SÖNDAG 26 MAJ 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Konkreta tips för att höja innovationskraften

Våga testa dina idéer, ta in ny kunskap och avsätt den tid som krävs.
Svårare än så är det inte att inleda en innovationsresa i ditt företag. För att komma i gång ordentligt finns det hjälp att få via olika innovationsmiljöer.

– Du kan inte ha en projektplan för innovationer.

Orden kommer från Anders Elfwing, CPO på start up-bolaget Epishine. Vad han menar är att våga testa dina idéer och att följa de vägar som innovationerna tar.

– Man måste hela tiden vara på tårna. När vi har våra möten tittar vi alltid på vad som går att förädla och hur vi kan använda vår kreativitet på bästa sätt. Innovation är inget som man gör på en fredag eftermiddag utan hela tiden.

Han var en av tre paneldeltagare under programpunkten ”Så höjer du din innovationskraft” på scenen Subcontractor Direct. För även om Sverige är högt rankat i världen när det handlar om innovationskraft finns det så klart mycket som kan bli bättre.

– Vi ser att etablerade företag inte riktigt har tiden för att strukturellt jobba med innovationer. De har idéer och tillväxtvilja, men vet inte hur de ska jobba, säger Carola Öberg, projektledare för Innovation Runway vid Science Park i Jönköping.

Hur ska du då göra för att höja innovationskraften i ditt företag? Ett steg kan så klart vara att ta hjälp av Innovation Runway, eller liknande miljöer, som finns runt om i landet.

– Bygg en innovationskultur tillsammans med medarbetare, samarbetspartner och kunder. Fler hjärnor är alltid bättre än en hjärna. Tänk inte att du klarar det själv utan ta in ny kunskap. Blandar du allt detta får du fram innovationer. Och innovationer är inte alltid ny teknologi, det kan också vara en ny affärsmodell eller att göra annorlunda än tidigare, säger Carola Öberg.

Ett steg kan också vara att söka sig till kreativa och öppna miljöer där fokus ligger på just innovationer. Något som Lena Miranda, vd för Science Park Mjärdevi, lyfte under samtalet.

– Kartlägg de innovationsmiljöer som finns i din närgeografi. Besök dem, nätverka och se om de är något för ert företag. Var sedan öppen för att testa dina idéer samt att investera både tid och resurser. Men gör inte det här själv, låt fler omfamna det, säger hon.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-05-21
Redskaparna premiärvisar stödkantläggare på MaskinExpoNytt sortiment av diamantklingor hjälper dig att kapa som en superhjälte och känna dig oövervinnerlig! Världspremiär för självkörande lastbil – med belysning från StrandsUtvecklare växlar upp med ny serie cylindriska kugghjul av plast Astra Hybrid från Idromatic ger högtryck och ånga på MaskinExpoCatrinelunds Gård går på djupet med gps-lösningar från Ag LeaderMagnus Hall ny ordförande för Eurelectric100 procent koldioxidfritt i alla större norska städer​Finjas golv ger elever en stabil grund att stå påRobot med känsla för skrotHastig ökning av gastankstationer för tung trafik i SverigeEnergiEngagemangs VD utsedd till årets företagarePiteå kommun satsar på elbussar
2019-05-20
CompuLab presenterar UCM-iMX8M-Mini Hemma hos Värmlands största spannmålsbondeVi hjälper Vitacon att hjälpa urinblåsepatienter.Ny online-auktion med Hilco IndustrialOEM Automatic presenterar världens första SIL 2/PLd radarsystemMatavfall lyfter flyget i ÖstersundDHL Express lanserar sin första regelbundna helautomatiska och intelligenta leveransservice via drönare i KinaSuccé-helg hos Märsta Förenade 4-5/5Andelen fossilt minskar i transportsektorn Tänker JAFO på miljön?Hon blir regionchef för Wästbygg AB i StockholmKompakta centrifugalfläktar för ventilationssystem med krav på höga tryck Power Circle i Almedalen​Mählers lanserar kraftfull sopvals för lastbil och hjullastare“Vi måste alltid kunna hålla oss rullande”Swegon vinner Stora Inneklimatpriset 2018 Schneider Electric går in som partner i ny centrumbildning - KTH Live-In LabNy försäljningschef för Purus SverigeRookie-VM och Champions Trophy i extremsporten Timbersports Profibus PA till Profinet
2019-05-17
Global hållbarhetssuccé besöker EmpackAffischer i egen design hos SkyltmaxSveriges ledande fönstertillverkare Elitfönster använder TOUGHBOOK för smidigare lagerhanteringLantmännens spannmålsanläggning i Hargshamn är invigdJohan Söderström utsedd till Europachef för Power GridsSTEMMER IMAGING AG firar framgångsrik debut på Deutche Börse inom marknadssegmentet Prime StandartLekang Group utser Logent till nordisk partner för Inbound Transport Management Global Safety DayRusning efter nya motorsågen MS 500iKlätterteknik investerar i fritid Stölder på byggarbetsplatser har ökat med 60 procentAnslut kablar upp 185 mm2 med Power-Turn-anslutningFord Mustang firar 55 år som nummer ett Samarbete med Citroën i samband med deras 100-årsjubileum för att leverera självkörande elektrisk mobilitet Comfort-bolaget Wiiks Rör i Storvik – utsedd till Sveriges bästa VVS-företag!Starka resultat under första kvartalet i Schneider Sustainability ImpactIKEA går med i Solelkommissionen Förvaltning av elnätstillgångarScandbio förhandlar om upphörd verksamhet vid fabriken i VaggerydHöga personalkostnader en stor utmaningLivsmedelsindustrins fem viktigaste frågor inför EU-valetNy VD och koncernchef i GAROPeter Flyckt tillträder som ny vd för Midroc MechanicalNytt samarbete mellan Funkwerk och Malux har etableratsAssemblin bakom unik cleantechanläggningInternationell gruvkonferens till SkellefteåHydroscand finansierar en bättre IT-miljö för elever i Sydafrika
2019-05-16
Wåhlins Skärteknik AB investerar i en laserskärmaskin från Bystronic.Nu rullar den självkörande lastbilen på allmän väg
Annonser