LÖRDAG 20 JULI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Johan Lundgren säljer sin verksamhet till Bravida

1991 startade Johan Lundgren Karby VVS tillsammans med sin fru Kerstin Lundgren och 2002 gick bolaget med i Comfort.
När tiden för en exit börjar närma sig väljer Johan att sälja verksamheten till Bravida.

Karby VVS har sitt säte i Märsta, norr om Stockholm, och har en bred verksamhet. Förutom sedanvanliga VVS-områden och butik har energioptimering, smarta energilösningar, värmepumpinstallationer och solcellsinstallationer för företag och privatpersoner blivit en allt större verksamhet.

- Solceller och helhetslösningar inom energi och klimat är ett spännande område som vi nischat in oss på i allt större utsträckning. Det är också områden som jag personligen är mycket intresserad av och som jag tror är en stor del av framtiden, säger Johan Lundgren, ägare och VD på Karby VVS.

Efter 28 år som egenföretagare har Johan hunnit bli 61 år och tiden att lämna över och fasa in nästa generation har blivit allt viktigare. Beslutet landade i att sälja verksamheten och i veckan blev det klart att Bravida köper upp bolaget.

- En stor del av försäljningen baseras på att jag har en exit plan i siktet framöver och det är med visst vemod som vi efter sommaren lämnar Comfort, säger Johan Lundgren.

Tillträde för Bravida blir 1/9 i år och till dess kommer Karby vara medlemmar i Comfort.

- Vi blev medlemmar i Comfortkedjan 2002 och har sedan dess haft en utvecklande och inspirerande resa tillsammans med Comfort. Både jag och min fru Kerstin har genom åren varit engagerade i kedjans utveckling via olika medlemsråd och projektgrupper. Jag själv har även suttit i intressentföreningens styrelse. Den gemenskap och de förutsättningar som Comfort-kedjan skapar med dess organisation har varit en stor framgångsfaktor för vårt bolag Karby VVS, säger Johan Lundgren.

- Johan har varit en stark profil inom Comfort under många år och bidragit mycket till kedjan, både som ägare och i sitt engagemang i styrelsen. Det är självklart tråkigt att han nu lämnar kedjan, men det är ett förståeligt steg nu när han börjar närmar sig en exit. Vi önskar Johan och Karby VVS lycka till och tackar för de år vi jobbat tillsammans, säger Göran Swedérus, VD på Comfort-kedjan.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-07-05
Ett parkeringsgarage fullt med GARO-laddboxarUtveckla den applicerbara forskningen kring träbyggande – skapa frizoner
2019-07-04
Rudells blir AR Rackings enda återförsäljare i SverigeNCC tecknar rikstäckande ramavtal med RiksbyggenByggblock för högtryckshydraulik i hårda miljöerFordonsbesiktningens historiaReserapport från Z&I´s Roadshow"Därför är SunPine så centrala i omställningen"Telia kopplar upp E.ONs kunder i SverigeFler certifieras inom underhållsledarskapVärldens första batteridrivna modell med spadgrepp och KickBack ControlKlimatomställningen viktig fråga när näringsministern besökte Cementa i SliteOrkla väljer ledande energileverantör för sin värmeförsörjning i FilipstadEtt lyckat Vinnova-projekt under ledning av SSGMaskiner och människor testade knäckebrödLiqui Moly officiell partner för friidrotts-EM 2020Nya Opel Astra – nu ännu mer effektivJobba med Skyddsronder och checklistor i Zert RMWater&Wastewater – ny internationell VA-mässa 2021
2019-07-03
Säker med Kipp i 100 årNya Renault Captur som plug-in hybridFord levererar nyheter om Ford GT vid Goodwood Festival of SpeedSveriges nya forskningsfartyg levererat till SLU i SpanienMariestads kommun får ledande roll i Sveriges IndustrikommunerModellstyrd marksanering på Godisfabriken i GävleVärlden behöver inte fler plaggCapgemini blir en av Volvo Cars huvudleverantörer inom digital transformation och molnlösningarSvevia målar om HögakustenbronBlogg Almedalen 2019: Flexibilitet är det nya svarta – så vad händer härnäst?Nya BMW X6 - större, starkare och lyxigareSkellefteå Snickericentral får stororder på över 40 miljonerIndustri på frammarschMiljöreglering hotar nödvändig klimatomställningKompetensförsörjning i fokus på ME:s almedalsseminariumNya RIO:n i serien E-LineHyundai rankad i topp när det kommer till kvalitet
2019-07-02
Schneider Electric Foundation i partnerskap med Solar Impulse FoundationDigitala verktyg som skapar verklig affärsnyttaKontrollera trycket i ditt hydraulik system med testnipplar från CEJNStavdal och Ramirent påbörjar sammanslagningenStena Recycling deltar i pilotprojekt för spårbarhet av farligt avfallProcessus projekterar för ett hållbart samhälle världen överAbacus produktionsstartar 131 studentbostäder i Ruddammen, centrala StockholmNuvarande åtaganden att avveckla kolkraft gravt otillräckliga för att vända klimatförändringen Smart Industriell ModerniseringFortsatt god konjunktur i Stockholm trots orolig omvärld Almedalen 2019 - Uppdämt behov av omställningPressinbjudan - Klimatsäkert vatten9 av 10 återvinner i SverigeLätthet och brandklass avgjorde valetITU-elever tävlar i Ungdoms-SM i CNC-TeknikEn av de första FSC-certifierade etikettproducenterna i NordenSSC Öhns Snickeri flyttar verksamheten till SävarErnströmgruppen förvärvar BS ElcontrolKGKs hållbarhetsarbete uppmärksammas av Svensk HandelFriendly Building nominerat till innovationspriset E-prize
2019-07-01
Volvo Car Sverige stärker rollen som marknadsledare i juniUtveckling inom fordonsindustrin kan ge stora möjligheter till svenska leverantörerNy rapport visar att vart tionde fastighetsbolag saknar kontroll på sin energianvändningMontico digitaliserar svetsutbildningVerizon förenas med Zoom för att utöka kundernas kommunikationsmöjligheter Berendsen investerar i Sveriges första eldrivna distributionsbil för mattor
Annonser