FREDAG 15 DECEMBER 2017

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Interface presenterar klimatsmart baksida till textila golvplattor

Interface lanserar nu CircuitBac Green till varumärkets modulära textilgolv, en unik baksida
en unik baksida, tillverkad med en blandning av koldioxidnegativa bioplaster och återvunnet fyllnadsmaterial av mineral.

Satsningen är Interface största innovation inom baksidor på tre år. Bioplasterna som används i CircuitBac Green innebär det första koldioxidnegativa alternativet till de baksidor som finns på marknaden idag. Materialet i CircuitBac Green lagrar koldioxid vilket bidrar till att minska klimatpåverkan och främja utvecklingen mot att skapa koldioxidnegativa produkter. Ett textilgolv med CircuitBac Green kan ge ett så lågt koldioxidavtryck* som 2,3 kg CO2 eq./m2 jämfört med 5,9 kg CO2 eq./m2 för en Interfaceprodukt med standardbaksidan Graphlex®*.

Baksidan, som är unik i sitt slag, är framtagen som en del av Interface strävan att leverera produkter med lägsta möjliga koldioxidavtryck och med förmågan att kapsla in koldioxid. CircuitBac Green är ett exempel på Interface engagemang inom hållbarhet genom att använda bästa möjliga produktionsmetoder och innovation för att stödja vår Climate Take Back™-vision.

– Idén med CircuitBac Green kom från Interface grundare Ray Anderssons revolutionerande syn på företagande som har banat vägen för andra tillverkare att tänka miljövänligt. I våras lanserades prototypen Proof Positive, världens första koldioxidnegativa textila golvplatta. CircuitBac Green är nästa steg i vår koldioxidnegativa resa, säger Erika Frankkila Rydja, Marknadschef Norden & Baltikum.

Den unika baksidan kan kombineras med fler än 15 av Interface befintliga textilplattor som finns i olika prisklasser, färger och mönster. Med en förstärkning i 100 % återvunnet fiberglas erbjuder CircuitBac Green optimal stabilitet och hållbarhet. Baksidan är tillverkad av 80 procent återvunnet fyllnadsmaterial i form av kalksten, 17 procent bioplaster och naturliga oljor, och 3 procent kallpressat petrokemiskt innehåll (tillsatser). Detta innebär att det totala återvunna och biologiska innehållet för en matta kan vara så högt som 87 procent, beroende på produkt.

För mer information besök: Interface Sverige

Kajsa Ekelund, presskontakt, Prat PR
+46 (0)70 777 9876
kajsa.ekelund@prat.se
Annonser