SÖNDAG 18 MARS 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Interface presenterar klimatsmart baksida till textila golvplattor

Interface lanserar nu CircuitBac Green till varumärkets modulära textilgolv, en unik baksida
en unik baksida, tillverkad med en blandning av koldioxidnegativa bioplaster och återvunnet fyllnadsmaterial av mineral.

Satsningen är Interface största innovation inom baksidor på tre år. Bioplasterna som används i CircuitBac Green innebär det första koldioxidnegativa alternativet till de baksidor som finns på marknaden idag. Materialet i CircuitBac Green lagrar koldioxid vilket bidrar till att minska klimatpåverkan och främja utvecklingen mot att skapa koldioxidnegativa produkter. Ett textilgolv med CircuitBac Green kan ge ett så lågt koldioxidavtryck* som 2,3 kg CO2 eq./m2 jämfört med 5,9 kg CO2 eq./m2 för en Interfaceprodukt med standardbaksidan Graphlex®*.

Baksidan, som är unik i sitt slag, är framtagen som en del av Interface strävan att leverera produkter med lägsta möjliga koldioxidavtryck och med förmågan att kapsla in koldioxid. CircuitBac Green är ett exempel på Interface engagemang inom hållbarhet genom att använda bästa möjliga produktionsmetoder och innovation för att stödja vår Climate Take Back™-vision.

– Idén med CircuitBac Green kom från Interface grundare Ray Anderssons revolutionerande syn på företagande som har banat vägen för andra tillverkare att tänka miljövänligt. I våras lanserades prototypen Proof Positive, världens första koldioxidnegativa textila golvplatta. CircuitBac Green är nästa steg i vår koldioxidnegativa resa, säger Erika Frankkila Rydja, Marknadschef Norden & Baltikum.

Den unika baksidan kan kombineras med fler än 15 av Interface befintliga textilplattor som finns i olika prisklasser, färger och mönster. Med en förstärkning i 100 % återvunnet fiberglas erbjuder CircuitBac Green optimal stabilitet och hållbarhet. Baksidan är tillverkad av 80 procent återvunnet fyllnadsmaterial i form av kalksten, 17 procent bioplaster och naturliga oljor, och 3 procent kallpressat petrokemiskt innehåll (tillsatser). Detta innebär att det totala återvunna och biologiska innehållet för en matta kan vara så högt som 87 procent, beroende på produkt.

För mer information besök: Interface Sverige

Kajsa Ekelund, presskontakt, Prat PR
+46 (0)70 777 9876
kajsa.ekelund@prat.se
2018-03-13
Order på 105 MSEK till OCS från världsledande inom fordonsindustrinMiljöhänsyn sätter fart på byggandet i träNy prognos Q2: Rejält minskad sysselsättning i byggbranschenNy prognos Q2: Ökad sysselsättning inom tillverkningsindustrinUppstickare firar fem år med ElgigantenHenrik Granström ny VD för snabbväxande 24StorageNy VD och koncernchef till C.A.G MOHV Kungsholmen välkomnar ny delägareInvigning av ny industriutbildning i AlingsåsKarin van der Salm ny vd på GryaabFörsta spadtaget för nya bostäder i Täby parkNy generalsekreterare för Friskis&SvettisLesjöfors Automotive AB blev Årets leverantör 2017Daloc tidiga med CE-certifiering av branddörrarInlandsbanans vd nominerad till Årets samhällsbyggareTekniska verken välkomnar nytt lagförslag om vattenkraftPrecision med grön laserteknik från FLEXGarvat designföretag valde modern stil med RingUpNya Ford Fiesta ST levererar körglädje med hjälp av avancerad teknikGrävarbeten i Tannefors för en framtidssäker infrastrukturMarkus sköter sitt företag med hjälp av smarta lösningar från RingUpTarasso utser Dženana Poljo till ny VDNy väg förbättrar trafikflödet i VälsvikenPatrik Philipsson ny försäljningsdirektör på ITS NordicResultat enligt plan för MittSverige Vatten & Avfalls bolagFramtiden AB fortsätter klättraSkanska investerar cirka 580 miljoner kronor, i nytt kontorsprojekt i Oslo, NorgeNorrlänningar flitigast i landet med att använda svenskt byggmaterialGjut unika och kreativa skapelser med weber vitbetongWihlborgs + Fintechbolag = Säkrare samhälleDENIOS lanserar nytt utdragbart kemikalieskåp för maximerad förvaringIRC AB levererar säkerhetslösning till läkemedelsföretagIRC AB i Björbo ingår i ett partnerskap med tyska Hartmann & König AG.
2018-03-12
Skolbesök ska locka unga till industrin Mekom utökar och omorganiserar för att bättre möta efterfråganLVD offentliggör stor beställning av unik synchro-form kantpressAudi, Italdesign och Airbus visar flygande elbilen Pop.Up Next i GeneveEU-anpassning av skördemaskiner kan ge svensk humleproduktionNu blir det möjligt för alla att flyga med 100 procent biobränsleHela Sverige kan flyga grönt på svensk skogSju av tio småföretagare vill se större satsningar på digitaliseringNy HR-chef stärker HSBs nya nationella organisationTailor Store får ny vdWebsteps omsättning ökar med 21% i SverigeNorrköping är en av landets mest digitala kommunerWinGroup utnämner Rickard Lindqvist till VDWibax expanderar i MalmöHelt kompromisslös – nya Hyundai Kona ElectricOBOS bygger 21 radhus och kedjehus i KlagshamnDanish Agros uppköp av sex maskinhandlare i Danmark godkänt av konkurrensverketBondtech AB utnämnda till årets inkubatorsbolagHon blir ny distriktsidrottschef i HallandDEFA och Relacom i stark allians kring elbilsladdningVarulagerkapaciteten ökas i Gävle hamnMilitary Work rekryterar Christopher JohanssonMercedes testar nya elsuven i Arjeplog
2018-03-09
Rekord för UFABNu är träindustrin hetare än på länge!Världspremiär på Underhållsmässan!Carlstad Machinetools introducerar SGS – Smart Glasses Service!Nytt 5G-samarbete med EricssonKivra slår rekord, över 37 000 nya användare på en dag
Annonser