SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Kärnkraftverk berömmer Askalons servicetekniker

Under de senaste veckorna har närmare 50 servicetekniker från Askalon arbetat på OKG:s revision. Kärnkraftverket är mycket nöjda och berömmer teknikernas säkerhetstänk.
– Tack för ett bra jobb! Så inleder OKG:s servicechef Henrik Stark sitt mejl till Askalons säljare på kärnkraft, Mats Görrel.

– Askalon har utmärkt sig på ett mycket positivt sätt vad gäller säkerhet, säkerhetstänk, ordning och reda, skriver Henrik vidare i sitt mejl och berättar att detta har uppmärksammats på de skyddsronder som utförts.

Skyddsrondsrapporterna med denna information har gått upp till allra högsta ledningen på OKG/Uniper. Berömmet gläder givetvis både serviceteknikerna och Mats Görrel.

– Som säljare blir jag oerhört glad och stolt över att våra servicetekniker, som är så professionella vad gäller säkerhet och kvalitet, uppskattas av kunden. Detta ger oss ett gott betyg som visar att vi utför våra arbeten på rätt sätt. Det ger oss även en energiboost att bli ännu bättre i framtiden, säger Mats Görrel och ger en stor eloge till samtliga medarbetare som på ett eller annat sätt bidrar till arbetet.

– Jag är mycket glad å våra serviceteknikers vägnar att OKG uppmärksammar och berömmer vår strävan att alltid sätta säkerheten först.

Service på reaktorn

Under det stora projektet på OKG har Askalons servicetekniker från Hammarö och Västervik arbetat närmare 15 000 timmar under cirka sju veckor. Det är ventilservice på reaktorn och i turbindelen som är de huvudsakliga arbetsområdena. Men Askalon har även bemannat förråden och verkstaden inne på den aktiva sidan – stationen – med ett antal personer.

Askalons åtagande sträcker sig från de absolut högst säkerhetsklassade ventilerna, som sitter direkt på reaktorns matarvattenledningar och avblåsningssystem, till lägre säkerhetsklassade ventiler i turbindelen och servicesystemen. Arbetet innefattar reglerventiler, avstängningsventiler och säkerhetsventiler av skilda märken och sorter. De största ventilerna väger åtskilliga ton och de minsta är så nätta att du kan ha dem i din hand. Det som är gemensamt för alla servicejobb är att Askalon alltid har säkerheten prioriterad framför tidsplanen.

Halvtid in i revisionen konstaterade revisionsledare vid O3, Robert Linnsand, att den särskilda pandemisituationen gör arbetena extra utmanande.

– Sammantaget krävs ett fortsatt bra samarbete med våra fantastiska medarbetare och entreprenörer, som vi hittills inte kan tacka nog för det goda arbete som utförts, uttryckte han i ett mejl till Askalon.

Kontakt:

Sofia Telby, marknadschef Askalon

sofia.telby@askalon.se, 054-57 92 27
Kontaktinformation
Postadress
Nolgårds­vägen 11
66341 Hammarö
Besöksadress
Nolgårds­vägen 11
66341 Hammarö
Region
Hammarö
Värmlands län
Sverige
Organisationsnummer:
556346-6167
Grundat: 1973
Anställda: 95
Välkommen till Askalon AB!

Vi arbetar för att förbättra prestanda i svensk processindustris applikationer. Sedan 1973 har vi försörjt svensk processindustri med reglerutrustning som reglerventiler och instrument.

Askalon AB representerar stora internationella företag inom ventiler och industriell automation. Askalon är Emerson Local Business Partner (LBP) för alla Emerson-ventiler i Sverige, Finland och Danmark.
Askalon är mest känt för Fisher reglerventiler och service. I dag säljer vi ännu fler avstängningsventiler och säkerhetsventiler, samtidigt som reglerventiler ökar i antal. Detta är en följd av Emersons förvärv av ventildivisionen från Pentair.
Askalon har fått ökat förtroende från Emerson för försäljning i Sverige, Danmark, Finland och Island.

Vi säljer och servar bland annat Sempell högtrycksventiler, Crosby säkerhetsventiler, Neotecha kemiventiler, Keystone ställdon och Fisher gasregulatorer.

Askalon har dessutom ett affärsområde inom engineering och rörkonstruktion av skiddar och processmoduler. Vårt servicecenter för ventilservice och ventildiagnostik är placerat på Hammarö utanför Karlstad där även vårt huvudkontor och nybyggda utbildningscenter återfinns.

Våra kunder är ganska jämt fördelade inom processindustrins olika branscher vilket underlättar kunskapsspridning och utjämnar konjunktursvängningar:

Kraftverk och energiverk
Raffinaderier
Kärnkraftverk
Papper och massa
Kemiindustrin

Välkommen att kontakta oss!

Agenturer

Andersson Greenwood, Sverige
Baumann, Sverige
Bettis, Sverige
Biffi, Sverige
Cash Valves, Sverige
Clarkson, Sverige
Crosby, Sverige
EIM, Sverige
El-O-Matic, Sverige
Emerson Valves, Sverige
Enardo, Sverige
Fasani, Sverige
Fisher, Sverige
Francel, Sverige
Hankock, Sverige
Hytork, Sverige
Keystone, Sverige
KTM, Sverige
Kunkle Valves, Sverige
Lunkenheimer, Sverige
Neotecha, Sverige
Penberthy, Sverige
Pentair Valves & Controls, Sverige
Raimondi, Sverige
Sapag, Sverige
Sempell, Sverige
Shafer, Sverige
Tartarini, Sverige
Tescom, Sverige
TopWorx, Sverige
VAG, Sverige
Vanessa, Sverige
Varec, Sverige
Virgo, Sverige
Yarway, Sverige

Certifieringar

ISO 9001:2016

Kontakter

Marie Ögren
Marknadsassistent
054-57 92 11
Askalon AB
054-57 92 00
Sofia Telby
Marknadskommunikatör
054-57 92 27
Mats Warnqvist
VD
054-57 92 01
Joel Frödin
Försäljningschef
054-57 92 03

Filmer

Askalon - Your valve partner

Askalon - Your valve partner
Askalon sustainability services
Askalon Diagnostics
Askalon Engineering
Askalon - We are designing solutions
Möt Askalon AB
AMS Suite Underhållsdagarna 2015
AMS Realibility Days 2017

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN