SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Jaguar Land Rover går med vinst igen

Jaguar Land Rover Automotive har just offentliggjort sitt finansiella resultat för fjärde kvartalet – och det är goda nyheter som presenteras.
Jaguar och Land Rover bygger bilar som kunderna efterfrågar. En stigande efterfrågan på nya modeller som Jaguar E-PACE, Range Rover Velar, Range Rover och Range Rover Sport, liksom prisvinnaren Jaguar I-PACE, lyfte försäljningen under året med 8,4 procent i Storbritannien och 8,1 procent i Nordamerika.

I dessa länder gick försäljningen av Jaguar Land Rover bättre än den generella tillväxten på marknaden.Land Rover var under samma period också det snabbast växande bilmärket i USA och även i Europa steg föräljningen markant.

Tyvärr räckte detta inte för att balansera den svaga kinesiska marknaden som gjorde att försäljningen sjönk med 5,8 procent. Det totala försäljningssiffran globalt för Jaguar Land Rover landade därför på 578 915 fordon.

Det fjärde kvartalet 2019, som hos Jaguar Land Rover löper mellan 1 januari och 31 mars, slutade med en vinst före skatt på 120 miljoner pund. Därmed är det senaste kvartalet ett tydligt tecken på att Jaguar Land Rover åter börjar visa gröna siffror efter flera tuffa månader med uppsägningar.

Bland nyheterna som ska sporra försäljningen och fortsatta tillväxten är den senaste versionen av Jaguar XE, uppdaterade Land Rover Discovery Sport som börjar säljas efter sommaren – och naturligtvis pånyttfödelsen av ikonen Land Rover Defender, som kommer att visas upp för allmänheten under hösten.

Också på produktionssidan fortsätter Jaguar Land Rover att investera. Det är över sex månader sidanden nya fabriken i Nitra i Slovakien öppnade – fabriken som producerar Land Rover Discovery.

Dessutom har man tillkännagett planer på att samla elmotorer och batterier i England samt att investerai förberedelserna för att producera nästa generationens Range Rover i Solihull i England. Här produceras redan Jaguar F-PACE och Range Rover Velar.

I fabriken i Gaydon centraliseras Jaguar Land Rovers designavdelning och product engineering-aktiviteter. Dessutom etableras centra med fokus på utveckling av ny teknik på Irland, i Storbritannien och Ungern. Dessa ska i första hand driva utvecklingen av den teknik som bland annat ska leda fram till självkörande elbilar.

Läs mer här:https://media.jaguarlandrover.com/news/2019/05/jaguar-land-rover-reports-fourth-quarter-and-full-year-results-fiscal-201819

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN