ONSDAG 22 MAJ 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Laddbox på köpet vid beställning av elbil – laddar 80 procent snabbare än standardladdning

Omställningen till elektrifierad mobilitet sker i ett allt snabbare tempo, bland annat ökade försäljningen av den helt elektriska BMW i3 i Sverige med hela 47 procent förra året.
Nu vill BMW Sverige påskynda processen ytterligare genom att erbjuda alla köpare av BMW i3 en kostnadsfri laddbox med installation.

Det är inte bara utveckling av batterier med förbättrad räckvidd som är i fokus för att omställningen till utsläppsfri mobilitet ska öka. Lättillgänglig laddning är en lika viktig faktor för att konsumenter ska våga ta klivet till helt elektrifierade fordon. För att underlätta på detta område erbjuder nu BMW alla köpare av BMW i3 och BMW i3s en kostnadsfri laddbox med installation.

"90 procent av den totala laddningen sker hemma eller på jobbet. Men vad många kanske inte känner till är att med de nya laddboxarna laddas bilen hela 80 procent snabbare än med standardkabeln, tack vare att BMW i3 kan ta emot 3-fasladdning. Det gör att steget till en helt elektrifierad bil inte behöver bli något besvär, utan snarare tvärtom", säger Carl Lindwall, områdeschef BMWi Sverige.

Kampanjen pågår till och med den 31 mars, och vänder sig till de som under denna period orderbeställt en BMW i3 eller i3s 120Ah utrustad med Charged Plus eller Charged Professional. Till skillnad från Charged-versionen är Charged Plus och Professional utrustade med funktioner som backkamera, tonade bakrutor, PDC bak och fram samt Driving Assistant Plus.

Utöver BMW i3, är de nya laddboxarna kompatibla med alla nio av premiumvarumärkets elektrifierade modeller. Försäljningen av dessa modeller har resulterat i att man är störst i Europa på laddbara bilar, med hela 17 procent marknadsandelar.

De som beställt sin BMW i3 under kampanjperioden kommer kunna logga in på bmw.bee.se och planera sin installation. Det är cirka 7 veckors leveranstid för laddbox och installation från det att kunden loggat in och gjort en orderbeställning.

Laddboxen kommer från KEBA och har en maximal effekt på 11 kW samt utrustad med mobil kommunikation genom ett SIM-kort. Laddboxen installeras av en behörig installatör som ger rådgivning samt undersöker bostaden och dess befintliga elinstallation. Kunden behöver äga bostaden, alternativt ha godkännande från fastighetsägaren, för att kunna installera den. För att installera laddboxen på sitt arbete behövs ett godkännande från arbetsgivaren.

För mer information, vänligen kontakta:
Peter Maier, informationschef BMW Group Sverige
@: peter.maier@bmw.se
T: +46 73 347 06 34

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-05-17
Stölder på byggarbetsplatser har ökat med 60 procentAnslut kablar upp 185 mm2 med Power-Turn-anslutningFord Mustang firar 55 år som nummer ett Samarbete med Citroën i samband med deras 100-årsjubileum för att leverera självkörande elektrisk mobilitet Comfort-bolaget Wiiks Rör i Storvik – utsedd till Sveriges bästa VVS-företag!Starka resultat under första kvartalet i Schneider Sustainability ImpactIKEA går med i Solelkommissionen Förvaltning av elnätstillgångarScandbio förhandlar om upphörd verksamhet vid fabriken i VaggerydHöga personalkostnader en stor utmaningLivsmedelsindustrins fem viktigaste frågor inför EU-valetNy VD och koncernchef i GAROPeter Flyckt tillträder som ny vd för Midroc MechanicalNytt samarbete mellan Funkwerk och Malux har etableratsAssemblin bakom unik cleantechanläggningInternationell gruvkonferens till SkellefteåHydroscand finansierar en bättre IT-miljö för elever i Sydafrika
2019-05-16
Wåhlins Skärteknik AB investerar i en laserskärmaskin från Bystronic.Nu rullar den självkörande lastbilen på allmän vägLesjöfors köper holländska fjäderföretagen Tribelt och De SpiraalPeab Asfalt vinner kontrakt i Växjö kommunTre nya kursnyheter till hösten inom plastsvetsningBerendsen lanserar 2018 års hållbarhetsrapport E.ON förvärvar CoromaticScantruck drar till skogsArtificiell intelligens eftertraktad innovation Vattenfall tar plats i styrelsen för Swedish Green Building CouncilMercedes-Benz Trucks årets generalagent för andra året i radDubbelvinst för Sweco när järnvägen i Boråsområdet ska rustas uppÅngströmlaboratoriet vid Uppsala universitet expanderarÖkat antal lastbilstransporter i inrikestrafikenFerry Svan och Emil Hansson laddar för rekord i Champions Trophy och Rookie-VM ebm-papst fläktserie AxiBlade utökasNya Opel Movano - med hög säkerhet och flexibilitetVolvo omkörd på topplista för begagnade bilarVilka av de 10 finalisterna vinner årets viktigaste elbilspris? Carin Stoeckmann ny ordförande för Sveriges Byggindustrier
2019-05-15
Intercut förstärker sin avdelning för eftermarknadDigitalisering, AI och innovationsfokus på VitalisSuccéstart för EdmoLift i DanmarkPolestar 2 världsturné kommer till Europa Besiktningstekniker till Opus i KarlskronaSju steg som framåtblickande företag tar i sin digitaliseringsresa Volvo Car Group tecknar avtal med CATL och LG ChemVärmlandsföretaget Cellcomb gläds åt unikt EU-stödCramo AB och Besqab AB förnyar sitt mångåriga samarbeteBilfinger erhåller order för FUCHS-koncernens expansionNya BMW 8-serie Gran Coupé – här är första glimtenHydroscand lanserar SlangExpress MCKiwa Inspecta går samman med FORCE Technology Sweden FIA-studie oroas över tillgång till fordonsdatanCanon visar innovationer inom storformatsgrafik på FESPA 2019Viktiga beslut för Volkswagen-koncernens framtid
2019-05-14
Enad förändringskraft bland utställare och besökare under årets ElfackVilka utmaningar finns inom gängning?Konfigurera och beställ slangsatser för CEJNs högtryckshydraulikLKs svenska logistikcenter blir koldioxidneutraltGlobala samhällstrender gynnas av 3D-printingVärldens första sollcellsdrivna passagerarbil är härScantruck och Söderberg & Haak redo för Maskinmässa RosersbergAllt fler gör sig oberoende av priser på fossila bränslenBlåkläder byter logotype - Om Sverige vinner hockey-VM
Annonser