LÖRDAG 15 DECEMBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Invigning av nytt nationellt huvudkontor

Rototilts satsning på den franska marknaden fortsätter.
På torsdag 11 oktober inviger företaget ett nytt nationellt huvudkontor i Ayguemorte les Graves utanför Bordeaux.

– Det är ännu ett strategiskt viktigt steg för oss. Placeringen ger tydliga logistiska fördelar för såväl leveranser som service och support, berättar marknads- och försäljningschef Per Väppling som tillsammans med företagets VD Anders Jonsson kommer att vara närvarande under invigningen.

– Frankrike är en av våra prioriterade marknader och vi vill sända en tydlig signal till såväl återförsäljare som kunder att Rototilt menar allvar när vi pratar om att vara nära kunden, inte bara närvarande.

Nya tekniska födelar

De första tre åren har varit mycket framgångsrika. Allt fler entreprenörer har upptäckt fördelarna med att uppgradera sin grävmaskin med en tiltrotator, något som tidigare – till skillnad från den nordiska marknaden – varit ganska ovanligt.

– Och nu ser vi dessutom hur slutkunden tydligt ser fördelarna med den överlägsna teknik som Rototilt erbjuder. Inte minst vårt styrsystem ICS och RPS positioneringssystem som öppnar helt nya möjligheter till effektivitet och kontroll. Säkerhetslåset SecureLock ger också en mycket tryggare arbetssituation eftersom det eliminerar risken för pendlande eller tappade redskap, berättar Daniel Thomas, Rototilt France.

Best practise

Det franska huvudkontoret förstärker dessutom den administrativa sidan, både genom att införa ett nytt IT- system som effektivt kommer att knyta ihop företagets olika delar, och rekryteringen av Mrs Christine Cabrer som ansvarig för administration och säljsupport.

– Christine och vår tekniska chef David Dominguez blir nyckelpersoner i vår nya, offensiva organisation. Mrs Cabrer har dessutom lång erfarenhet från teknikföretag och den nordiska marknaden vilket ytterligare underlättar överföring av kunskap och best practise till de franska kunderna.

Och det stannar inte där.

Nästa år fortsätter expansionen med att Rototilt öppnar möjligheten till renoveringar och uppgraderingar av äldre tiltrotatorer.

– Det är en långsiktig satsning och logiskt eftersom konstruktionen av Rototilts tiltrotatorer erbjuder en betydligt längre livslängd och därmed bättre totalekonomi, avslutar Daniel Thomas.
2018-12-11
Norwegian ingår avtal med AVTECH Nya digitala lösningar medför nya utmaningarKombinera fritt med nästa generations modulära drivsystemHalléns digitaliserar transportplaneringenWeberfloor 318 slipsats grov DR- traditionellt golvbruk i modern tappningRototilt bygger ut fabriken i Vindeln Lyckad lansering av SSG On site på SkoghallTH1NG förvärvar plattformsverksamhet för snabbare och flexiblare IoT lösningVälgörenhet högst upp på personalens önskelistaWästbygg bygger ännu mer i LimhamnINGO öppnar automatstation i BjästaSåhär får entreprenadföretaget full kontroll över maskinernaÖrebro in i europeisk 3D-printingsatsning: Industriella nätEnklare slipning i svåråtkomliga utrymmen med ny lamellrondellKommer AI ta över ditt jobb i framtiden? Utökning i ventilfamiljen!Industrikommunerna samlade i Trollhättan Säkrare fordon genom MDH-forskning Säljstart för nya Volkswagen T-CrossVD-byte i 24StorageNy fyrteknik sparar miljöDrakar på hjälpmedelsmässa ska ge vardagslösningar en skjuts in på marknaden Logents Bemanningskontor i Borås växer och är nu en av Borås 100 största arbetsgivare
2018-12-10
Järpås Verkstad satsar på Fiberlaser från IntercutSmart sensor för temperatur och fuktighetDerome engagerar sig i MusikhjälpenSå blir julen en glädjens tid även för handlarePeab ingår ramavtal med statliga SpecialfastigheterNaturliga köldmedel i kylanläggningar ställer krav på säkra fläktarAlmi Invest investerar 2 miljoner i cybersäkerhetsföretaget DebrickedRenova utvecklar bränslecellsdriven sopbil Bättre hälsa med elcykel Skånska Energi prisat som inspiratör för hållbarhetClaremont stärker sitt erbjudande kring datadriven tillväxt med ny VDAnpassningsbara rapporteringsfält möjliggör hantering av alla typer av uppdragDAF LF utses återigen till "Fleet Truck of the Year"Kylning med hygienutformning för livsmedelsindustrinThermotech söker UtvecklingsingenjörIntensiv fas i LCDM-projektetNära relationer mellan transportköpare och logistikleverantörer - ett vinnande konceptNy ackumulatortank bidrar till minskade utsläpp i Göteborg 5 - stjärnor till Jaguar I-PACEMed Mapei blev Jan-Erik Johansson en del av en italiensk familjSSG Hydraulikdagar – i klimatarbetets teckenSchneider Electric och Lidl i samarbete
2018-12-07
Lesjöfors bryter ny mark med vridfjädrar i AustralienYtterligare en senare­läggning för finskt kärnkraftverkMakita lanserar kolborstfri 18V 165 mm cirkelsåg med AWSEco-bonus godkänt av EUFörsta spadtaget på ny ackumulatortank IKEA toppar Svensk Hållbarhetsrankinggop växer inom fasadStorsatsning på att anställa fler kvinnor i byggbranschenNy belysningsserie från MaluxPiteEnergi är återigen certifierade som "Great Place to Work"Per-Arne Andersson ny VD och Koncernchef för SvedbergsVarannan husägare kan tänka sig installera solcellerNordiskt 3D-printingsamarbete inlett: ”Hoppas att det skapar tillväxt”
2018-12-06
Överlägsna lastfrånskiljare från LovatoNCC bygger om kontor till hotell på Helsingfors centralstationBerendsen, Nordens ledande textilserviceföretag, vässar hållbarhetsarbetet ytterligare
Annonser