TISDAG 19 FEBRUARI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Konkreta tips för att höja innovationskraften

Våga testa dina idéer, ta in ny kunskap och avsätt den tid som krävs.
Svårare än så är det inte att inleda en innovationsresa i ditt företag. För att komma i gång ordentligt finns det hjälp att få via olika innovationsmiljöer.

– Du kan inte ha en projektplan för innovationer.

Orden kommer från Anders Elfwing, CPO på start up-bolaget Epishine. Vad han menar är att våga testa dina idéer och att följa de vägar som innovationerna tar.

– Man måste hela tiden vara på tårna. När vi har våra möten tittar vi alltid på vad som går att förädla och hur vi kan använda vår kreativitet på bästa sätt. Innovation är inget som man gör på en fredag eftermiddag utan hela tiden.

Han var en av tre paneldeltagare under programpunkten ”Så höjer du din innovationskraft” på scenen Subcontractor Direct. För även om Sverige är högt rankat i världen när det handlar om innovationskraft finns det så klart mycket som kan bli bättre.

– Vi ser att etablerade företag inte riktigt har tiden för att strukturellt jobba med innovationer. De har idéer och tillväxtvilja, men vet inte hur de ska jobba, säger Carola Öberg, projektledare för Innovation Runway vid Science Park i Jönköping.

Hur ska du då göra för att höja innovationskraften i ditt företag? Ett steg kan så klart vara att ta hjälp av Innovation Runway, eller liknande miljöer, som finns runt om i landet.

– Bygg en innovationskultur tillsammans med medarbetare, samarbetspartner och kunder. Fler hjärnor är alltid bättre än en hjärna. Tänk inte att du klarar det själv utan ta in ny kunskap. Blandar du allt detta får du fram innovationer. Och innovationer är inte alltid ny teknologi, det kan också vara en ny affärsmodell eller att göra annorlunda än tidigare, säger Carola Öberg.

Ett steg kan också vara att söka sig till kreativa och öppna miljöer där fokus ligger på just innovationer. Något som Lena Miranda, vd för Science Park Mjärdevi, lyfte under samtalet.

– Kartlägg de innovationsmiljöer som finns i din närgeografi. Besök dem, nätverka och se om de är något för ert företag. Var sedan öppen för att testa dina idéer samt att investera både tid och resurser. Men gör inte det här själv, låt fler omfamna det, säger hon.
2019-02-14
Norwegians svenska bolag har fått tillstånd att flyga till USAProjekt ska visa vägen till fler nollutsläppsfordon i nordiska städerSJ avslutade året starkt och slog nytt reserekord Scandic satsar på utbildning för housekeeping – hoppas på 100 nya medarbetare till sommarenRiksbyggen förstärker satsningen på digital affärsutveckling76 procent av småföretagen kan tänka sig att ta emot lärlingarNya limiterade MINI John Cooper Works GP: Snabbare och kraftfullare än någonsin Fords smarta säng rullar tillbaka själviska sovare till sin sida – med hjälp av bilteknologiGlobal konkurrens i digitaliseringBASF lanserar ny digital plattform för byggindustrinNy vibrationsövervakning på pappersmaskin i HallstavikIKEA investerar i en av världens största vindkraftsparkerMarkant ökning av kvinnliga forskare inom produktionsteknikFokus på inkluderande och jämställd arbetsplats på Personal & Chef
2019-02-13
Ny Forrester-rapport: 69% av företagen är missnöjda med sitt molnbaserade kundvårdssystem Indikera maskinens statusStationschef till Luleå (Krossvägen)Peab bygger bostäder och galleria i FalkenbergHur utreder man klagomål på inomhusklimatet? Framgångsrik jobbmässa för unga på Svenska MässanStrands i nytt samarbete – med rallystjärnaParker Hannifin lanserar externt övervakad pneumatisk säkerhetsventil för nödstopp och systemfelEngcons slanglösa modulsystem och högflödessvivel är klara för serieleveransROBOYAGI - Klassledande robotprestanda från RYOBI Focus Nordic går på djupet med ny drönaragenturStarkt resultat för Fortnox 2018BMW M tar mark med helt nya X-modellerTekniska museet och Stora Enso bygger Stockholms smartaste byggnad i träStark rekrytering till Assemblin ElNy skräddarsydd vuxenutbildning öppnar för jobb inom industrinRenault F1 Team – 2019Varning: ta det lugnt på sportlovsvägarnaRebl Industries flyttar in i Gothia Science Park
2019-02-12
Ny överenskommelse ska ge fler jobb inom byggsektornStororder när Spring Systems fortsätter växaExakt temperaturmätning med JUMO dTRANS T06Dematek levererar unik kran till världens modernaste forskningsanläggningVåra utbildningar 2019Hultafors 2.40 tumstock FSC®-certifieradArbetet med nästa generations smarta elmätare påbörjatStål & Hyr och Renta går samman med JRent i JönköpingHitachis kundtidning – nytt nummer uteBMW kör ifrån inom elektrifierad och självkörande mobilitetCarina Ståhl utses till ny VD i trähustillverkaren Sizes WorksWebbaserad Säker Vatten-utbildning för VS-projektörerGregor Rolski blir chef för Tyréns verksamhet i ÖsteuropaStora fördelar med att implementera AI-lösningarNy lösning för slipning av hörn Professionell IT-kyla för serverrum och teknikrumLVD erbjuder ny automation till Phoenix fiberlaser i storformatSäkert halkskydd, lika aktuellt året omSka få 3D-printing i Mellansverige att lyftaEtt whitepaper om energieffektivare värmedistribution med PUR-skumsisolerad kulvert Ny digital plattform håller koll på kostnaderna under byggprojektet
2019-02-11
Provkörning och premiärvisning av Volvo Dig Assist under Rally SwedenNCC bygger arbetstunnlar till nya tunnelbananFörslutning med unik historiaCygate vinnare av Volvo car group/Volvo cars quality excellence awardNya Opel Corsa tar toppteknologier till småbilssegmentetAPM Terminals driver aktivt miljöförbättringar - för en hållbar framtidÅrets vinnare av Quality Innovation Award inger stort framtidshoppKlarar du 90 dagar utan bil?
Annonser