ONSDAG 24 APRIL 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Lokalproducerad värme och el förbättrar klimatet

Jönköping Energis verksamhet är en god kraft för Jönköping genom minskad klimatpåverkan.
Totalt bidrog vi till att 301 300 ton koldioxidekvivalenter (CO2e) inte släpptes ut under 2018. Det motsvarar att alla kommuninvånare lät bilen stå i två år.

– Det låter som ett nästintill omöjlig ekvation, säger Margareta Karsberg chef för Hållbarhetsavdelningen, men faktum är att utsläppen är lägre med vår verksamhet än utan.

Klimatbokslutet för 2018 visar att Jönköping Energis bidrag till klimatpåverkan är negativ, det vill säga att utsläppen är lägre med Jönköping Energis verksamhet vad det skulle vara utan.

Att det undviks så pass stora utsläpp beror på att beräkningarna tar hänsyn till hur Jönköping Energis verksamhet påverkar samhället i stort. De grundläggande tjänster som produceras av Jönköping Energi och som efterfrågas i samhället, exempelvis värme, el, och avfallsbehandling, kommer att efterfrågas oavsett om Jönköping Energi finns eller inte.

– Vi vet att alternativ produktion också skulle bidra till en klimatpåverkan. Att de totala utsläppen blir lägre med vår verksamhet innebär att vi producerar med lägre klimatpåverkan än om samma tjänster skulle produceras av en alternativ produktion, säger Margareta Karsberg.

Den största anledningen att ett energibolag gör ett klimatbokslut är att det ska vara ett verktyg för hur företaget kan bidra till att minska klimatpåverkan. Det finns alltid saker att förbättra och med hjälp av kommande års klimatbokslut kan åtgärder följas upp och redovisas.

– Att ge kunder och övriga intressenter kunskap om vår övergripande klimatpåverkan i samhället är betydelsefullt, speciellt när våra produkter och tjänster jämförs mot andra alternativ. Tillsammans med våra kunder gör vi skillnad lokalt såväl globalt avslutar Margareta Karsberg.

Mer information
Jönköping Energis klimatbokslut

Kontaktperson
Margareta Karsberg, chef Hållbarhetsavdelningen, 036-10 83 17
Kommunikationsavdelningens presstelefon, 036-10 82 45

En god kraft för ett gott samhälle är Jönköping Energis vision. Vi vill bidra till att driva regionens utveckling. Det gör vi genom att erbjuda hållbara och innovativa tjänster, nu och i framtiden. Hos oss ska det vara enkelt att vara kund. Vi finns nära, och tillsammans med våra kunder bidrar vi till ett hållbart samhälle. Idag förser vi 55 000 kunder med ljus, kraft, värme, kyla och stadsnät. Vi omsätter 1,3 miljarder kronor per år och har 280 anställda www.jonkopingenergi.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-04-17
Synkronisera med robotarInterroll levererar högeffektiva crossbeltsorter till schweizisk referenskund Laddboxar och laddning av elbilar - Kort och gott – följ regelverk och rekommendationer!Miljömedvetna svenskar tvättar bilen hemma – och bryter i vissa fall mot lagenLantmännen väljer Icertis för kontrakthantering i molnet
2019-04-16
Volvobilar i Europa varnar varandra om hala vägar och andra trafikfarorVi välkomnar TT-08 till Ergobjörn-familjen! Kameror för Machine VisionNCC bygger ny räddningsstation i LuleåAnders Ygeman inviger Power Circle Summit på ElfackMinskade utsläpp med fordonsprojektOKQ8 har överlägset bäst täckning på fossilfria bränslet HVO100Kamerasystemet Camos 360° vidgar vyerna på MaskinExpoNy Bevegofilial öppnar snart i Bäckebol i Göteborg Ny undersökning från LeasePlan: Tjänstebilsförarna vill köra elbil – räckvidden fortsatt hinder​Låt elektroniken leva längre!Verktygsboden firar påsk på Skandinaviens största bil- och MC-mässaHyundai fabriksförbereder sina grävmaskiner för Engcons tiltrotatorerHydroscand öppnar butik på VärmdöAxfood väljer Circle K som drivmedelsleverantör Elitfönster lanserar självreglerande solskyddsglas Svensk kvalitetssäkring av metall på väg att få internationell status Bäst att bränna plasten och utvinna energiSMP lanserar egenutvecklad gripskopa
2019-04-15
Polestar 2 sätter fokus på Kina med tillverkning och platsen för den första Polestar SpaceFathantering – Så minimerar du riskernaVedmaskinen Palax C750 – mässans kap på MaskinExpoNya Opel Corsa väger mindre än 1 000 kgJessica Mitrosbaras blir ny enhetschef på Sigma TechnologyDAF utökar sitt sortiment inom byggsegmentetSesam öppnar upp nytt samarbete mellan Garageportexperten och ÅkerströmsLK lanserar blyfritt sortiment för hållbara VVS-installationerVärldspremiär för eldrivna Volkswagen ID. ROOMZZ Airmee är först ut med fossilfria hemleveranser samma dagEgen innovation sänkte energiförbrukningen till en fjärdedelEtt förredskap som är effektivt mot ogräs Världens största batteridrivna spårfordon ska byggas i SkelleftehamnLågt marktryck med nya Bell B20E LGPI höst startar distansutbildningar i robotik och automationHenkels sortiment av hälsa- och säkerhetsprodukter.Andie Lahdo blir årets företagareWibax utbyggnad blir en ”familjeaffär”Janne Hirsikangas till Europafinal i Cat Operator ChallengeChristian Clemens föreslås som ny ordförande för Svenskt FlygOptimerad avjämningsbalk från RototiltMer AI på civilingenjörsprogrammet i produktion och produktdesign
2019-04-12
Rototilt breddar redskapsprogrammet med kraftfulla rivtänderNy försäljningsdirektör på Volvo Car SverigeNCC får miljardorder för över 200 bostäder på ny ö i Köpenhamn 150 000 bilar riskerar körförbud 1 majVerizon presenterar ny IT-säkerhetsrapport kring insiderhot – så skyddar du din organisationVolvo Cars börjar tillverka XC40 vid fabriken i kinesiska Luqiao där fler märken byggsKobelco visar upp automatiserad grävmaskin och Engcon tiltrotator på BaumaNu öppnar Skansen Baltic Sea Science Center!Stor del av svensk järnmalm bildades i vulkaniska processerMarknadens mest snabborrande och hållbara stegborrNya klimatsmarta batteridrivna häcksaxar för en praktfull häckSchneider Electrics svenska vd tillträder ny roll med ansvar för norra Europa Stor satsning på kompetensutveckling av yrkesverksammaEuropeiska MOTOMAN-robotar rullar ut från fabriken i SlovenienSydsvenskt konsortium testar framtidens elvägarNordisk plastindustri förenas i unik paneldebatt på Plastteknik Nordic.
Annonser