ONSDAG 26 JUNI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Lundbergs nya maskinserie ett lyft hela hela vägen upp!

Bättre lyftkapacitet, lägre utsläpp, uppgraderad förarkomfort och inte minst sänkt energiförbrukning.
Idag torsdag presenterar Lundberg sin multifunktionella maskin i den nya 50-serien när MaskinExpo 2019 öppnar på Stoxa i Märsta nära Arlanda.

– Den ska spara väldigt mycket energi! Det är svårt att göra beräkningar. Alla kör väldigt olika. Men vi räknar med upp mot 20 procent.

Det sade platschef Martin Berntsson, Lundberg Hymas Skellefteå, till Stordåhd Kommunikation vid en förhandsvisning i företagets egen regi i Arlandastad på onsdagskvällen.

Maskinen i den nya 50-serien har en radikalt förbättrad lyftkapacitet, understryker Lundberg i sin lansering.

En kapacitet som nu är nästintill 100 procentigt jämnt fördelad rakt igenom hela lyftradien.

– Vi har ändrat hela geometrin i lastaren, vilket gör att vi har starkast lyftkraft i botten. Sedan har vi egentligen samma lyftkraft hela vägen upp till toppen. Vi tappar bara lite, lite grand, förtydligar Martin Berntsson.

På det här sättet åtgärdar Lundberg med sin nya maskin en tidigare vanlig och för maskinförare många gånger irriterande svaghet när de ska utföra sina arbetsuppgifter. I samband med vägarbeten, på byggarbetsplatser och alla andra oräkneliga arbetsplatser där multifunktionella maskiner som Lundbergs nu lanserade 50-serie kommer till användning.

– Börjar du lyfta något där nere så ska du ta mig tusan kunna lyfta det hela vägen upp! Vi har lyssnat på förarna och de värsta de vet är när maskinen sätter begränsningar.

Bättre arbetsmiljö i form av minskade vibrationer i sidled samt lägre ljudnivå är andra förbättringar i Lundbergs nya 50-serie.

Lägg till ny färgsättning i svart och gult och en ”mjukare och mer modern” design på den nya seriens fyra olika modeller.

Motorerna är nu certifierade för förestående krav på miljöklass Steg 5. Dessutom godkända för förnyelsebar biodiesel, HV0-bränsle.

Förarlös snöröjning

Skotta snö, grusa och sanda, lassa, lossa och lyfta, klippa gräs och buskröja…

Inte nog med det!

Den nya 50-serien som Lundberg nu visar upp på MaskinExpo 2019 på Stoxa är dessutom förberedd på att helt på egen hand utföra förarlösa arbetsuppgifter.

– Nästa vinter kommer den att ploga snö någonstans i Sverige, utan förare, avslöjade platschef Martin Berntsson för inbjudet branschfolket i Arlandastad på onsdagskvällen, innan en maskin i Lundbergs nya 50-serie avtäcktes.

www.dagensinfrastruktur.se/

Av Thomas Andersson

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-06-20
Husqvarna skalar upp den digitala verktygsboden Tools for You
2019-06-19
Horisontella Hyundai maskiner till ProcesskontrollBesiktningstekniker till Opus i NyköpingGnosjö Automatsvarvning attraherar medarbetare på världens största digitala festival och LAN-partyNy serie demoleringsverktyg från Trevi Benne​Maskiner och jobb finns – men inte personalBesök Sveriges största skogsindustriföretag i sommarVolvo On Call blir standard i alla nya VolvobilarWeland förvärvar Compact Store och KodverkstanSchneider Electrics nya spännande produkter för det smarta hemmet!Väderstads rekordår ger anställda bonus Circle K öppnar ny unik station i FlädieRamirent Plc har erhållit godkännande från Konkurrensverket att förvärva Stavdal ABAlmi Invest investerar i MAQs unika vibrationsdämpareSatsning på Team Engcon – ett led i fortsatt framgångCalejo gör AI greppbart för industrin Ford gör bilmattor av plastflaskor – återvinner över än 1 miljard flaskor per årAxfood satsar på solcellerHär är nya BMW 8-serie Gran CoupéBioflygbränsle tankas återigen på Göteborg Landvetter AirportNya Peugeot 2008 SUV - #NEXT GEN SUVEn inkluderande och säker arbetsplats för allaMonica Normark ny chef för Sekab E-TechnologyHyundai lanserar 44 nya miljöbilar och smartphone-teknologi som låter föraren kontrollera demNy arbetschef och projektledare inom Svevias asfalttillverkningVirtual reality testas i SSGs kurserNy kartläggning synliggör utmaningarna med plastSweco ser över masshanteringen och dess klimatpåverkan i OstlänkenHydroscand lanserar pneumatisk PU-slangSmarta elnät ”ett smörjmedel” för omställningenMetsä Group deltar i utvecklandet av utrustning för släckning av skogsbränderVolvokoncernen skriver partneravtal med NVIDIA
2019-06-18
Storsatsning i nya lokaler för Ahlsell NorrköpingABB tillhandahåller högeffektsladdning för en ny era av e-mobilitet i SkandinavienNy IT-infrastruktur på Stockholms skolor för säkrare och pålitligare driftInnovation och kraft att förändra – nu satsar vi mot Elfack 2021!Stora förbättringar och framsteg i Lesjöfors ChinaVatten på landet – avlopp och hälsoskydd med ett sinande grundvattenSTEMMER IMAGING fortsätter sin expansionArbetsskador ökar med inhyrd och säsongsanställd personalNytt resultatrekord för Dachser Nordic EC-fläktar med integrerad effektfaktorkorrigeringMitsubishi presenterar Dendo Drive HousePorsche 718 Spyder och 718 Cayman GT4 med sexcylindriga boxermotorerBelysningsexperten Strands: här är årets mest innovativa nyheterJoakim förstärker Merlos servicemarknad.Modernisering och ökat behov av effektivisering största anledningarna till byte av affärssystemBiltema lanserar miljövänligare bärkassarMetod identifierar osynliga skarvar inför lasersvetsningNorton lanserar en rak pneumatisk slipmaskin med mycket kraft i en liten kostymNya Renault ZOE - tar 100 % eldrift till en ny nivåRetursystem Byggpall har stärkts i byggbranschens reviderade riktlinjerUlf Zenk lämnar Lantmännen
2019-06-17
​Säkrare lastning av intermodala enheterNomo förvärvar JokiLaakeriABB-teknik bidrar till Sveriges största solcellsparkSnowflake finns nu tillgängligt på Microsoft Azure GovernmentNy undersökning visar på brister i inventeringen av fastigheters brand- och säkerhetsbehov​Innovation i fokus på Start Up Area Varför behövs miljöhjältar? Vi har 22,5 miljoner anledningar...Preems satsning ger ännu mer grön dieselVäxjö Energi samarbetar med ledande laddoperatör
Annonser