar svensk distributör inom verktyg och förnödenheterPeab hyr ut till Actic i UlriksdalLernia instiftar Nya journalistpriset för journalistik i SverigeJapanska teknikgiganten Ricoh går in i samarbete med ColoreelUnik teknik för nästa generations fjärrstyrning av lastbilar Maria Mattsson Mähl – Årets kvinnliga Gasell 2018PoG Woody Bygghandel AB fortsätter att växa och satsa!Stötdämpande golv minskar fallskador med sextio procentI Lidköping finns ett ökat intresse av solelLätt att hitta rätt drivlösningKopplingsapparater för högspänningNorconsult vinner ramavtal kring åtgärdsvalsstudierBRA erbjuder Nextjets resenärer från Göteborg ombokning för 498 kronorSmygprovkörning av Mercedes nya elbil Två IT-projekt vid Karlstads universitet får finansiering från Internetstiftelsen3D-teknik och nytt visningscenter lyfter fram samhällsplaneringNy teknik och nya möjlig­heter i husetNy hållbarhetschef på Svenska RetursystemNextjet ansöker om konkursStockholmsekonomin faller till den lägsta nivån på fem årWycore etablerar bolag i HongkongPressträff om vindkraft­transporter 2018-2019Pelletsmarknaden i Sverige ökade under 2017Dacia firar 10 år i SverigeBCA bygger transportnät för fordonstransporter till och från SverigeInspirationsplattform för kvinnor inom IT lanseras i Helsingborg Indol växlar upp med tre nya modellerEric Lundberg ny VD för Kjell & Company
2018-05-16
Ljusa idéer för industri och butikToyota tar automation till nya höjder Ahlsell offentliggör ett MTN-program med en ram om 5 000 MSEK
Annonser