SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Lesjöfors förvärvar Metrol Springs Ltd i Storbritannien

Metrol Springs Ltd är en ledande aktör inom området verktygsgasfjädrar, specialtillverkade gasfjädrar samt konventionella gasfjädrar.
Tillverkningen av verktygsgasfjädrar och specialtillverkade gasfjädrar sker i Metrols fabrik i Northampton, UK. Metrol har också ett egenutvecklat sortiment av konventionella gasfjädrar. Utöver detta har man kompletterat sitt erbjudande med linjära ställdon och andra kompletterande produkter.

En stor del av försäljningen sker via katalog och företagets webbplatser, där man erbjuder ett brett sortiment av produkter. Bolaget har en diversifierad kundbas i Storbritannien, Europa, USA och Asien, och betjänar kunder inom den allmänna industrin och fordonsindustrin.

Metrol Springs omsättning uppgår till 7 MGBP med god lönsamhet, varav cirka 40 procent består av export till mer än 20 länder. Bolaget är baserat i Northampton och fastigheten, där tillverkningsanläggningen ligger, har också förvärvats av Lesjöfors genom aktierna i Nitro Springs Manufacturing Ltd.

Den avgående verkställande direktören för Lesjöfors, Kjell-Arne Lindbäck, kommenterar affären: ”Metrol, med sina huvudsakliga affärsområden inom olika typer av gasfjädrar, kommer att bredda Lesjöfors-koncernens erbjudande både till befintliga och nya kunder. Den decentraliserade, teknikinriktade och försäljningsorienterade företagskulturen inom Metrol är en återspegling av den filosofi vi har på Lesjöfors, och det kommer att göra det enkelt att ha ett nära samarbete i vår gemensamma utveckling av verksamheten.”

Den nyligen utsedde verkställande direktören för Lesjöfors, Ola Tengroth, kommenterar också affären:

”Jag ser fram emot att stödja utvecklingen av Metrol framöver, tillsammans med bolagets starka ledningsgrupp, som nu är integrerad i Lesjöfors.”

Metrols huvudägare, Andrew Marks och Robert Lamb, samt cheferna Paul Hynes och Chris Pegram, kommenterar affären så här:

”Vi är mycket glada över att bolaget blir en del av en koncern som har en global marknadsutbredning och omfattande kunskaper om vårt affärskoncept och vår etiska grundsyn.

Paul Hynes och Chris Pegram tillägger: ”Vi uppskattar Lesjöfors decentraliserade organisation och vi ser fram emot att stanna kvar och fortsätta att utveckla bolaget”. Robert Lamb är också entusiastisk över utsikterna att fortsätta inom Metrol som en del av det utökade Lesjöfors-teamet.

För ytterligare information:
Kjell-Arne Lindbäck, vd Lesjöfors AB
telefon: +46 (0) 705 74 99 94

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN