MÅNDAG 19 MARS 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Jernkontoret först med certifierad innovationsledare

Anna Ponzio på Jernkontoret är en av de elva första personerna i Sverige som blir certifierade innovationsledare enligt ISO 17024.
Certifikaten delas ut under pompa och ståt vid Innovationsledningskonferensen på KTH idag, 29 november.

- Det känns jätteroligt att få vara en del av den här pilotgruppen som nu certifieras. Vi som har gått utbildningen har ökat vår förståelse av innovationsledarrollen och fått tips på verktyg och metoder, säger Anna Ponzio, forsknings- och innovationskoordinator på Jernkontoret.

Certifieringen är en del av ett projekt, delfinansierat av Vinnova, med det övergripande syftet att göra Innovationsledare till en profession. För att stärka innovationsförmågan har många aktörer gått samman och skapat system för innovationsledning som omfattar en strategisk inriktning, målmedveten ledning, tydliga arbetsprocesser, samt konkreta strukturella och kulturella förmågor.


- För Jernkontoret handlar det om att maximera värdeskapandet från projekt och aktiviteter i våra forsknings- och innovationsprogram. De satsningar vi gör ska få effekter i form av ökad konkurrenskraft, samhällsnytta, användarvärde, annars har vi misslyckats, säger Anna Ponzio.

Med stöd av Vinnova startade projektet för att kvalificera och certifiera innovationsledare, liksom man tidigare gjort med projektledare, kvalitets- och miljöansvariga. Projektet involverar drygt 20 parter. RISE är projektledare och KTH, Kairos Future, Ampilfy Innovation samt medlemsföreningen Innovationsledarna är övriga styrande parter. Dessutom finns Saab, Ikea, Sandvik, Oriflame, Karolinska sjukhuset, flera universitet och högskolor, Jernkontoret samt ett antal mindre företag representerade i delar av projektet.

- Traditionellt har man felaktigt satt ett likhetstecken mellan innovation och FoU. Jag tror att en professionalisering av innovationsledarrollen äntligen kan bidra till en kulturförändring där innovation blir ett helhetsgrepp som omfattar hela verksamheten, avslutar Anna Ponzio.

Certifikaten delas ut vid Innovationsledningskonferens 2017 , 29 november kl 10.00–15.30, på Drottning Kristinas väg 61 (hos RISE). Konferensen handlar om innovationsledning i teori och praktik, erbjuder utbyte av erfarenheter samt diskussioner om konkreta insatser för ökad innovationsförmåga. Den anordnas av det Vinnovafinansierade projektet Utveckling av Innovationsledningsprogram.

För information om projektet:
Dag Sjöholm, projektledare, RISE Certifiering, dag.sjoholm@ri.se , 070 315 36 92
Robert Svanberg, Amplify, robert.svanberg@amplify.se , 070 603 32 14

Media är välkomna att delta under certifikatutdelningen som startar kl 12.50. Konferensprogrammet löper vidare direkt efter utdelningen varför eventuella intervjuer måste ske före kl 12:50. Vänligen kontakta Jernkontorets kommunikationsdirektör Anna-Karin Nyman för ytterligare information, 070 206 75 62.

Anna Ponzio , forsknings- och innovationskoordinator
anna.ponzio@jernkontoret.se , 08 679 17 09
Anna-Karin Nyman , kommunikationsdirektör
anna-karin.nyman@jernkontoret.se , 070 206 75 62
2018-03-14
Skanska säljer kontorsfastighet i Malmö för cirka 1 miljard kronorArtvise Kundtjänst till Strängnäs kommunMotomanroboten för samarbete överträffar kravenNya digitala tidreläer från CrouzetHilti fortsätter att satsa på sin verktygsserviceNy säkerhetschef på NokasSkapa, expandera och förbättra din verksamhet med VanderbiltRiksbyggen ingår samarbetsavtal med JM EntreprenadVarning i god tidNya lamellrondeller för ytkonditionering med vinkelslipTornstaden bygger modernt äldreboende på ÖckeröSverigepremiär för nya Toro Titan HD-serienStålproduktionen minskade i februari 2018
2018-03-13
Lesjöfors tillverkar musik (!) för brittiska NationalteaternNordic Paper Åmotfors utökar vibrationsövervakning med HD-teknologi på PM6Miljövänligt val att renovera teleskopskyddOrder på 105 MSEK till OCS från världsledande inom fordonsindustrinMiljöhänsyn sätter fart på byggandet i träNy prognos Q2: Rejält minskad sysselsättning i byggbranschenNy prognos Q2: Ökad sysselsättning inom tillverkningsindustrinUppstickare firar fem år med ElgigantenHenrik Granström ny VD för snabbväxande 24StorageNy VD och koncernchef till C.A.G MOHV Kungsholmen välkomnar ny delägareInvigning av ny industriutbildning i AlingsåsKarin van der Salm ny vd på GryaabFörsta spadtaget för nya bostäder i Täby parkNy generalsekreterare för Friskis&SvettisLesjöfors Automotive AB blev Årets leverantör 2017Daloc tidiga med CE-certifiering av branddörrarInlandsbanans vd nominerad till Årets samhällsbyggareTekniska verken välkomnar nytt lagförslag om vattenkraftPrecision med grön laserteknik från FLEXGarvat designföretag valde modern stil med RingUpNya Ford Fiesta ST levererar körglädje med hjälp av avancerad teknikGrävarbeten i Tannefors för en framtidssäker infrastrukturMarkus sköter sitt företag med hjälp av smarta lösningar från RingUpTarasso utser Dženana Poljo till ny VDNy väg förbättrar trafikflödet i VälsvikenPatrik Philipsson ny försäljningsdirektör på ITS NordicResultat enligt plan för MittSverige Vatten & Avfalls bolagFramtiden AB fortsätter klättraSkanska investerar cirka 580 miljoner kronor, i nytt kontorsprojekt i Oslo, NorgeNorrlänningar flitigast i landet med att använda svenskt byggmaterialGjut unika och kreativa skapelser med weber vitbetongWihlborgs + Fintechbolag = Säkrare samhälleDENIOS lanserar nytt utdragbart kemikalieskåp för maximerad förvaringIRC AB levererar säkerhetslösning till läkemedelsföretagIRC AB i Björbo ingår i ett partnerskap med tyska Hartmann & König AG.
2018-03-12
Skolbesök ska locka unga till industrin Mekom utökar och omorganiserar för att bättre möta efterfråganLVD offentliggör stor beställning av unik synchro-form kantpressAudi, Italdesign och Airbus visar flygande elbilen Pop.Up Next i GeneveEU-anpassning av skördemaskiner kan ge svensk humleproduktionNu blir det möjligt för alla att flyga med 100 procent biobränsleHela Sverige kan flyga grönt på svensk skogSju av tio småföretagare vill se större satsningar på digitaliseringNy HR-chef stärker HSBs nya nationella organisationTailor Store får ny vdWebsteps omsättning ökar med 21% i SverigeNorrköping är en av landets mest digitala kommunerWinGroup utnämner Rickard Lindqvist till VD
Annonser