LÖRDAG 23 FEBRUARI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Invigning av nytt nationellt huvudkontor

Rototilts satsning på den franska marknaden fortsätter.
På torsdag 11 oktober inviger företaget ett nytt nationellt huvudkontor i Ayguemorte les Graves utanför Bordeaux.

– Det är ännu ett strategiskt viktigt steg för oss. Placeringen ger tydliga logistiska fördelar för såväl leveranser som service och support, berättar marknads- och försäljningschef Per Väppling som tillsammans med företagets VD Anders Jonsson kommer att vara närvarande under invigningen.

– Frankrike är en av våra prioriterade marknader och vi vill sända en tydlig signal till såväl återförsäljare som kunder att Rototilt menar allvar när vi pratar om att vara nära kunden, inte bara närvarande.

Nya tekniska födelar

De första tre åren har varit mycket framgångsrika. Allt fler entreprenörer har upptäckt fördelarna med att uppgradera sin grävmaskin med en tiltrotator, något som tidigare – till skillnad från den nordiska marknaden – varit ganska ovanligt.

– Och nu ser vi dessutom hur slutkunden tydligt ser fördelarna med den överlägsna teknik som Rototilt erbjuder. Inte minst vårt styrsystem ICS och RPS positioneringssystem som öppnar helt nya möjligheter till effektivitet och kontroll. Säkerhetslåset SecureLock ger också en mycket tryggare arbetssituation eftersom det eliminerar risken för pendlande eller tappade redskap, berättar Daniel Thomas, Rototilt France.

Best practise

Det franska huvudkontoret förstärker dessutom den administrativa sidan, både genom att införa ett nytt IT- system som effektivt kommer att knyta ihop företagets olika delar, och rekryteringen av Mrs Christine Cabrer som ansvarig för administration och säljsupport.

– Christine och vår tekniska chef David Dominguez blir nyckelpersoner i vår nya, offensiva organisation. Mrs Cabrer har dessutom lång erfarenhet från teknikföretag och den nordiska marknaden vilket ytterligare underlättar överföring av kunskap och best practise till de franska kunderna.

Och det stannar inte där.

Nästa år fortsätter expansionen med att Rototilt öppnar möjligheten till renoveringar och uppgraderingar av äldre tiltrotatorer.

– Det är en långsiktig satsning och logiskt eftersom konstruktionen av Rototilts tiltrotatorer erbjuder en betydligt längre livslängd och därmed bättre totalekonomi, avslutar Daniel Thomas.
2019-02-19
De jobbar med högteknologiskt hantverkNya funktioner lanserade i vår CAD-servicePeab bygger kontor och bostäder i LinköpingNu är vi på plats på LogiMat 2019! Världspremiär för holografisk artificiellt intelligent mässvärd Snart rullar eldriven sopbil på Göteborgs gator ”Samarbeten är det viktigaste för att skapa ett fossilfritt 2045”Väderstad ser fram mot SIMAAutomation stärker svensk industris konkurrenskraftRenta expanderar och öppnar ny depå i Hässleholm!ITAB och Logent inleder långsiktigt partnerskapConsid stänger ännu ett rekordår – miljarden i sikteUppkopplad byggplatsSubaru VIZIV Adrenaline ConceptErlandsson Bygg och Ramirent i värdefullt säkerhetssamarbeteUppdaterad hemsida för Norton Clipper reservdelarDet är nödvändigt med ökad samverkanKraftig utbyggnad av vindkraft kan ge lägre elpriserSiemens uppdaterar sin NX-programvara med artificiell intelligens och maskininlärningOpel flyttar huvudkontoret till MalmöSCA först ut att testa flishugg som ger mindre spill
2019-02-18
Så kommer modern datadelning att förändra SaaSÖppet hus 14 mars i SollentunaHexagon håller event i södra SverigeProcurator i Örnsköldsvik i virtuellt showroomFord släpper ST-version av nya FocusNCC:s nya huvudkontor blir en hållbar byggnad i Solna EC-fläktar för stormarknader sätter ny standard för både säkerhet och energieffektivitetNya innovativa och smarta soptunnor på plats i StrömstadFree2move och IBM utbildar fastighetsbranschen om IoT och AISCA hade Grand Opening av Östrand och Zert var där!Johanna Osbeck ska Utveckla Sigmas Verksamhet inom Inbyggda SystemSRS lanserar ny halvpall tillverkad av kasserade pallarSchneider Electric vinner designpris för kabelvinda Mitsubishi premiärvisar 2020 års ASX på bilsalongen i GenèveÖkat fokus på Saab-affären och LogistikHållbarhet i fokus på Norje Smidesfabrik
2019-02-15
Panasonic förbättrar leveranstiderna för TOUGHBOOK Upptäck värmeutveckling i tidSkanska bygger ny grundskola i KarlstadLiten, billig och smartPeab startar bostadsrättsskola på flera språkCarlstad Machinetools inleder samarbete med Siemens Finans!DHL Express Sverige har tilldelats utmärkelsen Top Employer för femte året i rad Nowaste Logistics satsar på autonoma truckarShuttlesystem för förbättrad lagerhanteringFortsatt tillväxt och kraftig lönsamhetsförbättringHär är årets finalister i ”SM för unga plåtslagare 2019”!Ett välvt tillskott i Strands-familjenStadens transporter ska vara fossilfria senast 2030Så mycket påverkar hemleveranser köpbeslutetHenkel visar hållbar teknologi på Scandinavian Coating 2019Armatec utvecklas och har förstärkt med nya medarbetareMLT´s unika kamerasystem Iris M tar sig nu även in på pappersbruken i Sverige.Lindab öppnar Innovation Hub i HelsingborgElmia belönar framgångsrika utställare med nytt prisHilti levererar den saknade biten i inventariehanteringspussletSkattemedel ska användas effektivtVolkswagen släpper designskiss på kommande T-Roc R
2019-02-14
Safe Control fördubblar sin kapacitet för dragprovningNu släpps KIMOs nya Utbildningskoncept Lunch & Learn!ABB Sveriges vd tilldelas medalj från H.M. Konungen
Annonser