SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Lyckeby valde Pegasus® Continuous Mixer från Christian Berner

Lyckeby utvecklar specialstärkelser och fibrer av hög kvalitet, anpassade till industrins olika produkter och processer.
− Våra maskiner var gamla och behövde bytas ut, säger Johan Larsson, fabrikschef på Lyckeby i Mjällby. Samtidigt som processen behövde förnyas skulle slutresultatet bli detsamma, därför ringde vi Claes-Ove på Christian Berner. Han kan det här med blandare i produktion, säger Johan Larsson.

Pegasus® som tillverkas av Nederländska Dinnissen har med sina kompakta mått, 2,2 x 1,4 x 1,0 meter, en kapacitet på cirka 6000 kg produkt per timme.

− Jag förstod att en Pegasusblandare som går kontinuerligt skulle passa bra. Maskinerna klarar stora mängder samtidigt som den är skonsam mot produkten och är energieffektiv. Viktigast för mig är att stärkelseproduktionen löper på utan stopp och att kunden är nöjd säger Claes-Ove Nilsson, teknisk säljare på Christian Berner.

Visste du att det produceras drygt 17 miljoner ton stärkelse om året i världen? All denna stärkelse fyller en rad olika funktioner i miljontals produkter i vitt skilda branscher. Det är stärkelse som gör lättyoghurten krämig och såsen lagom tjock, det är stärkelse som gör att tidningspapper går att trycka på och gipsputsmassan lagom klistrig.

Lyckeby är ett affärsområde inom Sveriges Stärkelseproducenter upa, en ekonomisk förening med ca 600 medlemmar runt om i södra Sverige och erbjuder moderna specialstärkelser och fibrer av hög kvalitet till livsmedels- och teknisk industri.

Vill du veta mer om pulver- och torkteknik?
Claes-Ove Nilsson, teknisk säljare, Christian Berner AB
031-33 66 943
claes-ove.nilsson@christianberner.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Träffa oss på Nordbygg! Magnus Ericsson, SwerockToppkvalitativa grävlastare från Lännen
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN