TORSDAG 25 APRIL 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ledare: Följ med oss till Hannover

Med 5 000 utställande företag och 200 000 besökare är Hannovermässan världens största industrimässa.
När den arrangeras den 1-5 april 2019 är Sverige partnerland, ett erkännande och på samma gång en utmaning med tanke på våra föregångare – Mexico 2018, Polen 2017, USA 2016, Indien 2015 …

En svensk nationspaviljong på 1 200 kvadratmeter kommer att byggas upp i en av de mest centrala mässhallarna. Där kommer besökarna möta svensk industri och automation – från forskning och utveckling till färdiga produkter.

Den svenska nationspaviljongen kompletteras av ett antal satelliter, varav Svenska Mässan och Automation Region ansvarar för en särskild automationspaviljong. Vi kommer att visa hur våra svenska företag inte bara hänger med i digitaliseringen, utan är med och driver utvecklingen framåt. Dessutom arrangerar vi en automationsdag med föreläsningar och andra aktiviteter där vi ytterligare betonar våra nationella styrkor.

Planeringen av automationspaviljongen har startat och vi bjuder nu in företag som är intresserade av att medverka. Du får en unik chans att visa upp dina produkter och lösningar vid världens största industrimässa. Du ingår i en gemensam svensk satsning där du får hjälp med marknadsföring inför mässan och även har möjlighet att knyta kontakter med övriga nationella aktörer. Ett konkret och prissatt erbjudande kommer att kommuniceras inom kort men vi tar emot intresseanmälningar redan nu.

De övriga svenska satellitpaviljongerna planeras av Energimyndigheten, Elmia Subcontractor med utställande företag, Tysk-svenska handelskammaren (med fokus på innovation och startup) samt en konstellation av svenska högskolor och universitet. Business Sweden koordinerar Sveriges medverkan vid Hannovermässan.

För Svenska Mässans industrimässor – som till exempel Scanautomatic och ProcessTeknik – är Deutsche Messe och Hannovermässan en viktig samarbetspartner. Många av Svenska Mässans kunder är på plats i Hannover och därför ligger denna satsning helt rätt ur ett strategiskt perspektiv.

För Automation Region, som arbetar mot visionen att vara den ledande europeiska innovationsmiljön år 2026, blir Hannovermässan en pusselbit i arbetet med internationalisering. Här öppnas dessutom nya möjligheter för medlemsföretagen.

Svenska Mässan och Automation Region har sedan tidigare ett starkt partnerskap, bland annat genom utvecklingen av Automation Summit. Ett fortsatt samarbete kring medverkan vid Hannovermässan är därför ett naturligt steg.

Den tyska industrin har under en längre tid visat stort intresse för svensk automation och svenskt företagande. Sverige är partnerland under 2019 men det finns goda förutsättningar att ta medverkan vid den tyska mässan vidare även på längre sikt. Var med från början – följ med oss till Hannover.

Annika Persson · affärsutvecklingsansvarig på Svenska Mässan
Catarina Berglund · processledare på Automation Region

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-04-18
Ramirent anlitar Husqvarna Fleet ServicesJula lanserar verktyg och trädgårdsredskap från MakitaBesikta Bilprovning etablerar sig i HudiksvallPlastkampen Borås gjorde skillnad!Snabba leveranser, hållbarhet och Airmees värdeskapande roll
2019-04-17
NCC och Blåkläder förnyar sitt samarbetsavtal för 3:e gångenHewSaw Sverige investerar i onlinesystem till såglinje med fokus på Industri 4.0SKF inviger fabrik i Changshan, KinaGipsskruv med anpassade längderEn (icke)bländande nyhet från Nordic LightsRagn-Sells Danmark först med plaståtervinning ur organiskt avfallDelvator utökar i HärnösandABB utnämner Peter Voser som tillförordnad VD Redo för robotinvasion – Tekniska tömmer tusen kvadratmeterElektromagnetisk immunitet allt viktigare i industrinIndustrikommunernas möte i Örnsköldsvik 11-12 aprilSynkronisera med robotarInterroll levererar högeffektiva crossbeltsorter till schweizisk referenskund Laddboxar och laddning av elbilar - Kort och gott – följ regelverk och rekommendationer!Miljömedvetna svenskar tvättar bilen hemma – och bryter i vissa fall mot lagenLantmännen väljer Icertis för kontrakthantering i molnet
2019-04-16
Volvobilar i Europa varnar varandra om hala vägar och andra trafikfarorVi välkomnar TT-08 till Ergobjörn-familjen! Kameror för Machine VisionNCC bygger ny räddningsstation i LuleåAnders Ygeman inviger Power Circle Summit på ElfackMinskade utsläpp med fordonsprojektOKQ8 har överlägset bäst täckning på fossilfria bränslet HVO100Kamerasystemet Camos 360° vidgar vyerna på MaskinExpoNy Bevegofilial öppnar snart i Bäckebol i Göteborg Ny undersökning från LeasePlan: Tjänstebilsförarna vill köra elbil – räckvidden fortsatt hinder​Låt elektroniken leva längre!Verktygsboden firar påsk på Skandinaviens största bil- och MC-mässaHyundai fabriksförbereder sina grävmaskiner för Engcons tiltrotatorerHydroscand öppnar butik på VärmdöAxfood väljer Circle K som drivmedelsleverantör Elitfönster lanserar självreglerande solskyddsglas Svensk kvalitetssäkring av metall på väg att få internationell status Bäst att bränna plasten och utvinna energiSMP lanserar egenutvecklad gripskopa
2019-04-15
Polestar 2 sätter fokus på Kina med tillverkning och platsen för den första Polestar SpaceFathantering – Så minimerar du riskernaVedmaskinen Palax C750 – mässans kap på MaskinExpoNya Opel Corsa väger mindre än 1 000 kgJessica Mitrosbaras blir ny enhetschef på Sigma TechnologyDAF utökar sitt sortiment inom byggsegmentetSesam öppnar upp nytt samarbete mellan Garageportexperten och ÅkerströmsLK lanserar blyfritt sortiment för hållbara VVS-installationerVärldspremiär för eldrivna Volkswagen ID. ROOMZZ Airmee är först ut med fossilfria hemleveranser samma dagEgen innovation sänkte energiförbrukningen till en fjärdedelEtt förredskap som är effektivt mot ogräs Världens största batteridrivna spårfordon ska byggas i SkelleftehamnLågt marktryck med nya Bell B20E LGPI höst startar distansutbildningar i robotik och automationHenkels sortiment av hälsa- och säkerhetsprodukter.Andie Lahdo blir årets företagareWibax utbyggnad blir en ”familjeaffär”Janne Hirsikangas till Europafinal i Cat Operator ChallengeChristian Clemens föreslås som ny ordförande för Svenskt FlygOptimerad avjämningsbalk från RototiltMer AI på civilingenjörsprogrammet i produktion och produktdesign
Annonser