SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Internationell Hi-Tech konferens och mässa kommer till Stockholm

Mötesplatsen arrangeras den 11-12 maj 2022 på Kistmässan
I Stockholm och Kista, Sveriges nav för hi-techutveckling och Europas ledande ICT-kluster, lanseras megaeventet Stockholm Tech Live. En framtidsmötesplats som riktar sig till alla som driver tillväxt och utveckling med hjälp av hi-tech och ny teknik.

Mötesplatsen, som arrangeras den 11-12 maj 2022 på Kistmässan, knyter an till innovationsrevolutionen som förvandlar både affärslivet och samhället i grunden. Stockholm Tech Live är en motor för samhälls- och affärsutveckling genom ny teknik. Här visas lösningarna, innovationerna och tekniken som driver transformation. Kort sagt: här blir besökarna redo att möta framtiden.

Eventet består av sex mässor under ett tak. Connecting the world är mottot för de sex mässorna som alla har egen inriktning och fokus: AI & Big Data, Cyber Security & Cloud, Blockchain, Startup Scaleup, IoT Tech och 5G. De sex mässorna banar väg inför framtiden genom att ansluta människor och teknik som möjliggör nya samarbeten och utveckling. Parallellt går Stockholm Smart City Conference & Expo.

Exempel på talare:

DOUGLAS TERRIER - Chief Technologist, NASA

MARGRETHE VESTAGER - Executive Vice-President for A Europe Fit for the Digital Age and Competition, European Commission

CLARA DE LA TORRE - Deputy Director General in the Directorate-General for Climate Action, European Commission

RAUL RIKK - National Cyber Security Policy Director, Estonian Ministry of Economic Affairs and Communications

KAYLA BRIZO - Lead Product Manager Data & Analytics, Sony Music Entertainment New York

YUKIE NAGAI - Project Professor, University of Tokyo

“Det är fantastiskt roligt att så många internationellt erkända personer och organisationer har förstått vikten av inte bara den här mötesplatsen utan ser Sverige och Kista som en teknologisk framtidshubb, och därför valt att delta på scen”, säger konferenschefen Jenny Lans.

“Stockholm och Kista är navet för innovationsutveckling och det har aldrig varit mer rätt i tiden att genomföra en mässa och konferens av det här slaget”, säger mässchefen Jennifer Björk.

“Vi märker ett stort behov av att ta till sig ny teknik för att förstå hur vi ska bemöta och hantera framtiden”, avslutar Jennifer.

Stockholm Tech Live har också årets främsta konferens på området, där besökarna får veta vad de kan förvänta sig och hur de ska ta sig an den digitala transformationen, hur de kan effektivisera och ta till sig nya utvecklingsmodeller. Totalt blir det sju seminarieområden med över 100 programpunkter och ledande talare från hela världen.

Utöver konferensen och de sex mässornas stora utbud av högkvalitativa leverantörer erbjuder Stockholm Tech Live en hel palett av kontaktskapande initiativ. Axplock:

Workshops och rundabordssamtal där besökare, tillsammans med utställare och partners, kan bearbeta och kasta nytt ljus över frågeställningar.

• Hackatons - företag och organisationer kopplas samman med innovatörer som under mässans gång löser olika utmaningar.

• Startup Pavilion - bolag och personer med nyskapande idéer möter investerare och intressenter.

• Smart City Lounge - urban innovation samsas med digital omvandling.

• Talent MeetUp - företag och organisationer får träffa talanger och framtida medarbetare.

• Matchmaking som skapar nätverk och möten som leder till nya insikter.

Biljetter släpps den 20 januari 2022.

Vill du veta mer?

Kontakt:

Jennifer Björk, Mässchef, email: jb@liveexpo.se tel: +46 (0)31 – 788 45 20.

Jenny Lans, Konferenschef, email: jl@liveexpo.se tel: +46 (0)31 – 788 45 20.

Mer information: www.stockholmtechlive.se och www.liveexpo.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-17
Nytt AI-verktyg ska öka lönsamhetenTECEs nya Smart Home-system: energieffektivtWästbygg Gruppen avyttrar logistikfastighetByggelement öppnar ny fabrik Trimble's connected For­est Management System
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa