TISDAG 22 MAJ 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

INUstyr presenterar en fulländad IMD-tjänst

INUstyr lanserar ett lättintegrerat IMD-system som följer upp hyresgästers förbrukning av vatten och energi.
Systemet lanseras tillsammans med en hyresgästapp som bland annat ger boende chansen att ha koll på sin egen förbrukning.
– Vi har sett att efterfrågan har ökat på den här typen av insamlingssystem och vi blir ofta inblandande, men har tidigare stått vid sidan av en annan leverantör och behövt hämta hem deras värden. Nu har vi fördelen att själva kunna styra över installation, fastighetsintegration, insamling och debitering, säger Mikael Mangs Edvardsson, Energiprojektledare.

INUstyr presenterar ett nytt system och breddar sitt utbud på fastighetsmarknaden. Det nya licensfria IMD-systemet innebär att INUstyr både står för installation, uppdatering och uppföljning av den egna produkten. De ger även kunderna möjligheten att själva lagra all mätdata och ansvara för installationer.

– Vi har tillsammans med FastSens tagit fram ett system som är lätt att integrera med kundens ekonomisystem och fastighetens befintliga styrsystem. Det betyder att vi kan använda oss av alla mätvärden i en fastighets styrsystem och sammanställa mätvärdena i en fullskalig rapport, säger Mikael Mangs Edvardsson.

I nuläget använder sig AB Bostäder i Borås och Krokslätts fabriker i Mölndal av INUstyrs nya tjänst. IMD-systemet mäter varje hyresgästs förbrukning av energi och vatten samt användandet av tvättmaskiner i tvättstugor och ger på så sätt fastighetsägaren en övergripande bild. Produkten har ytterligare fördelar som bidrar till ett bättre helhetsperspektiv.

– Det som även är bra med vår lösning är att vi har en välutvecklad larmhantering. En övervakningsfunktion där fastighetsägaren varnas om avvikelser, så som mätare som gått sönder eller förbrukningsmönster som ändras kraftigt, säger Mikael Mangs Edvardsson.

Även de boende på adressen kan få information om sin egen förbrukning av energi och vatten. Genom en hyresgästapp som INUstyr med FastSens valde att utveckla kan de boende få en uppdatering om de senaste siffrorna. I appen finns det även en möjlighet att lägga till tjänster så som bokning av laddstolpar vid parkering, fakturahantering och tvättmaskinsbokning.

– En viktig del är även att vi har möjlighet att lägga till debitering av tvättmaskinerna när en hyresgäst använder en maskin. Det är ganska vanligt att fastighetsägarna vill ha det, men det har inte funnits något bra öppna system tidigare utan debiteringen har vart låst till ett specifikt fabrikat och en leverantör, säger Mikael.

Tack vare ett flexibelt och anpassningsbart system tillsammans med INUstyrs närvaro och förmåga att följa upp, går det i en större utsträckning att energieffektivisera efter kundernas önskemål.

– Det är ett fritt och öppet system som går att utveckla och anpassa utefter hur fastighetsägarna vill ha det. 

Mer information om samarbetspartnern: Fastsense.
http://fastsens.se/
För att ta reda på mer om IMD-systemet, läs mer i broschyren. 
http://fastsens.se/wp-content/uploads/2017/06/aIMD-Folder.pdf
2018-05-18
Nya rutiner för beställning av märkningsutrustning för djurES Equipment säljer sin egen uppfinning över hela världen
2018-05-17
Maskinerna intar Solvalla 31 maj till 2 juniAhlsell förvärvar svensk distributör inom verktyg och förnödenheterPeab hyr ut till Actic i UlriksdalLernia instiftar Nya journalistpriset för journalistik i SverigeJapanska teknikgiganten Ricoh går in i samarbete med ColoreelUnik teknik för nästa generations fjärrstyrning av lastbilar Maria Mattsson Mähl – Årets kvinnliga Gasell 2018PoG Woody Bygghandel AB fortsätter att växa och satsa!Stötdämpande golv minskar fallskador med sextio procentI Lidköping finns ett ökat intresse av solelLätt att hitta rätt drivlösningKopplingsapparater för högspänningNorconsult vinner ramavtal kring åtgärdsvalsstudierBRA erbjuder Nextjets resenärer från Göteborg ombokning för 498 kronorSmygprovkörning av Mercedes nya elbil Två IT-projekt vid Karlstads universitet får finansiering från Internetstiftelsen3D-teknik och nytt visningscenter lyfter fram samhällsplaneringNy teknik och nya möjlig­heter i husetNy hållbarhetschef på Svenska RetursystemNextjet ansöker om konkursStockholmsekonomin faller till den lägsta nivån på fem årWycore etablerar bolag i HongkongPressträff om vindkraft­transporter 2018-2019Pelletsmarknaden i Sverige ökade under 2017Dacia firar 10 år i SverigeBCA bygger transportnät för fordonstransporter till och från SverigeInspirationsplattform för kvinnor inom IT lanseras i Helsingborg Indol växlar upp med tre nya modellerEric Lundberg ny VD för Kjell & Company
2018-05-16
Ljusa idéer för industri och butikToyota tar automation till nya höjder Ahlsell offentliggör ett MTN-program med en ram om 5 000 MSEKÖkat stöd för IoT i Dell Boomis integrationsplattformVattenfall påbörjar byggandet av en av Sveriges största vindkraftsparkerInstrumenta AB – ett vasst utvecklingsföretag i PartilleSvensk miljöteknik lockar hela världenGarmin® presenterar Varia Vision™ in-sight displayDe nya lättviktsmästarnaTelia utökar fibersatsning i Lund via förvärvStabil och anrik 70-åring firar hela åretIngram Micro LEASE – låser upp nya affärsmöjligheterLignin nytt supergrönt bränsle för bränslecellOrkla Foods Sverige höjer ambitionen och serverar en ny hållbarhetsstrategi Tyskt pappersbruk väljer Ragn-Sells returpapperKia introducerar 48V mildhybridDrev.se väljer Orio Logistics som partnerHultafors Group förvärvar Johnson Level & Tool Mfg. Co., Inc.Accelerator-bolaget Sellamigo vinnare i pitch-tävlingVDL får leverera 25 elled­bussar till Umeås stadstrafik
2018-05-15
Sverigepremiär för eldriven 25-tonnarePeab bygger akutmottagning på Sunderby sjukhus i LuleåÄntligen utrymme för att växa vidare!Fokus 2018: Smart IndustriNCC bygger trähöghus i ÖrebroStora Enso lanserar biokompositer som förnybar ersättning för plastStålindustrin deltar på Havs- och VattenforumSchneider Electric lanserar ny serie motorskyddsbrytareAssemblin rekryterar från SwecoJan Kilström lämnar Green CargoCBRE GWS ser kraftig tillväxt och anställer försäljningschef
Annonser