LÖRDAG 17 FEBRUARI 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Många svenska företag felprioriterar på webben

96 procent av svenskarna tycker att det är viktigare för företag att ha en egen hemsida än att de är aktiva i sociala medier.
Ändå väljer vart sjunde svenskt företag bort en hemsida till företaget medan cirka 60 procent av företagen är aktiva i sociala medier. Det visar rapporten Svenska företag på webben 2017, från webbhotellet Loopia.

– Företag kan inte enbart förlita sig på sociala medier utan behöver komplettera med en hemsida för att uppfylla svenskarnas förväntningar. Enligt vår undersökning förväntar sig svenskarna att hitta företags pris- och produktinformation och kontaktuppgifter på webben, något som kan vara svårare att exponera och göra sökbart i sociala medier än på hemsidan, säger Jimmie Eriksson, vd på Loopia.

I en ny rapport från Loopia, Svenska företag på webben 2017, har svenska företags närvaro på webben undersökts och jämförts med svenskarnas förväntningar. Detta i syfte att ge företag insikt kring hur de ska prioritera sin webbsatsning för att tillgodose nuvarande och potentiella kunders förväntningar.

Under 2018 kommer personliga inlägg att prioriteras i Facebooks nyhetsflöde framför inlägg från företag och medier. Detta enligt ett skriftligt uttalande från Facebookgrundaren Mark Zuckerberg i januari. Två tredjedelar av företagen som tillfrågats i Loopias undersökning kan påverkas av detta då de svarat att de marknadsför sitt företag i sociala medier, och främst på Facebook. Mer än hälften, 54 procent, av företagen anser dock att sociala medier är oviktiga för företagets försäljning.

– Facebooks förändring visar hur viktigt det är för företag att äga sitt varumärke och innehåll på webben med en hemsida. Förlitar sig företaget enbart på sociala medier för sin närvaro online riskerar de att bli mindre synliga om plattformen ändrar sina regler eller av någon anledning raderar företagets konto eller publicerade innehåll. Sociala medier bör därför främst användas för att interagera med kunder och driva trafik till hemsidan, säger Jimmie Eriksson.

Fem anledningar för företag att ha en hemsida utöver sociala medier:
1. En seriös hemsida ökar förtroendet för företaget hos nuvarande och blivande kunder.
2. Företags inlägg i sociala medier syns sämre efter Facebooks förändring av nyhetsflödet.
3. Nyheter håller sig färska under en längre tid på företagets hemsida.
4. Sociala medier-konton syns sämre än hemsidor bland Googles sökresultat.
5. En hemsida ger företaget större kontroll över vad som sägs om det på webben.

För mer information, kontakta:
Jimmie Eriksson, vd för Loopia AB, +46(0)70-227 74 79, jimmie.eriksson@loopia.se
Andreas Flemsjö, webbstrateg på Loopia AB, +46(0)70-566 03 21, andreas.flemsjo@loopia.se
2018-02-15
Fortsatt stark passagerartillväxt gav rekordårRenault och GreenMobility ingår internationellt samarbetsavtalHållbart resande med elbussarKomatsu ställer ut på Intermat 2018Vägledning för underhåll i elnätNy miljöutbildning på distansSöderberg & Partners investerar i Learnster300 tjejer visade intresse för DeromeNytt samarbete på fasadmarknadenTvå nya chefer på Umeå kommunStora teknikutmaningen är tillbakaVärldens största initiativ för crowd-investering inom solenergiIKEA IT besöker högskolan – vill samverka om innovationSwedfund stärker stödet till små och medelstora företag i östra och västra AfrikaHur mäter man sin elanvändning?Lerumselever blev behöriga till gymnasiet på ett årStarkt logistikläge satsar på hållbart kluster Från traditionell mekanisk verkstad till leverantör för flygindustrinCaverion rekryterar Daniel Backman till Syd/Väst - ny regionchef från februari
2018-02-14
SSAB Borlänge uppgraderar onlineövervakning i varmvalsverket till Intellinova Parallel ENSTOREBRO och SMT ny återförsäljare för SPINNER Werkzeugmaschinen GmbH.Två helt nya MOTOMAN® målningsrobotarMOHV stärker sin organisation och satsar vidareTitania Bygger 500 bostäder i Hallunda Gård.5G för industrin, när kommer det i verkligheten?Navigator expanderar med tre nya medarbetareNu bygger vi 57 hyreslägenheter i kv Kronborg, MalmöSvevia bygger nya Kronholmskajen i HärnösandHelt nya BMW X4Automatiskt montage av ändhylsor även utan tryckluftStarta hjärtan med hjälp av drönare!
Annonser