SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Lagerautomation är hetare än någonsin

Relevator vill ge den begagnade utrustningen ett längre liv
“Vill man som företag göra sig av med sin lagerautomation blir lösningen idag ofta skroten - det är såklart inte hållbart”. Nystartade företaget Relevator ska hjälpa både köpare och säljare att få ut mer av begagnad utrustning på en snabbväxande marknad.

Veckovis går det att läsa om företag som investerar tungt i nya lösningar för att automatisera sina lager, bakom investeringarna ligger e-handel och digitalisering som de drivande trenderna.
Lagerautomation är dock till skillnad från begagnade tjänstebilar eller truckar svårare att avyttra, utrustningen kan vara dyr att flytta, och det är svårt att hitta köpare - något som nystartade företaget Relevator vill ändra på.

Bakom bolaget står två personer med skilda, men gedigna erfarenheter från logistikbranschen, Niklas Nygren och Mats Åberg. Niklas drev tidigare med delar av sin familj bolaget NYCE.LOGIC som utvecklar mjukvara för lagerhantering (WMS) - på kundlistan finns bl.a. Kjell & Company, Postnord och Ramirent. NYCE.LOGIC såldes 2017 och är idag en del av Extenda Retail. Mats Åberg har jobbat med försäljning av lagerautomation i drygt 15 år, senaste 10 åren på ett av världens största bolag inom området, Kardex Remstar. “Under åren har många kunder varit frustrerade över att färdiga tjänster och modeller saknats för att underlätta att göra sig av med begagnad utrustning. Vill man som företag man göra sig av med sin lagerautomation blir lösningen idag ofta skroten - det är såklart inte hållbart.” säger Mats Åberg.

Marknadsanalytker har delade meningar om den nuvarande storleken på den globala marknaden för lagerautomation, när det gäller tillväxten råder det dock ingen oenighet - marknaden ska i snitt växa 12-15% per år fram till 2025. “Vi ska bidra till tillväxten i Norden genom att skapa en professionell och stabil andrahandsmarknad, trösklarna in på automationsmarknaden ska bli lägre” säger Mats Åberg.

Relevator köper, säljer och förmedlar begagnad lagerautomation.

Genom återanvändning av fullt dugliga hissautomater, paternosterverk och annan lagerautomation sparas miljön, outnyttjade resurser kan avyttras enklare - och som köpare kan man göra ett bra klipp!

Kontaktpersoner
Mats Åberg
Delägare
+46 760 26 62 81
mats.aberg@relevator.se

Niklas Nygren
Delägare
+46 702 98 41 81
niklas.nygren@relevator.se

Hemsida
www.relevator.se
Kontaktinformation
Postadress
Karlsviks­gatan 16
11241 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
559213-0131
Grundat: 2019
Anställda: Ej angivet
Relevator - Marknadsplatsen för begagnad lagerautomation.

Relevator köper, säljer och förmedlar begagnad lagerautomation.
Genom återanvändning av fullt dugliga hissautomater, paternosterverk och annan lagerautomation sparas miljön, outnyttjade resurser kan avyttras enklare - och som köpare kan man göra ett bra klipp!

Vi arbetar med ursprungstillverkarna för demontage, montage, reservdelar och service vilket ger en professionell och säker användning av den begagnade utrustningen.

Behöver ni avyttra utrustning, eller vill ni göra en bra affär vid er nästa investering i lagerautomation så kontakta oss!

Kontakter

Niklas Nygren
0702984181

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
2024-04-08
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka