TISDAG 22 MAJ 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Investment AB Spiltan investerar 8 Mkr i greentech-bolaget Urbangreen

Greentech-bolaget Urbangreen expanderar kraftigt och söker nu finansiering och engagerade delägare.
Greentech-bolaget Urbangreen, som bland annat ligger bakom prestigefyllda takterrassprojekt i Stockholm och Malmö, expanderar kraftigt och söker nu finansiering och engagerade delägare via crowdfunding-plattformen Pepins. Investment AB Spiltan investerar nu 8 Mkr i den emission som öppnades igår.

Gröna systemlösningar är på stark frammarsch i Sverige. Nya lagar och regelverk i kombination med viljan att skapa grönare städer ställer krav på fastighetsägare och byggherrar. I praktiken beviljas för närvarande inga bygglov om de gröna växt- och dagvattenkraven inte uppfylls.

Urbangreen har unika helhetslösningar för grön, hållbar stadsbyggnad. Bolaget bidrar genom sina sedumtak, biotopväggar och sociala taklandskap till bättre biologisk mångfald, renare luft och en substantiell värdeökning för fastighetsägare, förvaltare och byggbolag.

Urbangreen ligger även bakom den uppmärksammade takterassen tillhörande Urban Deli på Sveavägen 44, samt taklandskapet på SEB:s nya huvudkontor i Arenastaden.

– Urbangreen är ett spännande bolag som står för Spiltans värden om ansvarsfullt agerande, CSR och en hållbar framtid, kommenterar Per Håkan Börjesson, VD för Investment AB Spiltan. Vi tror också att teamet bakom bolaget har rätt kompetens och erfarenhet för att positionera sig väl på den starkt växande marknaden i både Sverige och Norden. 

– Det känns fantastiskt roligt att ha med en aktör som Spiltan på resan mot grönare städer säger Johan Paju, medgrundare till Urbangreen. Spiltan bidrar med deras investering till en stark trygghetskänsla som genomsyrar bolaget, och bidrar till att vi fullt ut kan fokusera på att möta den höga orderingång vi lyckats arbeta in under 2016. Vi ser fram emot ett långsiktigt och nära samarbete.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Per H Börjesson – phb@spiltan.se
Elin Flyborg – elin@spiltan.se
2018-05-18
Nya rutiner för beställning av märkningsutrustning för djurES Equipment säljer sin egen uppfinning över hela världen
2018-05-17
Maskinerna intar Solvalla 31 maj till 2 juniAhlsell förvärvar svensk distributör inom verktyg och förnödenheterPeab hyr ut till Actic i UlriksdalLernia instiftar Nya journalistpriset för journalistik i SverigeJapanska teknikgiganten Ricoh går in i samarbete med ColoreelUnik teknik för nästa generations fjärrstyrning av lastbilar Maria Mattsson Mähl – Årets kvinnliga Gasell 2018PoG Woody Bygghandel AB fortsätter att växa och satsa!Stötdämpande golv minskar fallskador med sextio procentI Lidköping finns ett ökat intresse av solelLätt att hitta rätt drivlösningKopplingsapparater för högspänningNorconsult vinner ramavtal kring åtgärdsvalsstudierBRA erbjuder Nextjets resenärer från Göteborg ombokning för 498 kronorSmygprovkörning av Mercedes nya elbil Två IT-projekt vid Karlstads universitet får finansiering från Internetstiftelsen3D-teknik och nytt visningscenter lyfter fram samhällsplaneringNy teknik och nya möjlig­heter i husetNy hållbarhetschef på Svenska RetursystemNextjet ansöker om konkursStockholmsekonomin faller till den lägsta nivån på fem årWycore etablerar bolag i HongkongPressträff om vindkraft­transporter 2018-2019Pelletsmarknaden i Sverige ökade under 2017Dacia firar 10 år i SverigeBCA bygger transportnät för fordonstransporter till och från SverigeInspirationsplattform för kvinnor inom IT lanseras i Helsingborg Indol växlar upp med tre nya modellerEric Lundberg ny VD för Kjell & Company
2018-05-16
Ljusa idéer för industri och butikToyota tar automation till nya höjder Ahlsell offentliggör ett MTN-program med en ram om 5 000 MSEKÖkat stöd för IoT i Dell Boomis integrationsplattformVattenfall påbörjar byggandet av en av Sveriges största vindkraftsparkerInstrumenta AB – ett vasst utvecklingsföretag i PartilleSvensk miljöteknik lockar hela världenGarmin® presenterar Varia Vision™ in-sight displayDe nya lättviktsmästarnaTelia utökar fibersatsning i Lund via förvärvStabil och anrik 70-åring firar hela åretIngram Micro LEASE – låser upp nya affärsmöjligheterLignin nytt supergrönt bränsle för bränslecellOrkla Foods Sverige höjer ambitionen och serverar en ny hållbarhetsstrategi Tyskt pappersbruk väljer Ragn-Sells returpapperKia introducerar 48V mildhybridDrev.se väljer Orio Logistics som partnerHultafors Group förvärvar Johnson Level & Tool Mfg. Co., Inc.Accelerator-bolaget Sellamigo vinnare i pitch-tävlingVDL får leverera 25 elled­bussar till Umeås stadstrafik
2018-05-15
Sverigepremiär för eldriven 25-tonnarePeab bygger akutmottagning på Sunderby sjukhus i LuleåÄntligen utrymme för att växa vidare!Fokus 2018: Smart IndustriNCC bygger trähöghus i ÖrebroStora Enso lanserar biokompositer som förnybar ersättning för plastStålindustrin deltar på Havs- och VattenforumSchneider Electric lanserar ny serie motorskyddsbrytareAssemblin rekryterar från SwecoJan Kilström lämnar Green CargoCBRE GWS ser kraftig tillväxt och anställer försäljningschef
Annonser