MÅNDAG 18 DECEMBER 2017

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Liqui Moly fortsätter sin satsning på vintersport

Tillverkaren av motorolja och additiv knyter ihop miljontunga sponsorpaket för de båda kommande säsongerna
Under årets ishockey-VM i Tyskland och Frankrike i maj var Liqui Moly för första gången med i rollen som reklampartner. Responsen på detta engagemang vid det största årliga vintersportevenemanget var så bra att företaget kommer att delta som sponsor även under världsmästerskapet i Danmark nästa år och i Slovakien år 2019.

Dessutom har företaget nya idrottsgrenar i sikte och flera miljoner euro i handen. Hastighetsåkning på skridskor och short track, en speciell disciplin inom skridskoåkning, är för första gången en del av Liqui Molys vintersportsengagemang. ”Mediaräckvidden, speciellt på TV, som evenemangen det senaste året har gett var fenomenal och har visat att vi ska fortsätta på den här vägen”, säger Liqui Molys marknadschef Peter Baumann. Med de nya idrottsgrenarna kommer räckvidden dessutom öka.

Satsningen på de nya grenarna utlovar stor potential på marknader som man vanligen inte förknippar med vintersport, exempelvis Sydkorea och Kina. Bägge två är viktiga marknader för Liqui Moly. Sprint-VM på skridsko kommer 2018 att genomföras i kinesiska Changchun. Två av årets fyra världscupstävlingarna i short track hålls i november i Shanghai och Seoul. Platserna för tävlingarna säsongen 2018/19 är fortfarande öppna. ”Men det är bestämt att de kommer att hållas i Asien. Det är ett område i världen som erbjuder en extrem stor tillväxtpotential för oss”, säger Peter Baumann.

Från september till maj kommer Liqui Moly att praktiskt taget närvara kontinuerligt under 226 evenemangsdagar. ”När våra motorsportevenemang tar vinterpaus spelar Liqui Moly på andra scener. Därmed kan man se vårt varumärke nästan hela tiden inom sport och i media. Samtidigt höjer vi kunskapen om varumärket utanför motorsporten ytterligare”.

Liqui Molys engagemang omfattar följande tävlingar:

• FIS världscup i nordisk kombination 2017/18 och 2018/19
• FIS världscup i backhoppning 2017/18 och 2018/19
• RAW AIR 2018 och 2019 (en del av världscuperna i backhoppning)
• AUDI FIS världscupen på skidor 2017/18 och 2018/19
• FIS världsmästerskapen i skidflygning 2018
• Världsmästerskapen i ishockey 2018 och 2019
• ISU världscup och mästerskap i hastighetsåkning på skridsko 2017/18
• ISU värlscup och mästerskap i Short Track 2017/18 och 2018/19
• BMW IBSF världscupen i Bob + Skeleton samt WM 2017/18 och 2018/19
• FIS världsmästerskap i skidåkning 2019

De redan kända länderna för tävlingar är:
Europa: Tyskland, Slovenien, Italien, Nederländerna, Andorra, Danmark, Norge, Sverige, Finland, Österrike, Ungern, Schweiz, Vitryssland och Ryssland

Nordamerika: USA och Kanada

Asien: Kina, Sydkorea

Peter Baumann: ”Vi engagerar oss i vintersport eftersom de av oss utvalda sporterna har supportrar över hela världen. På så sätt för vi varumärket Liqui Moly närmare människorna på tävlingsorten och via media”.

Jonas Westerlind
Produktchef
Castrol, Liqui Moly, Simoniz
jonas.westerlind@kgk.se
+46 768163291
Annonser