SÖNDAG 18 MARS 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Investment AB Spiltan investerar 8 Mkr i greentech-bolaget Urbangreen

Greentech-bolaget Urbangreen expanderar kraftigt och söker nu finansiering och engagerade delägare.
Greentech-bolaget Urbangreen, som bland annat ligger bakom prestigefyllda takterrassprojekt i Stockholm och Malmö, expanderar kraftigt och söker nu finansiering och engagerade delägare via crowdfunding-plattformen Pepins. Investment AB Spiltan investerar nu 8 Mkr i den emission som öppnades igår.

Gröna systemlösningar är på stark frammarsch i Sverige. Nya lagar och regelverk i kombination med viljan att skapa grönare städer ställer krav på fastighetsägare och byggherrar. I praktiken beviljas för närvarande inga bygglov om de gröna växt- och dagvattenkraven inte uppfylls.

Urbangreen har unika helhetslösningar för grön, hållbar stadsbyggnad. Bolaget bidrar genom sina sedumtak, biotopväggar och sociala taklandskap till bättre biologisk mångfald, renare luft och en substantiell värdeökning för fastighetsägare, förvaltare och byggbolag.

Urbangreen ligger även bakom den uppmärksammade takterassen tillhörande Urban Deli på Sveavägen 44, samt taklandskapet på SEB:s nya huvudkontor i Arenastaden.

– Urbangreen är ett spännande bolag som står för Spiltans värden om ansvarsfullt agerande, CSR och en hållbar framtid, kommenterar Per Håkan Börjesson, VD för Investment AB Spiltan. Vi tror också att teamet bakom bolaget har rätt kompetens och erfarenhet för att positionera sig väl på den starkt växande marknaden i både Sverige och Norden. 

– Det känns fantastiskt roligt att ha med en aktör som Spiltan på resan mot grönare städer säger Johan Paju, medgrundare till Urbangreen. Spiltan bidrar med deras investering till en stark trygghetskänsla som genomsyrar bolaget, och bidrar till att vi fullt ut kan fokusera på att möta den höga orderingång vi lyckats arbeta in under 2016. Vi ser fram emot ett långsiktigt och nära samarbete.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Per H Börjesson – phb@spiltan.se
Elin Flyborg – elin@spiltan.se
2018-03-13
Order på 105 MSEK till OCS från världsledande inom fordonsindustrinMiljöhänsyn sätter fart på byggandet i träNy prognos Q2: Rejält minskad sysselsättning i byggbranschenNy prognos Q2: Ökad sysselsättning inom tillverkningsindustrinUppstickare firar fem år med ElgigantenHenrik Granström ny VD för snabbväxande 24StorageNy VD och koncernchef till C.A.G MOHV Kungsholmen välkomnar ny delägareInvigning av ny industriutbildning i AlingsåsKarin van der Salm ny vd på GryaabFörsta spadtaget för nya bostäder i Täby parkNy generalsekreterare för Friskis&SvettisLesjöfors Automotive AB blev Årets leverantör 2017Daloc tidiga med CE-certifiering av branddörrarInlandsbanans vd nominerad till Årets samhällsbyggareTekniska verken välkomnar nytt lagförslag om vattenkraftPrecision med grön laserteknik från FLEXGarvat designföretag valde modern stil med RingUpNya Ford Fiesta ST levererar körglädje med hjälp av avancerad teknikGrävarbeten i Tannefors för en framtidssäker infrastrukturMarkus sköter sitt företag med hjälp av smarta lösningar från RingUpTarasso utser Dženana Poljo till ny VDNy väg förbättrar trafikflödet i VälsvikenPatrik Philipsson ny försäljningsdirektör på ITS NordicResultat enligt plan för MittSverige Vatten & Avfalls bolagFramtiden AB fortsätter klättraSkanska investerar cirka 580 miljoner kronor, i nytt kontorsprojekt i Oslo, NorgeNorrlänningar flitigast i landet med att använda svenskt byggmaterialGjut unika och kreativa skapelser med weber vitbetongWihlborgs + Fintechbolag = Säkrare samhälleDENIOS lanserar nytt utdragbart kemikalieskåp för maximerad förvaringIRC AB levererar säkerhetslösning till läkemedelsföretagIRC AB i Björbo ingår i ett partnerskap med tyska Hartmann & König AG.
2018-03-12
Skolbesök ska locka unga till industrin Mekom utökar och omorganiserar för att bättre möta efterfråganLVD offentliggör stor beställning av unik synchro-form kantpressAudi, Italdesign och Airbus visar flygande elbilen Pop.Up Next i GeneveEU-anpassning av skördemaskiner kan ge svensk humleproduktionNu blir det möjligt för alla att flyga med 100 procent biobränsleHela Sverige kan flyga grönt på svensk skogSju av tio småföretagare vill se större satsningar på digitaliseringNy HR-chef stärker HSBs nya nationella organisationTailor Store får ny vdWebsteps omsättning ökar med 21% i SverigeNorrköping är en av landets mest digitala kommunerWinGroup utnämner Rickard Lindqvist till VDWibax expanderar i MalmöHelt kompromisslös – nya Hyundai Kona ElectricOBOS bygger 21 radhus och kedjehus i KlagshamnDanish Agros uppköp av sex maskinhandlare i Danmark godkänt av konkurrensverketBondtech AB utnämnda till årets inkubatorsbolagHon blir ny distriktsidrottschef i HallandDEFA och Relacom i stark allians kring elbilsladdningVarulagerkapaciteten ökas i Gävle hamnMilitary Work rekryterar Christopher JohanssonMercedes testar nya elsuven i Arjeplog
2018-03-09
Rekord för UFABNu är träindustrin hetare än på länge!Världspremiär på Underhållsmässan!Carlstad Machinetools introducerar SGS – Smart Glasses Service!Nytt 5G-samarbete med EricssonKivra slår rekord, över 37 000 nya användare på en dag
Annonser