MÅNDAG 27 MAJ 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Kalle Lindh Vargas, operativ chef, har en samordnande roll för kundens bästa

Kalle Lindh Vargas arbetar som operativ chef, OC, på Green Cargo.
I sin roll ansvarar han för den dagliga driften och samordnar, prioriterar och tar beslut då produktionen kräver justeringar i ett operativt skede. För att det ska fungera krävs en nära dialog med övriga operativt styrande funktioner och med produktions- och kundservicepersonal på bolaget.

En vanlig dag börjar med att jag tillsammans med funktionerna operativa driftledare och leverans/transportledning summerar gårdagens och nattens produktion och ser över eventuella kvarstående produktionsstörningar. Därefter är det planering som gäller, både för det närmaste och för de kommande dygnen. Fokus är alltid att leverera det som är avtalat med god kvalitet.

Vi har dagliga interna produktionsmöten med kollegorna på kundservice och planering där vi ser över hur dygnen framför oss ser ut, bland annat för att se hur personal- och resurstillgången ligger och hur produktionsflödet flyter i övrigt.

En av utmaningarna är de infrastrukturproblem som finns runt om i järnvägsnätverket. Andra är oplanerade händelser. Så fort ett omlopp brister riskerar det att bli dominoeffekter med brister i både lok- och personalplanering. Det innebär att vi får planera om de nästkommande dygnen utifrån det nya resursläget. Men en vanlig vecka, utan större störningar, går oftast väldigt bra.

Vi är sammanlagt fyra operativa chefer som delar på ansvaret och arbetar i skift under veckorna. Det är alltid en av oss som har jour. Vi har mycket kontakt med Trafikverket men även med andra infrastrukturägare gällande övergripande operativa frågor om prioriteringar eller andra ärenden vad gäller kapacitet i infrastrukturen.

Rollen som OC är viktig. En av ansvarsuppgifterna handlar om att utvärdera eventuella störningar och produktionsförändringar. Dialogytorna är många och jag har en samordnande roll för att hantera och göra det bästa utifrån de produktionssituationer vi står inför, men också för att vi bidar till att tillgodose kundens behov av leveranser. Jobbet som OC går ofta ut på att försöka gräva fram så mycket information som möjligt om objektet eller produktionsstörningen i fråga, för att kunna ta beslut som är rätt både för kund och för Green Cargo.

Att få bra och rätt input från alla berörda i respektive situation är jätteviktigt. Men min roll inbegriper även att coacha och ge feedback till våra medarbetare så att de kan ta rätt beslut i sina respektive funktioner. Det bästa med mitt jobb är att få arbeta med så många kunniga kollegor, att arbeta nära produktionen och beslutsvägarna är viktigt.

Vi är ett stort team på Green Cargo som varje dag jobbar för att hålla så god kvalitet som möjligt mot kund, allt från personal på driftcenter och kundservice till de som arbetar med underhåll eller i produktion. Det är fantastiskt och jag lär mig något nytt varje dag. Ingen dag ser likadan ut vilket också är en del av charmen med järnvägsbranschen!
Kontaktinformation
Postadress
Box 39
17111 Solna
Besöksadress
Svetsar­vägen 10
17111 Solna
Region
Solna
Stockholms län
Sverige
Orgnr:
556119-6436
Grundat: 2001
Anställda: ca 3000
Välkommen till Green Cargo AB!

Vi erbjuder miljömärkta transport- och logistiktjänster på järnväg och med bil samt tillhandahåller tjänster inom tredjepartslogistik. Du kan anlita oss för en enkel transport mellan A och B såväl som för avancerade logistikupplägg där vi ansvarar för helheten.

Green Cargo har lång erfarenhet och besitter unik kompetens inom logistik. Vi är en effektiv och flexibel logistikpartner med världens tuffaste miljömärkning.

Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 14001:2004 – ISO 9001:2008

Kontakter

Kundservice
010-455 40 00

Filmer

Green Cargo företagspresentation 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-05-22
​Land Rover Discovery Sport uppdaterasInformationsträffar ökar återbruk av byggpallarDirektflyg från fem städer till Skandinaviens största skidområdeAMAB Hydraul öppnar butik i StockholmReningsverk ovan jord med möjlighet att återanvända renat avloppsvattenTyréns fortsätter sin expansion i Uppsala och flyttar till större kontorSVAB visar framtidskonceptet ToolTip Control på MaskinExpoAlmi Invest investerar i Peafowls unika solcellsteknikGekås Ullareds nya plastpåse ger miljonbelopp till välgörenhet!Dachser Air & Sea Logistics startar verksamhet i SverigeBrister i skydd för anställda vid sanerings- och rivningsarbeteÄngelholm är bäst i landet på avfallshantering
2019-05-21
Rekordung plåtslagare belönas med prestigefylld utmärkelseConrad utmanar marknaden med storsatsning på B2BSkanska bygger bostäder åt SGS Studentbostäder i Göteborg för 385 miljoner kronorFärgstarka profiler speglar het branschFörvärv av Pilotene Transport: Best Transport expanderar vidareTvå vindkraftsprojekt klimatkompenserar alla utsläpp av växthusgaser från BRAUnder 2019 kommer vi att lansera ett tiotal produkter.RF-modul ger ökad säkerhet och precisionGymnasium Skövde i unikt samarbeteRedskaparna premiärvisar stödkantläggare på MaskinExpoNytt sortiment av diamantklingor hjälper dig att kapa som en superhjälte och känna dig oövervinnerlig! Världspremiär för självkörande lastbil – med belysning från StrandsUtvecklare växlar upp med ny serie cylindriska kugghjul av plast Astra Hybrid från Idromatic ger högtryck och ånga på MaskinExpoCatrinelunds Gård går på djupet med gps-lösningar från Ag LeaderMagnus Hall ny ordförande för Eurelectric100 procent koldioxidfritt i alla större norska städer​Finjas golv ger elever en stabil grund att stå påRobot med känsla för skrotHastig ökning av gastankstationer för tung trafik i SverigeEnergiEngagemangs VD utsedd till årets företagarePiteå kommun satsar på elbussar
2019-05-20
CompuLab presenterar UCM-iMX8M-Mini Hemma hos Värmlands största spannmålsbondeVi hjälper Vitacon att hjälpa urinblåsepatienter.Ny online-auktion med Hilco IndustrialOEM Automatic presenterar världens första SIL 2/PLd radarsystemMatavfall lyfter flyget i ÖstersundDHL Express lanserar sin första regelbundna helautomatiska och intelligenta leveransservice via drönare i KinaSuccé-helg hos Märsta Förenade 4-5/5Andelen fossilt minskar i transportsektorn Tänker JAFO på miljön?Hon blir regionchef för Wästbygg AB i StockholmKompakta centrifugalfläktar för ventilationssystem med krav på höga tryck Power Circle i Almedalen​Mählers lanserar kraftfull sopvals för lastbil och hjullastare“Vi måste alltid kunna hålla oss rullande”Swegon vinner Stora Inneklimatpriset 2018 Schneider Electric går in som partner i ny centrumbildning - KTH Live-In LabNy försäljningschef för Purus SverigeRookie-VM och Champions Trophy i extremsporten Timbersports Profibus PA till Profinet
2019-05-17
Global hållbarhetssuccé besöker EmpackAffischer i egen design hos SkyltmaxSveriges ledande fönstertillverkare Elitfönster använder TOUGHBOOK för smidigare lagerhanteringLantmännens spannmålsanläggning i Hargshamn är invigdJohan Söderström utsedd till Europachef för Power GridsSTEMMER IMAGING AG firar framgångsrik debut på Deutche Börse inom marknadssegmentet Prime StandartLekang Group utser Logent till nordisk partner för Inbound Transport Management Global Safety Day
Annonser