MÅNDAG 18 DECEMBER 2017

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Lätt och kompakt batterimutterdragare som charmar de flesta

Nu introducerar FLEX en batteridriven 18-volt muttermaskin, IW 1/2" 18.0-EC, med halvtumsfattning.
Mutterdragaren är en smidig samt slitstark maskin med kolborstfri motor, vilket ökar effektiviteten och ger en längre livslängd. Varvtalsstyrd för varsam uppstart, låsfunktion av knapp för säkra verktygsbyten, samt elektroniskt snabbstopp. Mutterdragaren är rustad med en robust växellåda med hus av gjuten aluminium och skyddskåpa.

Momentinställning (150/180/250)Nm, samt skifte mellan enkelslag och slagskruvläge, görs smidigt via en knapptryckning. En LED indikation ger information om valt läge under användande av maskinen. Användaren har full kontroll och kan anpassa användningen till det arbete som utförs. Elektroniska styrsystemet (EMS) mellan verktyget och batteriet skyddar maskinen, förlänger livslängden och ökar effektiviteten vilket ger optimal prestanda på maskinen! Max vridmoment på 250Nm gör att IW 1/2" 18.0-EC en av de starkare på marknaden i sin klass.

Elkablar kan ofta vara i vägen i vissa arbetssituationer och det krävs lite mer av maskinen för att kunna lossa hårt åtsittande skruvar eller muttrar i trånga utrymmen. Här passar IW ½“ 18.0-EC med sin nätta form och korta huvud utomordentligt bra. Den integrerade long-life LED-lampa, med för- och efterbelysning, ger perfekt sikt på arbetsytan och lämpar sig också extra bra i trånga utrymmen. Det mycket ergonomiska handtaget är halkfritt och ger ett mjukt grepp, vilket fördelar och minimerar belastningen i handen och förebygger värk i händerna genom hela arbetsdagen.

Som alla Flex batteridrivna maskiner har batteriet aktiv kylning, Keep Cool, vilket förhindrar aktivt överhettning av batterierna. Detta gör det möjligt för batteriet att utnyttja hela sin fulla effekt under längre driftsperioder. Detta ger längre batteritid samt ökar också livslängden på batteriet.

Förutom batteriindikator har en omsorgsfull indikator anpassats för att användaren ske se maskinens prestanda i arbetet för att säkerställa att maskinen presterar lämpligast beroende på arbete. Med ett 5Ah batteri väger maskinen 1,8kg.

IW 1/2" 18.0-EC levereras med bälteshållare och bitsförvaring i L-Boxx. Batterier och laddare ingår ej utan köps separat.

Annonser