LÖRDAG 25 MAJ 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

LIEBHERR’s heta nyheter På Entreprenad Live

LIEBHERR har med sig 6-7 maskiner till Entreprenad Live i höst – bland annat några heta nyheter från BAUMA.
– Vi vill visa upp en helt ny bandgrävare på Entreprenad Live – en av nyheterna från mässan i Tyskland i april, säger Niklas Gellenmyr, säljare på LIEBHERR i Eslöv.

Bandgrävaren har fått beteckningen R924 G8 och den har utrustats med steg 5 motor och elektro-hydrauliskt kontroll system.

LIEBHERR A918Compact lV
Av LIEBHERR’s sex maskiner i montern kommer två att vara demomaskiner, bland annat hjulgrävaren A918 Compact IV.
– Jag tycker demomöjligheten är det bästa med Entreprenad Live-mässan, säger Niklas Gellenmyr.
– Eftersom många tillverkare tar tillvara demomöjligheterna på Entreprenad Live kan kunden vandra runt och pröva på olika maskiner.
– Sitter han sedan fem minuter i vår maskin och är nöjd med detta så kan vi gå vidare och lämna offert eller eventuellt ordna en demomaskin för test i arbetsmiljö, säger han
– Man har helt enkelt kommit närmare affären.

LIEBHERR T 46-7s
Men bandgrävaren är inte enda nyheten som kommer direkt från Bauma.
– Vår nya teleskoplastare T46-7s är också en nyhet från Bauma som vi är glada för att kunna att visa på Entreprenad Live.

Två av maskinerna som LIEBHERR visar på mässan är nylevererade maskiner med kundspecifika färger som lånats in till mässan.
– Många andra maskintillverkare säljer en maskin som finns i lager och som sedan måste målas om och utrustas i Sverige. Om man köper en LIEBHERR-maskin så görs mycket av specialanpassningen redan på fabrik, bland annat så levereras den i kundens färger.

LIEBHERR i Sverige
En del Sverigeanpassning måste trots allt göras på plats i Västerås, Järfälla, Eslöv och Kumla, bland annat montering av tiltrotator och fästen.
– Men anpassningen är mycket mindre än för många av våra konkurrenter.

Trycket på att få fram maskiner är stort just nu inom Liebherr och Niklas Gellenmyr höjer en liten varningsflagga för att de inte hinner få fram bandgrävaren R924 G8 i tid.

Får man inte fram en maskin från fabriken så hoppas Liebherr kunna låna in en kundmaskin.
– Annars kommer vi att visa bandgrävare R926 Compact IV med steg 4 motor, en mycket bra maskin det också.

Den som har varit på Bauma har förstummats över LIEBHERR jättestora monter – den största på hela mässan. Men så är också LIEBHERR en av världens största företag inom entreprenadbranschen – inte minst känd för sina stora maskiner, upp till 840 ton.
– Vi sålde faktiskt en 102-tons bandgrävare till Sverige på Bauma-mässan i år, R980 SME. Den ska gå i ett dagbrott uppe i Norra Sverige.

LIEBHERR ligger lång framme med den senaste motorteknologin.
– LIEBHERR är fortfarande ett familjeägt företag i tredje generationen. Det är lättare att satsa mycket resurser på att utveckla bland annat helt nya motorer när man inte är börsnoterat och behöver betala ut aktieutdelningar och bonusar, säger Niklas Gellenmyr.

Niklas Gellenmyr
Företaget har ca 46 000 anställda över hela världen. Företaget startades i södra Tyskland och har fortfarande sin bas och sina fabriker inom närområdet.
– Vi är ca 90 – 100 st som jobbar för LIEBHERR-Sverige AB. Vi har idag tre utrustningsverkstäder: Västerås, Eslöv och Kumla, säger Niklas Gellenmyr.
– Det är jag som tillsammans med Mattis Ryd och Jan Häggström som kommer att finnas på Entreprenad Live, plus att vi säljare får hjälp från våra övriga kollegor, avslutar Niklas Gellenmy.

Entreprenad Live är regionala mässor för entreprenad, mark- och grönytor samt bygg- och anläggningsbranschen.

Entreprenad Lives idé är att skapa starka regionala mässor för proffs inom bygg- och anläggningsbranschen med fokus på entreprenad och bestående av utställning, provkörning, seminarier och upplevelser.

Målet med Entreprenad Live är att skapa förutsättningar för bra affärer och nya marknader genom inspirerande möten och relationer. Målet når vi genom starka partnerskap, samverkan med branschen och stor lyhördhet för kundernas behov och önskemål.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-05-21
Redskaparna premiärvisar stödkantläggare på MaskinExpoNytt sortiment av diamantklingor hjälper dig att kapa som en superhjälte och känna dig oövervinnerlig! Världspremiär för självkörande lastbil – med belysning från StrandsUtvecklare växlar upp med ny serie cylindriska kugghjul av plast Astra Hybrid från Idromatic ger högtryck och ånga på MaskinExpoCatrinelunds Gård går på djupet med gps-lösningar från Ag LeaderMagnus Hall ny ordförande för Eurelectric100 procent koldioxidfritt i alla större norska städer​Finjas golv ger elever en stabil grund att stå påRobot med känsla för skrotHastig ökning av gastankstationer för tung trafik i SverigeEnergiEngagemangs VD utsedd till årets företagarePiteå kommun satsar på elbussar
2019-05-20
CompuLab presenterar UCM-iMX8M-Mini Hemma hos Värmlands största spannmålsbondeVi hjälper Vitacon att hjälpa urinblåsepatienter.Ny online-auktion med Hilco IndustrialOEM Automatic presenterar världens första SIL 2/PLd radarsystemMatavfall lyfter flyget i ÖstersundDHL Express lanserar sin första regelbundna helautomatiska och intelligenta leveransservice via drönare i KinaSuccé-helg hos Märsta Förenade 4-5/5Andelen fossilt minskar i transportsektorn Tänker JAFO på miljön?Hon blir regionchef för Wästbygg AB i StockholmKompakta centrifugalfläktar för ventilationssystem med krav på höga tryck Power Circle i Almedalen​Mählers lanserar kraftfull sopvals för lastbil och hjullastare“Vi måste alltid kunna hålla oss rullande”Swegon vinner Stora Inneklimatpriset 2018 Schneider Electric går in som partner i ny centrumbildning - KTH Live-In LabNy försäljningschef för Purus SverigeRookie-VM och Champions Trophy i extremsporten Timbersports Profibus PA till Profinet
2019-05-17
Global hållbarhetssuccé besöker EmpackAffischer i egen design hos SkyltmaxSveriges ledande fönstertillverkare Elitfönster använder TOUGHBOOK för smidigare lagerhanteringLantmännens spannmålsanläggning i Hargshamn är invigdJohan Söderström utsedd till Europachef för Power GridsSTEMMER IMAGING AG firar framgångsrik debut på Deutche Börse inom marknadssegmentet Prime StandartLekang Group utser Logent till nordisk partner för Inbound Transport Management Global Safety DayRusning efter nya motorsågen MS 500iKlätterteknik investerar i fritid Stölder på byggarbetsplatser har ökat med 60 procentAnslut kablar upp 185 mm2 med Power-Turn-anslutningFord Mustang firar 55 år som nummer ett Samarbete med Citroën i samband med deras 100-årsjubileum för att leverera självkörande elektrisk mobilitet Comfort-bolaget Wiiks Rör i Storvik – utsedd till Sveriges bästa VVS-företag!Starka resultat under första kvartalet i Schneider Sustainability ImpactIKEA går med i Solelkommissionen Förvaltning av elnätstillgångarScandbio förhandlar om upphörd verksamhet vid fabriken i VaggerydHöga personalkostnader en stor utmaningLivsmedelsindustrins fem viktigaste frågor inför EU-valetNy VD och koncernchef i GAROPeter Flyckt tillträder som ny vd för Midroc MechanicalNytt samarbete mellan Funkwerk och Malux har etableratsAssemblin bakom unik cleantechanläggningInternationell gruvkonferens till SkellefteåHydroscand finansierar en bättre IT-miljö för elever i Sydafrika
2019-05-16
Wåhlins Skärteknik AB investerar i en laserskärmaskin från Bystronic.Nu rullar den självkörande lastbilen på allmän väg
Annonser