SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Kalmars hittills största sedumtak är på plats!

Veg Tech har monterat stora ytor med sedumtak på nya psykiatrihuset i Kalmar som är under byggnation.
Alltfler fastighetsägare ser alla fördelar med att täcka taken med vegetation. De får glada hyresgäster som gärna väljer att leva och vistas i gröna miljöer, fördröjning av dagvattnet sker lokalt, vegetationen skyddar och förlänger livslängden på det underliggande tätskiktet samt olika certifieringar ger högre poäng när gröna miljöer anläggs.

- Detta är ett av de största sedumtaken i Kalmar, troligtvis det största på över 3100 m², säger Olivia Hjelmberg som är teknisk säljare på Veg Tech.

- Vi har genom takentreprenör Samuelssons Tak fått förtroendet att leverera och montera sedumtaket. Vi har tidigare arbetat tillsammans i flera projekt där vi både levererat material som de anlagt själva och där vi hjälpt till även med montaget som på detta bygge fortsätter Olivia.

- Vi på Samuelssons Tak arbetar endast med kvalitetsprodukter. Därför väljer vi att samarbeta med Veg Tech, vilket vi gjort sedan många år. Vi har monterat ett 60-tal sedumtak här på östkusten. I Kalmarområdet ser vi en ökning på förfrågningar inom gröna tak och då uppskattas vår dialog med Olivia på Veg Tech, säger Joacim Samuelsson ägare av Samuelssons Tak.

Vårt entreprenadgäng har sedan förra veckan arbetat med montaget på psykiatrihuset som flutit på bra. Här har totalt arbetat sju personer från Veg Tech med hjälp av två personer från Georg Gustavsson Åkeri AB som sett till att sedummattorna har kommit upp på taket.

- Under veckan har vi varit en stor styrka på plats som arbetat intensivt här på taket med att färdigställa projektet, säger Anders Andersson som är montageledare på Veg Tech.

Sedum kan få trampskador om taket besöks frekvent. För att undvika det kan armeringsplattan Pelleplatta OnTop placeras ovanpå sedumen som skydd.

- Den lösningen har man valt på psykiatrihuset här i Kalmar. Nu kan de kontrollera takbrunnar och avvattning uppe på taket utan att trampa ner växtligheten, fortsätter Anders.

Målet med arkitekturen för det nya psykiatrihuset är att den ska kännas välkomnande och tillgänglig. Den nya byggnaden är samlokaliserad med övrig verksamhet för att sudda ut stigman kring psykiska sjukdomar. Husets form är mjuk med runda hörn och inslag av trä och natur är återkommande i gestaltningen som ger positiva effekter.

Mer på Krook & Tjäder » https://www.krooktjader.se/projekt/vard-omsorg/nya-psykiatrisjukhuset-kalmar

Psykiatrihuset Kalmar
Yta: 3137 m²
Sedumtak anlagt: maj 2020
Sedumentreprenör: Veg Tech AB
Takentreprenör: Samuelssons Tak
Beställare: Landstinget i Kalmar län
Huvudentreprenör: PEAB
Arkitekt: Krook & Tjäder

Veg Tech AB, Fagerås 1, 342 52 Vislanda
vegtech.se, Följ oss på sociala medier: #vegtechab.
Kontakt: Ulrica Carlberg, uc@vegtech.se 0472- 363 05

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-18
Umeå vill möjliggöra vätgasflyg till 2035Arctic Paper i Munkedal satsar på hållbar energiSå snabbt elektrifieras Göteborg World of Volvos invigningRO-Gruppen utför fasadrenovering
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884