SÖNDAG 18 AUGUSTI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

LIEBHERR’s heta nyheter På Entreprenad Live

LIEBHERR har med sig 6-7 maskiner till Entreprenad Live i höst – bland annat några heta nyheter från BAUMA.
– Vi vill visa upp en helt ny bandgrävare på Entreprenad Live – en av nyheterna från mässan i Tyskland i april, säger Niklas Gellenmyr, säljare på LIEBHERR i Eslöv.

Bandgrävaren har fått beteckningen R924 G8 och den har utrustats med steg 5 motor och elektro-hydrauliskt kontroll system.

LIEBHERR A918Compact lV
Av LIEBHERR’s sex maskiner i montern kommer två att vara demomaskiner, bland annat hjulgrävaren A918 Compact IV.
– Jag tycker demomöjligheten är det bästa med Entreprenad Live-mässan, säger Niklas Gellenmyr.
– Eftersom många tillverkare tar tillvara demomöjligheterna på Entreprenad Live kan kunden vandra runt och pröva på olika maskiner.
– Sitter han sedan fem minuter i vår maskin och är nöjd med detta så kan vi gå vidare och lämna offert eller eventuellt ordna en demomaskin för test i arbetsmiljö, säger han
– Man har helt enkelt kommit närmare affären.

LIEBHERR T 46-7s
Men bandgrävaren är inte enda nyheten som kommer direkt från Bauma.
– Vår nya teleskoplastare T46-7s är också en nyhet från Bauma som vi är glada för att kunna att visa på Entreprenad Live.

Två av maskinerna som LIEBHERR visar på mässan är nylevererade maskiner med kundspecifika färger som lånats in till mässan.
– Många andra maskintillverkare säljer en maskin som finns i lager och som sedan måste målas om och utrustas i Sverige. Om man köper en LIEBHERR-maskin så görs mycket av specialanpassningen redan på fabrik, bland annat så levereras den i kundens färger.

LIEBHERR i Sverige
En del Sverigeanpassning måste trots allt göras på plats i Västerås, Järfälla, Eslöv och Kumla, bland annat montering av tiltrotator och fästen.
– Men anpassningen är mycket mindre än för många av våra konkurrenter.

Trycket på att få fram maskiner är stort just nu inom Liebherr och Niklas Gellenmyr höjer en liten varningsflagga för att de inte hinner få fram bandgrävaren R924 G8 i tid.

Får man inte fram en maskin från fabriken så hoppas Liebherr kunna låna in en kundmaskin.
– Annars kommer vi att visa bandgrävare R926 Compact IV med steg 4 motor, en mycket bra maskin det också.

Den som har varit på Bauma har förstummats över LIEBHERR jättestora monter – den största på hela mässan. Men så är också LIEBHERR en av världens största företag inom entreprenadbranschen – inte minst känd för sina stora maskiner, upp till 840 ton.
– Vi sålde faktiskt en 102-tons bandgrävare till Sverige på Bauma-mässan i år, R980 SME. Den ska gå i ett dagbrott uppe i Norra Sverige.

LIEBHERR ligger lång framme med den senaste motorteknologin.
– LIEBHERR är fortfarande ett familjeägt företag i tredje generationen. Det är lättare att satsa mycket resurser på att utveckla bland annat helt nya motorer när man inte är börsnoterat och behöver betala ut aktieutdelningar och bonusar, säger Niklas Gellenmyr.

Niklas Gellenmyr
Företaget har ca 46 000 anställda över hela världen. Företaget startades i södra Tyskland och har fortfarande sin bas och sina fabriker inom närområdet.
– Vi är ca 90 – 100 st som jobbar för LIEBHERR-Sverige AB. Vi har idag tre utrustningsverkstäder: Västerås, Eslöv och Kumla, säger Niklas Gellenmyr.
– Det är jag som tillsammans med Mattis Ryd och Jan Häggström som kommer att finnas på Entreprenad Live, plus att vi säljare får hjälp från våra övriga kollegor, avslutar Niklas Gellenmy.

Entreprenad Live är regionala mässor för entreprenad, mark- och grönytor samt bygg- och anläggningsbranschen.

Entreprenad Lives idé är att skapa starka regionala mässor för proffs inom bygg- och anläggningsbranschen med fokus på entreprenad och bestående av utställning, provkörning, seminarier och upplevelser.

Målet med Entreprenad Live är att skapa förutsättningar för bra affärer och nya marknader genom inspirerande möten och relationer. Målet når vi genom starka partnerskap, samverkan med branschen och stor lyhördhet för kundernas behov och önskemål.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-08-12
Nya KNX Närvarodetektorer möjliggör automatisering av belysning och värme i alla typer av rumMässan en språngbräda för fortsatt tillväxtTeknik från Alfa Laval gör luften renare i KinaEnda fiberlaserskärmaskinen i Landskrona Weland Solutions i samarbete med BITO LagersystemZAPTEC Sverige - nytt partnerföretag i Power CircleFristads lanserar Heritage – ikoniska arbetsplagg för en ny generationSAS öppnar direktlinjer till nya flygplatsen i Sälen/TrysilÅrets Stora Nolia slut – nu startar ett stort utvecklingsarbete för mässgigantenStiga tar grönytan in på Entreprenad LiveDigital marknadsplats ska minska slöseriet i bygg- och anläggningsbranschenBeck Maskin kommer med nyheter från BaumaFramtidens verktyg är här - HiKOKI visar vägen med smart teknikDet modulära testsystemet FAME - nu för 19-tums rackShoppa en 50-tonnare hos Delvator på Load Up North! Hydroscand etablerar sig i Armenien
2019-08-05
Nyhet! Eluttag och telefonladdare infällda i bordet – både smart och snyggt
2019-07-29
Schneider Electric Foundation i partnerskap med Solar Impulse Foundation – ska identifiera tusen lösningar för ett bättre klimat
2019-07-22
---- TREVLIG SOMMAR! ----Ny IT-infrastruktur på Stockholms skolor för säkrare och pålitligare drift
2019-07-15
Ny rapport visar att vart tionde fastighetsbolag saknar kontroll på sin energianvändning
2019-07-12
Uthyrare växer i NorrlandSchüco Welcome Forum – det nya hjärtatHur kan Sverige bli världsledande på textilåtervinning?
2019-07-11
Smutsig bil? Så här tvättar du på bästa sätt! Brion Installation & Service QSR & Brion bildar vitvaruservicebolag ihopClimeon en av 100 innovationer med störst potential att minska koldioxidutsläppBillerudKorsnäs först med maskinproduktion av pappersbatteriAbu Dhabi beställer 168 långfärdsbussar av VolvoGenom att digitalisera och automatisera ekonomiprocesser skapar Amesto värdeVattenfall vinner anbud på nederländsk vindkraftInstalco förvärvar ventilationsbolag i GävleSå här får du en lyckad bilresa i EuropaPrisbelönad Volvo lockar unga besökareSommarpremiär för CadMouse Pro Wireless och CadMouse Pro Wireless Left
2019-07-10
Regeringens kontraproduktiva klimatsatsning!Marknaden för elbilar växer – Hedin Bil investerar i 250 laddningsstationer från Schneider ElectricABB Robotics tar fram lösningar för framtidens sjukhusNCC bygger Nordsjällands nya supersjukhusPeab Asfalt vinner kontrakt i Hylte kommunElbilen ett alternativ för allt flerHyundai lanserar helt ny bilmodell för Europa Engcon övergår helt till sitt egenutvecklade och säkra redskapsfästeNya Master och nya Trafic tar Renaults transportbilar till en ny nivå Nu lanseras en helt elektrisk MINI CooperHur kan vi ha ett överflöd av livsmedel samtidigt som människor knappt har mat på bordet?Toyota och Subaru enas om att tillsammans utveckla en plattform och en batteridriven suvSvensk får toppjobb i den globala kärnkraftsindustrin - Ingemar Engkvist blir VD för WANONytt projekt utvecklar fossilfria transporter
2019-07-09
CEJN utrustar sin produktion med kollaborativa robotar för ökad säkerhet, kvalitet och produktivitet. Peab Asfalt underhåller vägarna i Åre kommun och ÅrehusDachser Sweden hämtar in en Business Development ManagerElding Oscarson ritar Stockholms smartaste hus i trä vid Tekniska museetSveriges regering saknar nationella mål för minskad klimatpåverkan när det gäller spillolja.​Småföretagare blir lugna av att jobba på semesternSvevia tryggar broarna i norra Sverige Vi kan avvattna sportanläggningar!Helen Berhane - ny Product Manager på DatschaIKEM söker ansvarig plastbearbetningsfrågorSkövde Energi bidrog till att koldioxidutsläppen på jorden minskade med 102 279 ton under förra åretEkstrands presenterar ytterdörr med ribbor – Värmdö 390
2019-07-08
Conrad fortsätter att utöka sitt sortiment, nu med varumärket DEWALT i fokus
Annonser