SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Kulspärrbultar ger konstruktörer hög och pålitlig skjuvhållfasthet

Med praktisk låsmekanism för snabb frigöring i många tillämpningar
norelems sortiment av kulspärrbultar ger extra säkerhet till konstruktörer där pålitlig och hög skjuvhållfasthet är mest nödvändig.

Kulspärrbulten har en praktisk låsmekanism för snabb frigöring i många tillämpningar. När knappen trycks in så aktiverar den fjädermekanismen inuti bulten, vilket frigör kulspärren genom att frisläppa kulorna. När knappen släpps aktiveras kulspärren igen vilket ger en stabil och säker låsfunktion.

Komponentens effektiva självlåsande mekanism minskar avsevärt installationstiden, vilket ger konstruktörer snabba och enkla kopplingar. norelems kulspärrbultar har utformats för användning i flera tillämpningar, allt från automationsteknik, robotik, elektronik och bearbetningsmekanik till maskin- och anläggningskonstruktion.

norelems kulspärrbultar finns med ett normalt grepp, T-grepp eller L-grepp beroende på tillämpning, med diametrar från 5 mm till 16 mm. Längdstorlekar varierar från 10 mm till 80 mm och skjuvkrafter från 24 kN till 257 kN, vilket gör att konstruktörer kan välja den perfekta modellen för jobbet.

Med högre lastpotential än vanliga kulspärrbultar ger norelems spärrbult inte bara högre skjuvmotstånd utan anmärkningsvärd hållbarhet, vilket säkerställer att komponenten tål tung och frekvent användning. Detta uppnås genom att använda högkvalitativa material i mekanismen. Det första greppet är tillverkat av termoplast, som sedan kompletteras med en rostfri 1,4542-bult och rostfri 1,4305-tryckknapp tillsammans med en fjädermekanism (1,4310 rostfritt stål) och själva kulkomponenten (1,4125 rostfritt stål).

Marcus Schneck, VD för norelem, säger: ”Våra kulspärrbultar har varit det ledande valet för tillämpningar med hög skjuvning i flera år på grund av de många fördelarna de har jämfört med vanliga kulspärrbultar. Med möjligheten att fästa och koppla element, arbetsstycken och andra maskinkomponenter med bara ett knapptryck ger våra kulspärbultar med hög skjuvning konstruktören trygghet vad gäller tillförlitlighet och hållbarhet vid installationen.”

För att säkerställa att lastspecifikationerna är korrekta har alla lastvärden beräknats enligt DIN 50141 som standard för att ge konstruktörer den information som behövs för att fatta ett välgrundat beslut för varje tillämpning.

Konstruktörer kan hitta komponenterna i norelems katalog, THE BIG GREEN BOOK. Datablad och CAD-ritningar är tillgängliga online via norelems webbshop.

För mer information om norelem, besök norelem.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN