SÖNDAG 18 MARS 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

INUstyr presenterar en fulländad IMD-tjänst

INUstyr lanserar ett lättintegrerat IMD-system som följer upp hyresgästers förbrukning av vatten och energi.
Systemet lanseras tillsammans med en hyresgästapp som bland annat ger boende chansen att ha koll på sin egen förbrukning.
– Vi har sett att efterfrågan har ökat på den här typen av insamlingssystem och vi blir ofta inblandande, men har tidigare stått vid sidan av en annan leverantör och behövt hämta hem deras värden. Nu har vi fördelen att själva kunna styra över installation, fastighetsintegration, insamling och debitering, säger Mikael Mangs Edvardsson, Energiprojektledare.

INUstyr presenterar ett nytt system och breddar sitt utbud på fastighetsmarknaden. Det nya licensfria IMD-systemet innebär att INUstyr både står för installation, uppdatering och uppföljning av den egna produkten. De ger även kunderna möjligheten att själva lagra all mätdata och ansvara för installationer.

– Vi har tillsammans med FastSens tagit fram ett system som är lätt att integrera med kundens ekonomisystem och fastighetens befintliga styrsystem. Det betyder att vi kan använda oss av alla mätvärden i en fastighets styrsystem och sammanställa mätvärdena i en fullskalig rapport, säger Mikael Mangs Edvardsson.

I nuläget använder sig AB Bostäder i Borås och Krokslätts fabriker i Mölndal av INUstyrs nya tjänst. IMD-systemet mäter varje hyresgästs förbrukning av energi och vatten samt användandet av tvättmaskiner i tvättstugor och ger på så sätt fastighetsägaren en övergripande bild. Produkten har ytterligare fördelar som bidrar till ett bättre helhetsperspektiv.

– Det som även är bra med vår lösning är att vi har en välutvecklad larmhantering. En övervakningsfunktion där fastighetsägaren varnas om avvikelser, så som mätare som gått sönder eller förbrukningsmönster som ändras kraftigt, säger Mikael Mangs Edvardsson.

Även de boende på adressen kan få information om sin egen förbrukning av energi och vatten. Genom en hyresgästapp som INUstyr med FastSens valde att utveckla kan de boende få en uppdatering om de senaste siffrorna. I appen finns det även en möjlighet att lägga till tjänster så som bokning av laddstolpar vid parkering, fakturahantering och tvättmaskinsbokning.

– En viktig del är även att vi har möjlighet att lägga till debitering av tvättmaskinerna när en hyresgäst använder en maskin. Det är ganska vanligt att fastighetsägarna vill ha det, men det har inte funnits något bra öppna system tidigare utan debiteringen har vart låst till ett specifikt fabrikat och en leverantör, säger Mikael.

Tack vare ett flexibelt och anpassningsbart system tillsammans med INUstyrs närvaro och förmåga att följa upp, går det i en större utsträckning att energieffektivisera efter kundernas önskemål.

– Det är ett fritt och öppet system som går att utveckla och anpassa utefter hur fastighetsägarna vill ha det. 

Mer information om samarbetspartnern: Fastsense.
http://fastsens.se/
För att ta reda på mer om IMD-systemet, läs mer i broschyren. 
http://fastsens.se/wp-content/uploads/2017/06/aIMD-Folder.pdf
2018-03-13
Order på 105 MSEK till OCS från världsledande inom fordonsindustrinMiljöhänsyn sätter fart på byggandet i träNy prognos Q2: Rejält minskad sysselsättning i byggbranschenNy prognos Q2: Ökad sysselsättning inom tillverkningsindustrinUppstickare firar fem år med ElgigantenHenrik Granström ny VD för snabbväxande 24StorageNy VD och koncernchef till C.A.G MOHV Kungsholmen välkomnar ny delägareInvigning av ny industriutbildning i AlingsåsKarin van der Salm ny vd på GryaabFörsta spadtaget för nya bostäder i Täby parkNy generalsekreterare för Friskis&SvettisLesjöfors Automotive AB blev Årets leverantör 2017Daloc tidiga med CE-certifiering av branddörrarInlandsbanans vd nominerad till Årets samhällsbyggareTekniska verken välkomnar nytt lagförslag om vattenkraftPrecision med grön laserteknik från FLEXGarvat designföretag valde modern stil med RingUpNya Ford Fiesta ST levererar körglädje med hjälp av avancerad teknikGrävarbeten i Tannefors för en framtidssäker infrastrukturMarkus sköter sitt företag med hjälp av smarta lösningar från RingUpTarasso utser Dženana Poljo till ny VDNy väg förbättrar trafikflödet i VälsvikenPatrik Philipsson ny försäljningsdirektör på ITS NordicResultat enligt plan för MittSverige Vatten & Avfalls bolagFramtiden AB fortsätter klättraSkanska investerar cirka 580 miljoner kronor, i nytt kontorsprojekt i Oslo, NorgeNorrlänningar flitigast i landet med att använda svenskt byggmaterialGjut unika och kreativa skapelser med weber vitbetongWihlborgs + Fintechbolag = Säkrare samhälleDENIOS lanserar nytt utdragbart kemikalieskåp för maximerad förvaringIRC AB levererar säkerhetslösning till läkemedelsföretagIRC AB i Björbo ingår i ett partnerskap med tyska Hartmann & König AG.
2018-03-12
Skolbesök ska locka unga till industrin Mekom utökar och omorganiserar för att bättre möta efterfråganLVD offentliggör stor beställning av unik synchro-form kantpressAudi, Italdesign och Airbus visar flygande elbilen Pop.Up Next i GeneveEU-anpassning av skördemaskiner kan ge svensk humleproduktionNu blir det möjligt för alla att flyga med 100 procent biobränsleHela Sverige kan flyga grönt på svensk skogSju av tio småföretagare vill se större satsningar på digitaliseringNy HR-chef stärker HSBs nya nationella organisationTailor Store får ny vdWebsteps omsättning ökar med 21% i SverigeNorrköping är en av landets mest digitala kommunerWinGroup utnämner Rickard Lindqvist till VDWibax expanderar i MalmöHelt kompromisslös – nya Hyundai Kona ElectricOBOS bygger 21 radhus och kedjehus i KlagshamnDanish Agros uppköp av sex maskinhandlare i Danmark godkänt av konkurrensverketBondtech AB utnämnda till årets inkubatorsbolagHon blir ny distriktsidrottschef i HallandDEFA och Relacom i stark allians kring elbilsladdningVarulagerkapaciteten ökas i Gävle hamnMilitary Work rekryterar Christopher JohanssonMercedes testar nya elsuven i Arjeplog
2018-03-09
Rekord för UFABNu är träindustrin hetare än på länge!Världspremiär på Underhållsmässan!Carlstad Machinetools introducerar SGS – Smart Glasses Service!Nytt 5G-samarbete med EricssonKivra slår rekord, över 37 000 nya användare på en dag
Annonser