MÅNDAG 19 MARS 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Liqui Moly fortsätter sin satsning på vintersport

Tillverkaren av motorolja och additiv knyter ihop miljontunga sponsorpaket för de båda kommande säsongerna
Under årets ishockey-VM i Tyskland och Frankrike i maj var Liqui Moly för första gången med i rollen som reklampartner. Responsen på detta engagemang vid det största årliga vintersportevenemanget var så bra att företaget kommer att delta som sponsor även under världsmästerskapet i Danmark nästa år och i Slovakien år 2019.

Dessutom har företaget nya idrottsgrenar i sikte och flera miljoner euro i handen. Hastighetsåkning på skridskor och short track, en speciell disciplin inom skridskoåkning, är för första gången en del av Liqui Molys vintersportsengagemang. ”Mediaräckvidden, speciellt på TV, som evenemangen det senaste året har gett var fenomenal och har visat att vi ska fortsätta på den här vägen”, säger Liqui Molys marknadschef Peter Baumann. Med de nya idrottsgrenarna kommer räckvidden dessutom öka.

Satsningen på de nya grenarna utlovar stor potential på marknader som man vanligen inte förknippar med vintersport, exempelvis Sydkorea och Kina. Bägge två är viktiga marknader för Liqui Moly. Sprint-VM på skridsko kommer 2018 att genomföras i kinesiska Changchun. Två av årets fyra världscupstävlingarna i short track hålls i november i Shanghai och Seoul. Platserna för tävlingarna säsongen 2018/19 är fortfarande öppna. ”Men det är bestämt att de kommer att hållas i Asien. Det är ett område i världen som erbjuder en extrem stor tillväxtpotential för oss”, säger Peter Baumann.

Från september till maj kommer Liqui Moly att praktiskt taget närvara kontinuerligt under 226 evenemangsdagar. ”När våra motorsportevenemang tar vinterpaus spelar Liqui Moly på andra scener. Därmed kan man se vårt varumärke nästan hela tiden inom sport och i media. Samtidigt höjer vi kunskapen om varumärket utanför motorsporten ytterligare”.

Liqui Molys engagemang omfattar följande tävlingar:

• FIS världscup i nordisk kombination 2017/18 och 2018/19
• FIS världscup i backhoppning 2017/18 och 2018/19
• RAW AIR 2018 och 2019 (en del av världscuperna i backhoppning)
• AUDI FIS världscupen på skidor 2017/18 och 2018/19
• FIS världsmästerskapen i skidflygning 2018
• Världsmästerskapen i ishockey 2018 och 2019
• ISU världscup och mästerskap i hastighetsåkning på skridsko 2017/18
• ISU värlscup och mästerskap i Short Track 2017/18 och 2018/19
• BMW IBSF världscupen i Bob + Skeleton samt WM 2017/18 och 2018/19
• FIS världsmästerskap i skidåkning 2019

De redan kända länderna för tävlingar är:
Europa: Tyskland, Slovenien, Italien, Nederländerna, Andorra, Danmark, Norge, Sverige, Finland, Österrike, Ungern, Schweiz, Vitryssland och Ryssland

Nordamerika: USA och Kanada

Asien: Kina, Sydkorea

Peter Baumann: ”Vi engagerar oss i vintersport eftersom de av oss utvalda sporterna har supportrar över hela världen. På så sätt för vi varumärket Liqui Moly närmare människorna på tävlingsorten och via media”.

Jonas Westerlind
Produktchef
Castrol, Liqui Moly, Simoniz
jonas.westerlind@kgk.se
+46 768163291
2018-03-14
Skanska säljer kontorsfastighet i Malmö för cirka 1 miljard kronorArtvise Kundtjänst till Strängnäs kommunMotomanroboten för samarbete överträffar kravenNya digitala tidreläer från CrouzetHilti fortsätter att satsa på sin verktygsserviceNy säkerhetschef på NokasSkapa, expandera och förbättra din verksamhet med VanderbiltRiksbyggen ingår samarbetsavtal med JM EntreprenadVarning i god tidNya lamellrondeller för ytkonditionering med vinkelslipTornstaden bygger modernt äldreboende på ÖckeröSverigepremiär för nya Toro Titan HD-serienStålproduktionen minskade i februari 2018
2018-03-13
Lesjöfors tillverkar musik (!) för brittiska NationalteaternNordic Paper Åmotfors utökar vibrationsövervakning med HD-teknologi på PM6Miljövänligt val att renovera teleskopskyddOrder på 105 MSEK till OCS från världsledande inom fordonsindustrinMiljöhänsyn sätter fart på byggandet i träNy prognos Q2: Rejält minskad sysselsättning i byggbranschenNy prognos Q2: Ökad sysselsättning inom tillverkningsindustrinUppstickare firar fem år med ElgigantenHenrik Granström ny VD för snabbväxande 24StorageNy VD och koncernchef till C.A.G MOHV Kungsholmen välkomnar ny delägareInvigning av ny industriutbildning i AlingsåsKarin van der Salm ny vd på GryaabFörsta spadtaget för nya bostäder i Täby parkNy generalsekreterare för Friskis&SvettisLesjöfors Automotive AB blev Årets leverantör 2017Daloc tidiga med CE-certifiering av branddörrarInlandsbanans vd nominerad till Årets samhällsbyggareTekniska verken välkomnar nytt lagförslag om vattenkraftPrecision med grön laserteknik från FLEXGarvat designföretag valde modern stil med RingUpNya Ford Fiesta ST levererar körglädje med hjälp av avancerad teknikGrävarbeten i Tannefors för en framtidssäker infrastrukturMarkus sköter sitt företag med hjälp av smarta lösningar från RingUpTarasso utser Dženana Poljo till ny VDNy väg förbättrar trafikflödet i VälsvikenPatrik Philipsson ny försäljningsdirektör på ITS NordicResultat enligt plan för MittSverige Vatten & Avfalls bolagFramtiden AB fortsätter klättraSkanska investerar cirka 580 miljoner kronor, i nytt kontorsprojekt i Oslo, NorgeNorrlänningar flitigast i landet med att använda svenskt byggmaterialGjut unika och kreativa skapelser med weber vitbetongWihlborgs + Fintechbolag = Säkrare samhälleDENIOS lanserar nytt utdragbart kemikalieskåp för maximerad förvaringIRC AB levererar säkerhetslösning till läkemedelsföretagIRC AB i Björbo ingår i ett partnerskap med tyska Hartmann & König AG.
2018-03-12
Skolbesök ska locka unga till industrin Mekom utökar och omorganiserar för att bättre möta efterfråganLVD offentliggör stor beställning av unik synchro-form kantpressAudi, Italdesign och Airbus visar flygande elbilen Pop.Up Next i GeneveEU-anpassning av skördemaskiner kan ge svensk humleproduktionNu blir det möjligt för alla att flyga med 100 procent biobränsleHela Sverige kan flyga grönt på svensk skogSju av tio småföretagare vill se större satsningar på digitaliseringNy HR-chef stärker HSBs nya nationella organisationTailor Store får ny vdWebsteps omsättning ökar med 21% i SverigeNorrköping är en av landets mest digitala kommunerWinGroup utnämner Rickard Lindqvist till VD
Annonser