SÖNDAG 18 FEBRUARI 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Koncernchef Magnus Biesse lämnar Proton Group

Proton Groups koncernchef Magnus Biesse har meddelat styrelsen att han väljer att avsluta sitt uppdrag för att gå vidare mot nya utmaningar.
Styrelseordförande Anders Magnusson har informerat koncernledning och även haft en inledande diskussion med ägare och styrelse hur koncernen framledes skall ledas utifrån en ny situation.

– Magnus har sedan november 2008 arbetat inom Proton och har sedan dess varit en stark drivkraft till det framgångsrika bolag vi ser idag. Magnus har som koncernchef strukturerat Protons fem affärsområden och varit en tydlig ledare i arbetet att ta koncernen till en stabil och lönsam nivå. Vi önskar Magnus all välgång i sina nya utmaningar, säger Anders Magnusson, styrelseordförande Proton Group.

– Det har varit en fantastisk tid på Proton. Jag har haft förmånen att vara en del av ett framgångsrikt team med väldigt många duktiga medarbetare. Jag lämnar nu Proton för nya utmaningar och är stolt över det vi åstadkommit och kommer att bära detta med mig genom livet, säger Magnus Biesse.

Styrelsen för Proton Group kommer nu att inleda processen med att rekrytera en ersättare till tjänsten som koncernchef. Magnus lämnar bolaget under våren 2017 och kommer under uppsägningstiden att kvarstå i sin nuvarande roll.
2018-02-15
Fortsatt stark passagerartillväxt gav rekordårRenault och GreenMobility ingår internationellt samarbetsavtalHållbart resande med elbussarKomatsu ställer ut på Intermat 2018Vägledning för underhåll i elnätNy miljöutbildning på distansSöderberg & Partners investerar i Learnster300 tjejer visade intresse för DeromeNytt samarbete på fasadmarknadenTvå nya chefer på Umeå kommunStora teknikutmaningen är tillbakaVärldens största initiativ för crowd-investering inom solenergiIKEA IT besöker högskolan – vill samverka om innovationSwedfund stärker stödet till små och medelstora företag i östra och västra AfrikaHur mäter man sin elanvändning?Lerumselever blev behöriga till gymnasiet på ett årStarkt logistikläge satsar på hållbart kluster Från traditionell mekanisk verkstad till leverantör för flygindustrinCaverion rekryterar Daniel Backman till Syd/Väst - ny regionchef från februari
2018-02-14
SSAB Borlänge uppgraderar onlineövervakning i varmvalsverket till Intellinova Parallel ENSTOREBRO och SMT ny återförsäljare för SPINNER Werkzeugmaschinen GmbH.Två helt nya MOTOMAN® målningsrobotarMOHV stärker sin organisation och satsar vidareTitania Bygger 500 bostäder i Hallunda Gård.5G för industrin, när kommer det i verkligheten?Navigator expanderar med tre nya medarbetareNu bygger vi 57 hyreslägenheter i kv Kronborg, MalmöSvevia bygger nya Kronholmskajen i HärnösandHelt nya BMW X4Automatiskt montage av ändhylsor även utan tryckluftStarta hjärtan med hjälp av drönare!
Annonser