LÖRDAG 16 FEBRUARI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ledare: Följ med oss till Hannover

Med 5 000 utställande företag och 200 000 besökare är Hannovermässan världens största industrimässa.
När den arrangeras den 1-5 april 2019 är Sverige partnerland, ett erkännande och på samma gång en utmaning med tanke på våra föregångare – Mexico 2018, Polen 2017, USA 2016, Indien 2015 …

En svensk nationspaviljong på 1 200 kvadratmeter kommer att byggas upp i en av de mest centrala mässhallarna. Där kommer besökarna möta svensk industri och automation – från forskning och utveckling till färdiga produkter.

Den svenska nationspaviljongen kompletteras av ett antal satelliter, varav Svenska Mässan och Automation Region ansvarar för en särskild automationspaviljong. Vi kommer att visa hur våra svenska företag inte bara hänger med i digitaliseringen, utan är med och driver utvecklingen framåt. Dessutom arrangerar vi en automationsdag med föreläsningar och andra aktiviteter där vi ytterligare betonar våra nationella styrkor.

Planeringen av automationspaviljongen har startat och vi bjuder nu in företag som är intresserade av att medverka. Du får en unik chans att visa upp dina produkter och lösningar vid världens största industrimässa. Du ingår i en gemensam svensk satsning där du får hjälp med marknadsföring inför mässan och även har möjlighet att knyta kontakter med övriga nationella aktörer. Ett konkret och prissatt erbjudande kommer att kommuniceras inom kort men vi tar emot intresseanmälningar redan nu.

De övriga svenska satellitpaviljongerna planeras av Energimyndigheten, Elmia Subcontractor med utställande företag, Tysk-svenska handelskammaren (med fokus på innovation och startup) samt en konstellation av svenska högskolor och universitet. Business Sweden koordinerar Sveriges medverkan vid Hannovermässan.

För Svenska Mässans industrimässor – som till exempel Scanautomatic och ProcessTeknik – är Deutsche Messe och Hannovermässan en viktig samarbetspartner. Många av Svenska Mässans kunder är på plats i Hannover och därför ligger denna satsning helt rätt ur ett strategiskt perspektiv.

För Automation Region, som arbetar mot visionen att vara den ledande europeiska innovationsmiljön år 2026, blir Hannovermässan en pusselbit i arbetet med internationalisering. Här öppnas dessutom nya möjligheter för medlemsföretagen.

Svenska Mässan och Automation Region har sedan tidigare ett starkt partnerskap, bland annat genom utvecklingen av Automation Summit. Ett fortsatt samarbete kring medverkan vid Hannovermässan är därför ett naturligt steg.

Den tyska industrin har under en längre tid visat stort intresse för svensk automation och svenskt företagande. Sverige är partnerland under 2019 men det finns goda förutsättningar att ta medverkan vid den tyska mässan vidare även på längre sikt. Var med från början – följ med oss till Hannover.

Annika Persson · affärsutvecklingsansvarig på Svenska Mässan
Catarina Berglund · processledare på Automation Region
2019-02-12
Stororder när Spring Systems fortsätter växaExakt temperaturmätning med JUMO dTRANS T06Dematek levererar unik kran till världens modernaste forskningsanläggningVåra utbildningar 2019Hultafors 2.40 tumstock FSC®-certifieradArbetet med nästa generations smarta elmätare påbörjatStål & Hyr och Renta går samman med JRent i JönköpingHitachis kundtidning – nytt nummer uteBMW kör ifrån inom elektrifierad och självkörande mobilitetCarina Ståhl utses till ny VD i trähustillverkaren Sizes WorksWebbaserad Säker Vatten-utbildning för VS-projektörerGregor Rolski blir chef för Tyréns verksamhet i ÖsteuropaStora fördelar med att implementera AI-lösningarNy lösning för slipning av hörn Professionell IT-kyla för serverrum och teknikrumLVD erbjuder ny automation till Phoenix fiberlaser i storformatSäkert halkskydd, lika aktuellt året omSka få 3D-printing i Mellansverige att lyftaEtt whitepaper om energieffektivare värmedistribution med PUR-skumsisolerad kulvert Ny digital plattform håller koll på kostnaderna under byggprojektet
2019-02-11
Provkörning och premiärvisning av Volvo Dig Assist under Rally SwedenNCC bygger arbetstunnlar till nya tunnelbananFörslutning med unik historiaCygate vinnare av Volvo car group/Volvo cars quality excellence awardNya Opel Corsa tar toppteknologier till småbilssegmentetAPM Terminals driver aktivt miljöförbättringar - för en hållbar framtidÅrets vinnare av Quality Innovation Award inger stort framtidshoppKlarar du 90 dagar utan bil?Kraftigt förbättrade parametrar för hållbara transporterNy utmärkelse för skogsvård delas ut på SkogsElmia 100 % förnybar energi till Wibax terminalerNy vd för Förpacknings- och TidningsinsamlingenUpplands Motor har utsetts till årets återförsäljare av elbilarHållbar cement- och kalkproduktion i fokus för ny centrumbildningSvenske Erik Johansson är ny BMW Motorsport Junior 2019IT och ”Enterprise Mobility” i byggbransch och infrastrukturBehåll säkerheten, även vid arbete på distans!Hela produktionskedjan under ett tak när Industrimässorna arrangerades på Malmömässan
2019-02-08
Kör säkert på sportlovetNCC bygger parkeringshus för över 400 bilar i VästeråsTvå dagar fyllda av nyheter, inspiration och framtidsspaningStark ekonomi möjliggör viktiga framtidssatsningarSlangExpress har växlat upp i KarlskronaMAN Truck & Bus Sverige AB förstärker försäljningsorganisationen Dags för Dalarna att utse Årets dalakraft!Ett hållbart och giftfritt byggande – så når vi dit Certifikatet för Serporoc fasadsystem förnyas för ytterligare 5 år inom kortNu fler än 50 000 laddhybrider i SverigeKlimatsmarta KomatsuMazda presenterar MX-5 30th Anniversary EditionNya möjligheter med digitala tvillingar.Würth Svenska utökar sin produktportfölj med arbetskläder – säljstart våren 2019Så gör vi framtiden lite mer hållbar – Sweco bjuder in till hållbarhetsvecka i MalmöFinjas nya produktionslinje för EPS-betong invigdFörfinad kraft
2019-02-07
Kunskap på riktigtNy Lissmac till Söderhamn Bilia fortsätter sin expansion av Netbil Begagnat i SverigeVolvo Cars rapporterar ett rörelseresultat på 14.2 miljarder kronor 2018Upphandlingskrav ska bidra till mindre avfall inom byggsektornProduktionsrekord för Vattenfalls kärnkraftBMW:s tekniska flaggskepp testas just nu i Arjeplog
Annonser