SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

LK släpper årets hållbarhetsrapport

I vår hållbarhetsrapport försöker vi ge en heltäckande bild av vårt hållbarhetsarbete, våra mål och vägen dit. Vi hoppas att rapporten ska öka kunskapen om och inspirera till fler hållbara initiativ, såväl internt som externt.
LK har valt att hållbarhetsrapportera för hela koncernen, trots att endast ett dotterbolag omfattas av lagkravet. Tillsammans kan vi utveckla verksamheten för att nå både delmål och övergripande mål på ett effektivare sätt.

Våra produkter är marknadsledande, både vad det gäller säkerhet och kvalitet och vi har levererat smarta produkter och systemlösningar inom VVS till den svenska marknaden sedan 1910. Vi har ett starkt fokus på hållbarhet med bland annat miljöcertifieringar som stärker vårt arbete gentemot ständiga förbättringar.

- Hållbarhetsrapporten hjälper oss att ifrågasätta och agera. Den belyser vad vi gör bra men också vad som kan förbättras. Vi arbetar varje dag för att uppnå ökad hållbarhet åt våra kunder, oss själva och vår omvärld. Våra kunder kan vara trygga med att i våra produkter och i vår verksamhet säkerställs hållbarheten i alla led, från förfrågan till orderbekräftelse, offert, tillverkning, leverans och eftermarknad, skriver styrgruppen på LK.

Hållbarhetsrapporten är indelad i tre kapitel; Respekt för mänskliga rättigheter och motverkan av korruption, miljöarbete samt sociala förhållanden och personal.

- För att skapa bästa möjlighet av vårt hållbarhetsarbete ska vår arbetsmiljö ge förutsättningar för personlig utveckling och kännetecknas av arbetsglädje, tillit, lärande och att vi lyssnar på varandra.

Vi skapar engagemang och motivation genom att anställda inkluderas i beslut och är delaktiga i utvecklingen av våra processer.

Vi vill ha en tillåtande arbetskultur där vi är bekväma med att ifrågasätta och att föreslå alternativa lösningar. Med vår viktigaste resurs på LK, vår personal, kommer vi fortsätta att vara framgångsrika i många år framöver, avslutar styrgruppen på LK.

Här kan du ladda ned hela hållbarhetsrapporten.
https://www.lk.nu/sv/hallbarhet/hallbarhetsrapport/

Henrik Abraham
PR- och kommunikationsansvarig
henrik.abraham@lagerstedt-krantz.se
0730867837

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN