MÅNDAG 26 AUGUSTI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Kalle Lindh Vargas, operativ chef, har en samordnande roll för kundens bästa

Kalle Lindh Vargas arbetar som operativ chef, OC, på Green Cargo.
I sin roll ansvarar han för den dagliga driften och samordnar, prioriterar och tar beslut då produktionen kräver justeringar i ett operativt skede. För att det ska fungera krävs en nära dialog med övriga operativt styrande funktioner och med produktions- och kundservicepersonal på bolaget.

En vanlig dag börjar med att jag tillsammans med funktionerna operativa driftledare och leverans/transportledning summerar gårdagens och nattens produktion och ser över eventuella kvarstående produktionsstörningar. Därefter är det planering som gäller, både för det närmaste och för de kommande dygnen. Fokus är alltid att leverera det som är avtalat med god kvalitet.

Vi har dagliga interna produktionsmöten med kollegorna på kundservice och planering där vi ser över hur dygnen framför oss ser ut, bland annat för att se hur personal- och resurstillgången ligger och hur produktionsflödet flyter i övrigt.

En av utmaningarna är de infrastrukturproblem som finns runt om i järnvägsnätverket. Andra är oplanerade händelser. Så fort ett omlopp brister riskerar det att bli dominoeffekter med brister i både lok- och personalplanering. Det innebär att vi får planera om de nästkommande dygnen utifrån det nya resursläget. Men en vanlig vecka, utan större störningar, går oftast väldigt bra.

Vi är sammanlagt fyra operativa chefer som delar på ansvaret och arbetar i skift under veckorna. Det är alltid en av oss som har jour. Vi har mycket kontakt med Trafikverket men även med andra infrastrukturägare gällande övergripande operativa frågor om prioriteringar eller andra ärenden vad gäller kapacitet i infrastrukturen.

Rollen som OC är viktig. En av ansvarsuppgifterna handlar om att utvärdera eventuella störningar och produktionsförändringar. Dialogytorna är många och jag har en samordnande roll för att hantera och göra det bästa utifrån de produktionssituationer vi står inför, men också för att vi bidar till att tillgodose kundens behov av leveranser. Jobbet som OC går ofta ut på att försöka gräva fram så mycket information som möjligt om objektet eller produktionsstörningen i fråga, för att kunna ta beslut som är rätt både för kund och för Green Cargo.

Att få bra och rätt input från alla berörda i respektive situation är jätteviktigt. Men min roll inbegriper även att coacha och ge feedback till våra medarbetare så att de kan ta rätt beslut i sina respektive funktioner. Det bästa med mitt jobb är att få arbeta med så många kunniga kollegor, att arbeta nära produktionen och beslutsvägarna är viktigt.

Vi är ett stort team på Green Cargo som varje dag jobbar för att hålla så god kvalitet som möjligt mot kund, allt från personal på driftcenter och kundservice till de som arbetar med underhåll eller i produktion. Det är fantastiskt och jag lär mig något nytt varje dag. Ingen dag ser likadan ut vilket också är en del av charmen med järnvägsbranschen!
Kontaktinformation
Postadress
Box 39
17111 Solna
Besöksadress
Svetsar­vägen 10
17111 Solna
Region
Solna
Stockholms län
Sverige
Orgnr:
556119-6436
Grundat: 2001
Anställda: ca 3000
Välkommen till Green Cargo AB!

Vi erbjuder miljömärkta transport- och logistiktjänster på järnväg och med bil samt tillhandahåller tjänster inom tredjepartslogistik. Du kan anlita oss för en enkel transport mellan A och B såväl som för avancerade logistikupplägg där vi ansvarar för helheten.

Green Cargo har lång erfarenhet och besitter unik kompetens inom logistik. Vi är en effektiv och flexibel logistikpartner med världens tuffaste miljömärkning.

Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 14001:2004 – ISO 9001:2008

Kontakter

Kundservice
010-455 40 00

Nyheter med koppling till företaget

Filmer

Green Cargo företagspresentation 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-08-19
Volvohandelns Tanka och OKQ8 ökar utbudet av HVO100Förstärkning av Government Relations & Public Affairs-funktionen hos ABB i SverigeHetast på höstens mässor Merlos nya ROTO-serie Würth lanserar M-CUBE® - egentillverkade batterimaskinerPorsche Taycan övertygar vid uthållighetstest på NardòFransk student presenterade nya lösningar åt företagFortsatt expansion med Fasadteknik i NyköpingCopiax stärker sin företagsledning med två nytillskott”Hentverksprojekt” ska locka fler kvinnor till byggbranschenCalle Svadling vann dubbelt i Timbersports Trollhättan CupHydroscand breddar sortimentet med ny pneumatisk PA-T-slangNya höjder i sikte när Christer Ohlsson lämnar VD-posten i Ohlssons ABVisma ökar takten inom Business intelligence genom sammanslagning av Visma bWise och OptivasysFinalisterna för Årets Hållbarhetsinitiativ 2019 klara
2019-08-16
Storbritanniens största leverantör av dryckesdispensers väljer robusta TOUGHBOOK-handdatorer Hexagon Production Software visar hur virtuell och verklig produktion kan kombineras under EMO2019. Ejendals ny huvudleverantör till bygghandelskedjan Optimera Nu startar biogasleveranserna i OdensbackenAPM Terminals anställer för framtidenRamirent deltar på GatherDerome förvärvar Woody bygghandel i AnderstorpNorden går i spetsen för bioflygbränsleOKQ8 och Tanka gör det enkelt för bilister att bli fossilfriaOrio fortsätter utveckla satsningen på Saab Original och LogisticsFrån lokal skrothandel till storföretag – Areco fyller 75 årVälkommen till Mapei, Fredrik Derwinger!GARO AB levererar laddinfrastruktur för elbussar Alexandra Stassais Söderblom ny affärschef på TyrénsFord drar 500 ton med elektrisk F-150 – firar med pickup-emoji
2019-08-15
Verizon Software-Defined Interconnect möjliggör anslutning av privata IP-nätverk på bara några minuterFortsatta utmaningar med lägre transportintäkterSchneider Electric hjälper till att framtidssäkra Norrlands universitetssjukhusAxelent tar över agenturer och breddar sitt utbudPressinbjudan: Robotkonferens för tillverkningsindustrins framtid Peab Asfalt vinner asfaltkontrakt i Säffle och Åmåls kommun5 goda skäl att besikta bilenJohan Edén är ny Försäljningschef på SoftOne GroupHelhetslösning från OEM Electronics hjälpte TylöHelo​Bilbranschen varnar för insmugglad AC-gasPorsche Carrera Cup Scandinavia: Prins Carl Philip och Jacques Villeneuve kör Kanonloppet.Anna och Oskar siktar på medalj i världens största tävling!Maskinstyrning på väg in i grävmaskinernaWiklund satsar tyngre med Kramer hjullastareOffentlig utvärdering av maskindirektivet med fokus på ny teknik​Elbilar kan laddas på fler platserNya Volkswagen T-Roc Cabriolet – en frisk fläkt i SUV-segmentetZmarta Group flyttar till nya lokalerOscar Eriksson, Sh bygg, sten och anläggning AB tävlar i Yrkes-VMXL-Bygg Habo blir en del av Woody-kedjanDi Luca & Di Luca väljer Aditro Logistics som 3PL-partner för sin framtida tillväxtProduktlansering HERU NEXT GENERATION
2019-08-14
Träffa Bastec på Fastighetsmässan i Göteborg 4-5 sept 2019Conrad fortsätter att expandera sitt B2B-sortimentLantmännen Maskin, Swecon och Försvarsmakten i samarbete om kompetensförsörjningAllkal anställer ny säljareIoT-experten: ”Enklare än du tror att göra stora vinster”Vd-succession i Lambertsson Sverige ABTobias Hansson utsedd till ny platschef för ABB i LudvikaBravida förvärvar ventilationsföretag i StockholmWürth ställer ut på Load Up North 29 – 31 augusti 2019 Alnova ställer ut på Fastighetsmässan i Göteborg den 4 - 5 septemberEM-kval och försmak inför NM i Timbersports
Annonser