SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Kaeser förvärvar Kompressorservice i Skövde

Efter nästan 41 år som servicepartner för Kaeser i Skaraborg väljer makarna Ekström att överlåta familjeföretaget på Kaeser Kompressorer AB.
“Verksamheten kommer att drivas vidare i samma goda anda som när Tord och Britt-Marie satt vid rodret”, säger Kaesers VD i Sverige, Michael Brask.

Tord Ekström och hans företag Kompressorservice i Skövde AB har spelat en viktig roll för Kaesers serviceverksamhet och försäljning i Skaraborgs län ända sedan 1983. När Tord och hans fru Britt-Marie nu går i pension förvärvar Kaeser Sverige bolaget men driver verksamheten vidare i samma god anda som makarna Ekström.

Servat Kaeser ända sedan 1980
Tord Ekström började serva, reparera och även sälja Kaesers kompressorer långt innan dotterbolaget i Sverige bildades. Det var när han 1980 anställdes som reparatör på Olssons Bil- & Industrimaterial AB som Tord kom i kontakt med Kaesers kompressorer. Bolaget var nämligen servicepartner och återförsäljare för Kaeser på den tiden.

Importör av Kaesers kompressorer var företaget Regson i Anderstorp. Förändringar gjorde att Tord fick möjlighet att överta servicekontraktet för Skaraborg.

Med hjälp av Tords pappas företag, Truck & Traktorservice, kunde service och reparationsverksamheten dra igång 1983 och 1987 sålde Tord sin första maskin.

“Det var spännande tider, bolaget var då en firma som min far Olle ursprungligen startade i Mariestad. Till en början kändes det lite avigt att serva och sälja kompressorer till stora tillverkare när bolagsnamnet hade både truck och traktor i namnet, inget som man direkt kopplar till kompressorer”, skrattar Tord.

Från 60 maskiner till mer än 1000
“Redan från start upptog arbetet med kompressorerna en ganska stor del av verksamheten. Jag skulle uppskatta en tredjedel av arbetstiden jobbade vi med kompressorer till att börja med. Men den andelen har ökat hela tiden. Till en början hade vi cirka 60 maskiner att serva och idag ligger den siffran på över 1000 kompressorer”, berättar Tord.

I början av 1990 blev Tord delägare i bolaget och man ombildades till aktiebolag. I samband med detta bytte man även namn till Truck- & Kompressorservice i Skövde AB. Vid millenniumskiftet gick Tords pappa i pension och verksamheten övertogs av Tord. Året 2004 plockades ordet truck bort i namnet och Kompressorservice i Skövde AB antogs.

Idag är man tre servicetekniker på företaget inräknat Tord själv som också är VD och sköter försäljningen. Övriga servicetekniker är Per Persson och Göran Eriksson. Tords hustru Britt-Marie sköter det administrativa. Kunderna återfinns i många olika typer av sektorer men industrikunderna dominerar, man kan säga att i alla typer av verksamheter behövs kompressorer.

Några exempel på kunder är Benders, Fazers Bageri och Kvarn, Gyllensvaans Möbler, Prodma som är ett gammalt Electrolux-företag, Moelven Limträ, Daloc dörrar, Vedum Kök, Cejn med flera. “Men vi har också många mindre industriföretag som kunder och till och med tandläkare som behöver tryckluft till utrustningen”, berättar Tord.

Det distrikt man arbetar på i huvudsak är Skaraborgs län men vissa större kunder har egna anläggningar i andra län, som exempelvis Benders som finns över hela Sverige. Kompressorservice servar de flesta av Benders fabriker i Sverige.

I samma goda anda fast under Kaeser-flagg
Makarna Ekström har nu uppnått pensionsåldern och beslutat sig för att låta familjeföretaget drivas vidare av Kaeser Sverige. “För oss känns det här som en väldigt bra lösning och jag känner mig helt trygg i det. Vi lämnar över verksamheten i goda händer och det innebär också en stor trygghet för våra kunder.

Arbetssättet kommer att vara det samma som när bolaget drevs som familjeföretag och det blir ingen skillnad för kunderna”, säger Tord.

"På Kaeser är vi otroligt glada för att vi tillsammans med Tord och Britt-Marie har hittat denna lösning. Även vår ägare Thomas Kaeser har varit involverad från första stund och är mycket positiv till övertagandet. Skaraborg är ett av våra absolut viktigaste marknadsområden med ett stort antal kunder. Vi kommer nu med full kraft säkerställa att alla kunder får fortsatt lika bra hjälp och service framöver och det känns väldigt bra att serviceteknikerna Per Persson och Göran Eriksson är kvar i verksamheten. Vi har också redan klart med Stefan Thurén som ny ansvarig distriktssäljare. Vi kommer även att kunna erbjuda kunderna en del utökade tjänster inom tryckluftsteknik såsom riskbedömningar och läckagesökningar. Vi utesluter inte att vi kommer anställa ytterligare personal i distriktet för att tillgodose kundernas behov", säger Kaeser Kompressorer ABs VD Michael Brask i en kommentar.

Tord kommer att arbeta kvar fram till årsskiftet medan Britt-Marie slutar nu i augusti. Stefan Thurén kommer att gå parallellt med Tord under hösten.

Tord berättar att marknaden för kompressorer ser bra ut i Skaraborg med många trogna och fasta kunder sedan många år tillbaka. Trenden är lite att de små aktörerna minskar och de större ökar, så själva volymen är den samma. Arbetet består främst i servicebesök, reparationer och nyinstallationer.

Akutjobben är relativt få. “Jag vill inte verka skrytsam men jag tror att vi skött oss ganska bra som servicepartner men så är ju Kaeser ett kvalitetsmärke, lätt att arbeta med och som tillverkare prioriterar man eftermarknadsarbetet starkt”, säger Tord.

Efter nästan 41 år som servicepartner för Kaeser Kompressorer har makarna Ekström väl förtjänat att gå i pension och överlämnandet till Kaeser känns som en optimal lösning. Men vad händer nu? “Vi kommer att ha mycket att pyssla med ändå. Jag gillar att snickra och hålla på hemma, så det finns att göra. Men säkert kommer tankarna att gå till firman en hel del också”, avslutar Tord.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
KAESER Kompressorer AB
Box 7329 – 187 14 Täby – Telefon: 08-544 443 30
E-Mail: info.sweden@kaeser.comwww.kaeser.com
Kontaktinformation

Kaeser Kompressorer AB

Postadress
Box 7329
18714 Täby
Besöksadress
Mätslingan 24
18766 Täby
Region
Täby
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556509-7879
Grundat: 1995
Anställda: 65
Välkommen till Kaeser Kompressorer!

Kaeser Kompressorer är en av världens största tillverkare av tryckluftssystem med ursprung i Tyskland och med ca. 5 500 anställda runt om i världen. I Sverige är vi en av de största tryckluftsleverantörerna på den inhemska marknaden. Vi tillverkar och säljer kompressorer i premiumklassen. Produkterna har mycket hög driftsäkerhet samtidigt som de är energisnåla.

Alltid närvarande
Kaeser betyder snabb,trygg service och pålitlig rådgivning. Oberoende var du har din kompressor ser vi till att din maskin får rätt underhåll och att den har de delar som behövs för optimal funktion. Vi erbjuder intelligentare tryckluft med allt från smarta energisnåla produkter till 24/7-service över hela landet.

Välkomna att kontakta oss!

Agenturer

KAESER KOMPRESSOREN SE, Sverige (Generalagent)

Filer

SAM kampanj

Certifieringar

ISO 14001:2004 – ISO 9001:2008

Kontakter

Torbjörn Forssén-Holst
08 544 443 30
Roger Fallucca
Säljsupport
08-544 443 74
Magnus Wester
08-544 44 335
Patrik Wärnberg
070-5446022

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-12
BOLIST vill att fler lyckas med sina byggprojektHur kan organisationer maximera värdet av AI Mestergruppen behåller den ledande positionen Ökat cyberhotTryckkärl för industriellt bruk och deras betydelse
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
2024-04-08
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka