ONSDAG 22 MAJ 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

ISH 2019: GROHE formar framtiden inom vatten med rekordmånga innovationer

Våra levnadsvanor och sättet vi utformar bostäder är i ständig förändring.
Världsledande leverantören av sanitetslösningar GROHE överraskade kunder och konsumenter på branschmässan ISH i Frankfurt genom att presentera över 500 nya produkter. I ett föredrag för 350 journalister och branschkollegor delade GROHEs vd Michael Rauterkus fem megatrender som företaget identifierat. Dessutom lyftes ett urval av de nya produkterna som exempel. ISH 2019 pågår i Frankfurt mellan den 11 och 15 mars.

Vid årets upplaga av ISH, världens ledande mässa inom vatten, värme, energi och luftkonditionering, presenterade GROHE fem megatrender på temat vatten och boende. Under en presentation redogjorde GROHEs vd Michael Rauterkus företagets resa mot ett anpassat erbjudande för kunder och konsumenter. Utifrån trenderna tillkännagavs även den största innovationslanseringen någonsin. Sammanlagt rör det sig om över 500 nya produkter från GROHE.

GROHE ser att konsumenter har gått från att vara passiva till att i dag ta större kontroll över processen att utforma sina hem. I sökandet efter enkla och intelligenta produktlösningar är de i allt högre utsträckning kreatörer. Det ställer mer krav på produktinnovation och design, vilket är beroende av förståelse för trender och nya behov. Konsumenter är mer benägna att välja integrerade lösningar än enskilda produkter.

– GROHE står för vatten, intelligens och njutning. Vi skapar smarta vattenlösningar som förändrar människors liv till det bättre. Viktigast av allt är att vi förändrar upplevelsen av vatten i sig, säger Michael Rauterkus, vd för GROHE.

3D-metallskrivare revolutionerar vattnet i våra hem
Under GROHEs presentation berättade Michael Rauterkus, vd för GROHE, att företaget har utvecklat en unik finkornig lösning för sina 3D-metallskrivare i produktionsanläggningen i Hemer, Tyskland

– Designen i våra nya blandare GROHE Atrio Icon 3D och GROHE Allure Brilliant Icon 3D är otroliga. Det som tidigare varit omöjligt är nu fullt genomförbart. Det är framtiden inom design. För konsumenter är det framtiden genom egen kreativitet och total personifiering. Vi tror att 3D-metallutskrifter kommer att revolutionera vattenupplevelsen i hemmet. Det är den absoluta blandningen av skräddarsydda lösningar och industriell produktion, säger Michael Rauterkus, vd för GROHE.

Förändrade krav när konsumenter blir kreatörer
Gränsen mellan människans olika boendemiljöer blir allt mer suddiga. I dag är det inte ovanligt att köket är en del av vardagsrummet. I vissa fall kan badrummet öppna upp till sovrummet. Och de båda rummen blir allt viktigare ytor att leva i, snarare än att endast fylla ett funktionellt behov. Ett resultat av detta är att konsumenter lägger mer tid och uppmärksamhet på detaljer i sina badrum och kök än tidigare. Badrums- och köksprodukter möjliggör för konsumenter att uttrycka sin individuella stil och smak.

Som det första europeiska sanitetsvarumärket lanserar GROHE blandare skapade med 3D-metallskrivare. Genom att kombinera den senaste tekniken med spektakulär design går GROHE emot gamla normer om att funktion kommer före form. Det är en imponerande ståndpunkt som visar på GROHEs förmåga att forma framtiden inom vatten. Tillsammans med kunder och konsumenter på resan att skapa skräddarsydda hem.

– Konsumenternas förväntningar har till stor del förändrats. GROHE formar framtiden inom vatten i termer av design och innovation. Såväl analogt som digitalt. Vi ger kunder och konsumenter byggstenarna de behöver för att ta tillvara på hela vattnets skönhet och kraft genom skräddarsydda upplevelser, säger Michael Rauterkus, vd för GROHE.

GROHE hjälper kunder i deras sökande efter enkelhet – skapande utan komplexitet
Sökandet efter enkla och intuitiva lösningar har fått ett slut. GROHE tar en tydlig position som en global ledare för kompletta badrumslösningar genom att hjälpa konsumenter att bli kreatörer utan komplex hantering. Produkterna kombinerar kvalitet med ett fantastiskt utbud av färger och material. Från blandare, duschar och keramik till köksblandare, hoar, inredningsdetaljer och spolplattor.

– Ingen annan erbjuder samma kvalitet och hållbarheten i så många färger, över hela produktspannet för badrum och kök, säger Michael Rauterkus, vd för GROHE.

GROHEs nyaste keramikserie Essence är den första att inkludera badkar. Och är ett exempel på vacker minimalism i dess enklaste form. Men minimalism från GROHE går bortom design. Det innefattar även intuitiv användning och enkel installation av produkterna. Nya GROHE Rapido SmartBox skapar oändligt många möjligheter för arkitekter, projektörer och installatörer genom endast en dold lösning. Det inbyggda installationssystemet går att kombinera med det innovativa duschsystemet GROHE SmartControl och dessutom med termostater och engreppsblandare.

Ett nytt uppkopplat ekosystem för vattensäkerhet och vattenhantering
Under ISH 2017 lanserade GROHE sin första lösning baserat på Internet of Things (IoT): GROHE Sense och GROHE Sense Guard. I dag är GROHE en pionjär på digitalisering i sanitetsinudstrin med kunskap som sträcker sig bortom fysiska sanitetsprodukter. I samband med ISH 2019 tillkännager GROHE nästa generation vattensensorer från GROHE Sense. Samt lanseringen av GROHE Sense Guard Pro, optimal för användning i både låga och höga flerfamiljshus. Monterade på kall- och varmvattenledningarna erbjuder produkten vattensäkerhet och exakt vattenkonsumtionsdata direkt till mobiltelefonen via GROHE Sense-appen. Med full översikt över vatten- och energiförbukningen får konsumenten full kontroll. Genom Sense Guard och Sense Guard Pro kan GROHE nu förebygga vattenskador till 90 procent av alla bostäder. GROHE Sense-systemet har skapat en disruptiv affärsmodell för såväl GROHE som för installatörer och nya partners som försäkringsbolag och fastighetsförvaltare.

– Vi skapar en intelligent plattform. Det största ekosystemet för vattensäkerhet och vattenhantering, som kommer göra det möjligt för våra partners världen över, som exempelvis försäkringsbolag, att implementera nya affärsmodeller, säger Michael Rauterkus, vd för GROHE.

Befinner du dig på ISH 2019? Besök GROHE på Forum Messe bås FOR.0/A01. Mer information och faktablad finns att hämta på GROHE ISH 2019 nyhetsrum.

För mer information, vänligen kontakta:
Christina Holmberg, Marketing Manager
Tel: +46 721 81 20 9
Mail: christina.holmberg@grohe.com

Om GROHE
I norra Europa har GROHE sitt regionala högkvarter i Köpenhamn och lokala säljkontor i Oslo, Stockholm och Helsingfors. GROHE är världens största leverantör av sanitetsprodukter samt ett globalt varumärke, dedikerad åt att producera och erbjuda innovativa vattenprodukter. Under flera årtionden har GROHE hållit fast vid sina varumärkesvärderingar; teknologi, kvalitet, design och hållbarhet. Dessa värden belyser GROHEs engagemang för att utveckla enastående upplevelser och att erbjuda ”Pure Freude an Wasser”. Genom ingenjörsvetenskap, innovation och design starkt förankrad i Tyskland, kan GROHE stolt hänvisa till brickan ”Made in Germany”, som ytterligare förstärker kundernas förtroende för varumärket. Alla GROHEs produktionsanläggningar använder sig av tekniker av hög kvalitet, för att försäkra enhetlighet med GROHEs värden och standarder. GROHE kan därmed försäkra att produkterna motsvarar även de högsta förväntningarna för utförande och funktion.Under de senaste 10 åren har GROHEs framgång bekräftats av mer än 280 design- och innovationspriser, samt ett flertal topplaceringar som ”Tysklands mest hållbara stora företag”. Flera projekt av hög profil världen runt är försedda med GROHEs produkter, vilket bevisar hur både arkitekter, designers samt utvecklare föredrar GROHEs produkter.

I 2014 blev GROHE en del av LIXIL Group Corporation, ett börsnoterat företag listat på Tokyobörsen. LIXIL är en global marknadsledare inom sanitetsindustrin, och förvaltar en bred portfölj av kända varumärken som GROHE, American Standard, och INAX. LIXIL är också Japans största leverantör av bostads- och byggmaterial.Läs mer på www.grohe.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-05-17
Stölder på byggarbetsplatser har ökat med 60 procentAnslut kablar upp 185 mm2 med Power-Turn-anslutningFord Mustang firar 55 år som nummer ett Samarbete med Citroën i samband med deras 100-årsjubileum för att leverera självkörande elektrisk mobilitet Comfort-bolaget Wiiks Rör i Storvik – utsedd till Sveriges bästa VVS-företag!Starka resultat under första kvartalet i Schneider Sustainability ImpactIKEA går med i Solelkommissionen Förvaltning av elnätstillgångarScandbio förhandlar om upphörd verksamhet vid fabriken i VaggerydHöga personalkostnader en stor utmaningLivsmedelsindustrins fem viktigaste frågor inför EU-valetNy VD och koncernchef i GAROPeter Flyckt tillträder som ny vd för Midroc MechanicalNytt samarbete mellan Funkwerk och Malux har etableratsAssemblin bakom unik cleantechanläggningInternationell gruvkonferens till SkellefteåHydroscand finansierar en bättre IT-miljö för elever i Sydafrika
2019-05-16
Wåhlins Skärteknik AB investerar i en laserskärmaskin från Bystronic.Nu rullar den självkörande lastbilen på allmän vägLesjöfors köper holländska fjäderföretagen Tribelt och De SpiraalPeab Asfalt vinner kontrakt i Växjö kommunTre nya kursnyheter till hösten inom plastsvetsningBerendsen lanserar 2018 års hållbarhetsrapport E.ON förvärvar CoromaticScantruck drar till skogsArtificiell intelligens eftertraktad innovation Vattenfall tar plats i styrelsen för Swedish Green Building CouncilMercedes-Benz Trucks årets generalagent för andra året i radDubbelvinst för Sweco när järnvägen i Boråsområdet ska rustas uppÅngströmlaboratoriet vid Uppsala universitet expanderarÖkat antal lastbilstransporter i inrikestrafikenFerry Svan och Emil Hansson laddar för rekord i Champions Trophy och Rookie-VM ebm-papst fläktserie AxiBlade utökasNya Opel Movano - med hög säkerhet och flexibilitetVolvo omkörd på topplista för begagnade bilarVilka av de 10 finalisterna vinner årets viktigaste elbilspris? Carin Stoeckmann ny ordförande för Sveriges Byggindustrier
2019-05-15
Intercut förstärker sin avdelning för eftermarknadDigitalisering, AI och innovationsfokus på VitalisSuccéstart för EdmoLift i DanmarkPolestar 2 världsturné kommer till Europa Besiktningstekniker till Opus i KarlskronaSju steg som framåtblickande företag tar i sin digitaliseringsresa Volvo Car Group tecknar avtal med CATL och LG ChemVärmlandsföretaget Cellcomb gläds åt unikt EU-stödCramo AB och Besqab AB förnyar sitt mångåriga samarbeteBilfinger erhåller order för FUCHS-koncernens expansionNya BMW 8-serie Gran Coupé – här är första glimtenHydroscand lanserar SlangExpress MCKiwa Inspecta går samman med FORCE Technology Sweden FIA-studie oroas över tillgång till fordonsdatanCanon visar innovationer inom storformatsgrafik på FESPA 2019Viktiga beslut för Volkswagen-koncernens framtid
2019-05-14
Enad förändringskraft bland utställare och besökare under årets ElfackVilka utmaningar finns inom gängning?Konfigurera och beställ slangsatser för CEJNs högtryckshydraulikLKs svenska logistikcenter blir koldioxidneutraltGlobala samhällstrender gynnas av 3D-printingVärldens första sollcellsdrivna passagerarbil är härScantruck och Söderberg & Haak redo för Maskinmässa RosersbergAllt fler gör sig oberoende av priser på fossila bränslenBlåkläder byter logotype - Om Sverige vinner hockey-VM
Annonser