SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Kontokrediter istället för smslån

Hur fungerar en kontokredit?
Kontokrediter är en låneform som börjar ersätta smslån allt mer i Sverige. En kontokredit är kort sagt som en blandning mellan ett smslån och ett kreditkort. Du blir beviljad en viss summa och får ett kreditkonto online med liknande vilkor som på ett smslån.

En kontokredit går till skillnad från ett kreditkort att få utan en kreditupplysning från UC.

Hur fungerar en kontokredit?
En kontokredit fungerar som så att du ansöker om att få en viss summa som kontokredit, vanligen mellan 5,000 -70,000 kronor. När du blir beviljad en kontokredit så får du sedan göra ett uttag ifrån kreditbolagets hemsida till ditt bankkonto. Det fina med en kontokredit jämfört med ett smslån är att du inte behöver ta ut hela summan på en gång.

Om du till exempel blir beviljad en kontokredit på 30,000 kronor så kan du välja att göra ett uttag på 10,000 kronor. Du betalar givetvis bara tillbaka den delen av din kontokredit som du tagit ut från ditt kreditkonto.

Vilken kontokredit ska jag välja?
Vilken kontokredit som är bäst kan variera en del beroende på dina behov. Har du en hög kreditvärdighet så kan du få en högre kontokredit än om du har betalningsanmärkningar exempelvis. Har du betalningsanmärkningar så är det viktigt att du ansöker hos en kreditgivare som beviljar kontokrediter till personer med betalningsanmärkningar.

Jämför kontokrediter innan du ansöker
Det är alltid en bra ide att jämföra kontokrediter på en jämförelsesajt innan du ansöker. På en jämförelsesajt så får du en tydlig bild av vad som finns på marknaden och du får information om de vilkor och krav som finns hos alla kreditgivare på en och samma sida. En utmärkt jämförelsesajt för kontokrediter är kreditochfinans.se.

En kontokredit är en blandning mellan ett smslån och ett kreditkort
En kontokredit är som en blandning av ett kreditkort och ett smslån. Därför blir kontokrediter allt mer vanliga i Sverige.

Gemensamma saker med ett smslån

Låga krav
När du ansöker om en kontokredit så ställs det inte särskillt höga krav på dig som låntagare. Du kan exempelvis bli beviljad en kontokredit utan att ha en fast inkomst och din inkomst behöver inte vara särskillt hög.

Utan uc
Precis som vid smslån så erbjuder många långivare kontokrediter utan en kreditupplysning från UC. Fördelen med detta är att din kreditvärdighet inte påverkas negativt på samma sätt som när kreditupplysningen tas via UC.

Går att få trots betalningsanmärkning
Precis som vis smslån så är det fullt möjligt att ansöka om en kontokredit trots att du har betalningsanmärkningar. Betalningsanmärkningen måste generellt sett vara minst 6 månader gammal för att du ska bli beviljad en kontokredit.

Snabba utbetalningar och ansökningar
När du ansöker om en kontokredit så får du ofta besked direkt på skärmen. Om du väljer att göra ett uttag på en vardag så kan du ofta få ut pengarna samma dag.

Hög ränta
En nackdel med kontokrediter är att de ofta har en hög ränta, precis som vis smslån. Många kontokrediter går under kategorin “högkostnadskrediter”.

Gemensamma saker med ett kreditkort

Kreditkonto
Precis som vid ett kreditkort så blir du beviljad en viss summa som du kan använda så mycket du vill av. Precis som vid ett kreditkort så betalar du bara ränta på det belopp som du faktiskt använder.

Möjlighet till avbetalning
En annan likhet med ett kreditkort är att du får möjlighet att betala av större köp månadsvis som i vanliga fall inte går att ta på avbetalning.

Skjut upp betalningen
En kontokredit ger dig även möjlighet att skjuta upp en betalning till slutet av månaden om du så önskar.

Extra ekonomisk trygghet
En skillnad på ett smslån och en kontokredit är att du faktiskt kan ansöka om en kontokredit utan att vara i behov av pengar just nu. Om du inte använder kontokrediten så betalar du ingenting och därför använder många en kontokredit som en extra ekonmiskt trygghet i vardagen då man vet att man snabbt kan få tillgång till extra pengar ifall det behövs.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN