SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Lenovo förbinder sig till nettonollutsläpp år 2050

Validerat av Science Based Targets-initiativet
Lenovo tillhör den första gruppen av företag som får netto-noll-validering från Science Based Targets-initiativet, vilket gör Lenovo till ett av endast 139 företag runt om i världen med hållbarhetsmål validerade med Net-Zero Standard.

Igår offentliggjorde Lenovo sitt mål att nå netto-noll-utsläpp av växthusgaser (GHG) til år 2050, vilket är validerat och godkänt av Science Based Targets-initiativet (SBTi), ett partnerskap mellan FN:s Global Compact , CDP och World Wide Fund for Nature – vilket gör Lenovo till ett av endast 139 företag i världen med mål på nettonoll-utsläpp som validerats av SBTi.

Genom att arbeta med SBTi och följa deras Net-Zero Standard (världens första), antar Lenovo ett vetenskapligt, samverkande och ansvarsfullt tillvägagångssätt för att minska utsläppen.

– Som en global ledare inom teknikhar Lenovo varit dedikerade till att minska sina utsläpp i mer än ett decennium, säger Lenovos ordförande Yuanqing Yang. I kampen mot klimatförändringarna tror vi att samarbete och ansvarstagande är de två avgörande elementen som behövs för kollektiv framgång. Vi förblir dedikerade till att följa klimatvetenskap, standardisera våra mätningar och söka fortlöpande validering för våra mål och framsteg.

Att sätta upp mål som följer SBTI-standard hjälper till att hålla företag ansvariga för sina utsläppsminskningar. Utan SBTi är det svårt att validera eller veta när ett netto-noll-mål uppnåtts. Detta på grund av:

1) Standardisering: SBTi är det första organet att standardisera vad netto-noll betyder gällande insatser för att begränsa den globala uppvärmningen till 1,5 grader Celsius.

2) Anpassning: SBTis standard är dynamisk och lyhörd för företags kollektiva insatser och den förändrade temperaturen på planeten.

3) Ansvarsskyldighet: Att anpassa målen i samråd med SBTi för att minska klimatförändringarna visar på ansvarstagande och kontinuitet, även om 2050 verkar långt bort och det faktum att många ledare som gör åtaganden idag kanske inte sitter kvar på sina positioner om 27 år.

– Klimatvetenskapen pekar på att vi behöver snabba och stora utsläppsminskningar om vi ska uppnå global netto-noll och förhindra de mest skadliga effekterna av klimatförändringarna, säger Luiz Amaral, vd för Science Based Targets-initiativet. Lenovos netto-noll-mål matchar klimatkrisens brådska och är ett tydligt exempel som andra företag måste följa.

För hela pressmeddelandet på engelska, besök Lenovo Storyhub. För att lära dig mer, se videon här.

Presskontakt:
Archetype för Lenovo
LenovoSverigePress@archetype.co
+46 (0)8 545 514 50

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN