TORSDAG 17 JANUARI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Instrumenta AB – ett vasst utvecklingsföretag i Partille

Instrumenta Diagnostiska och Kirurgiska AB är Årets Utvecklingsföretag i Partille 2018.
Mottagaren utses av Business Region Göteborg i samarbete med Partille kommun. Utmärkelsen delades ut för första gången någonsin på kommunens näringslivskväll den 15 maj.

Instrumenta AB är specialiserat på försäljning av kirurgiska och diagnostiska instrument samt medicinteknisk apparatur till sjukvården i Sverige. Företaget har funnits sedan 1989. Det har tio medarbetare och sitt huvudkontor i Partille.

I motiveringen beskrivs Instrumenta AB som ”ett vasst företag med god vinstmarginal, bra soliditet och en mycket stabil kassalikviditet. Både moder- och dotterbolag växer och är mycket välmående. Företaget värnar om sina medarbetare och erbjuder kontinuerlig kompetensutveckling.”

– Vilken trevlig överraskning. Vi är glada och hedrade över att vara det första Partilleföretaget som får äran att motta utmärkelsen Årets utvecklingsföretag. I sammanhanget ska nämnas alla våra medarbetare som tillsammans är med och skapar Instrumenta, säger Lars Juhlin, vd och försäljningschef på Instrumenta AB som hämtade utmärkelsen tillsammans med David Östebo, upphandlingsansvarig på företaget.

Utmärkelsen delades ut av Charlotta Johansson, företagsrådgivare på Business Region Göteborg tillsammans med Stefan Svensson, kommunstyrelsens ordförande i Partille. Utöver diplom och ära får mottagaren chans att finslipa sin strategi för fortsatt utveckling och långsiktig lönsamhet genom ett års medlemskap i BRG:s tillväxtprogram Expedition Framåt värt 10 000 kronor.

– Partilles utvecklingsföretag ska vara en utmärkelse att sträva efter och en välförtjänt knuff framåt. Med över 3200 företag verksamma inom nästan 400 olika branscher har Partille ett starkt näringsliv med många möjliga kandidater, säger Stefan Svensson.

Kandidaterna till priset tas fram av Business Region Göteborg tillsammans med Partille kommun. BRG gör det första urvalet bestående av tio till femton potentiella Partilleföretag med en omsättning på minst 500 000 kronor per år.

Baserat på företagets förädlingsvärde och attraktionskraft väljer kommunen därefter ut vilka av dessa företag som ska nomineras till Partilles utvecklingsföretag. Slutligen utser en jury med representanter från Business Region Göteborg det företag som får utmärkelsen.

– Med utmärkelsen, som vi delar ut tillsammans med Partille kommun, vill vi lyfta och stötta lokala företag som vi ser kan skala upp och bredda sina affärer. Detta samarbete mellan Business Region Göteborg och kommunerna är väldigt viktigt för att främja den fortsatta positiva utvecklingen i hela Göteborgsregionen, säger Charlotta Johansson.

Marieke Wolter
Näringslivsansvarig
marieke.wolter@partille.se
031-792 12 09
2019-01-11
Marcus Nilsson blir ny affärsområdeschef för Veidekke AnläggningMidsona ställer om till fossilfria transporter med Transportinitiativet
2019-01-10
En värdefull regel för att välja rätt fräsverktygKasta loss för vridspjällsventilen GEMÜ 480 VictoriaTänk smart använd HARTKlaravik når ny milstolpe: auktioner för över en miljard under 2018Återvinningsföretaget Remeo går i bräschen för cirkulär ekonomiPorttelefonen är bara början på våra smarta hem Castellum uppför ny anläggning för Mekonomen i MalmöCES 2019: BMW visar upp den dolda tekniken i framtidens interiörOptidev bakom tekniken för PostNords SameDayKeyMan bland Sveriges mest framgångsrika företagPensionärer är de företagare som håller landsbygden vid livIT-bolaget expanderar i Uppsala med ny våningPiteEnergi skapar förutsättningar för ett smartare PiteåStor invigning i GällivareSara Brandt blir ny vice vd på Almi FöretagspartnerSågen som inte darrar av att anta en utmaningActibump framgångsrikt i Australien Ny VD ska vidareutveckla ProcuratorVolkswagen bildar nytt företag inom grön el och laddningslösningar
2019-01-09
Dubbelt jubileum i Swecons utrustningsverkstad i Eskilstuna Bin-picking direkt från pall med PhotoneoNästa steg inom affärsutveckling: digital transformation med människan i centrumBAGA på VA Tour Sweden 2019Låsbart smörjmunstyckeUtökat urval av manöverdon och diametermått för reglerventil GEMÜ 567 BioStar controlHjälper proffsbyggare med utbildning!Bridgestones bästa år som leverantör av originaldelar Ny axialfläkt utvecklat för tuffa applikationsförhållanden i kyltornNya Opel Zafira Life sätter ny standard i klassen33 procent fler uppkopplade prylar 2018Kramp och Söderberg & Haak utvecklar sitt samarbeteJaguaren släpps lös i HalmstadEnergikrav på byggnader kan strida mot klimatlagenElbilen är klimatsmart - åtminstone på lång siktInternationellt samarbete gör Derome starkareScantruck får nytt agentur för amerikanska saxliftarLG berättar om ett bättre liv med hjälp av AI under CES 2019-keynotePressinbjudan: Jordbruksverkets livsmedelsseminarium om hållbar lönsamhetFastighetsmäklarkedjan HusmanHagberg flyttar in i Jönköping.Fredrik Johanson lämnar VD-rollen inom Woody BygghandelÄr VR-headsets och AR-glasögon nästa teknikskifte för hjälpmedel?
2019-01-08
Besiktningstekniker till Opus Bilprovning i BoråsVolvo Cars satte nytt försäljningsrekord 2018; nådde milstolpen 600 000 sålda bilarmySwecon gör maskinägandet lättare hos BellmansNu tar vi nästa stegFörsta lastbilen har rullat igenom APM Terminals nya självservice portLars Westman blir ny affärsområdeschef för RO-Gruppen i StockholmTestbädd ger ringar på vattnet för energiforskningen på ChalmersSvevia växer i Skåne - köper AB Bröderna HallSmart City Sweden plattformen är redo att dras igångEva Kimborn Heivert utsedd till ny VD för Circle K Sverige ABVi testar Framtidens rekrytering och klipper CV:tBristvätten bidrog med 1,9 miljoner kronor till BrisSpänningsfylld världspremiär: Volkswagen visar mobil laddningsstation för elbilarPunktligare avgångar för en attraktiv järnväg Nu är Energikontor Väst en del av InnovatumNy förhandlingschef för LivsmedelsföretagenFörvärv inom industri stärker Assemblin i norrExtend hjälper Altered spara vatten i hela världenMiljoner till ny metod att identifiera växtplankton
Annonser