TORSDAG 18 OKTOBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Möt Malin – vår HR-chef som är både hjärta och hjärna personifierad

Malin Silanders motto är hjärna och hjärta.
När hon ska likna sig själv vid en musikstil så svarar hon hårdrock och disco. Här får du veta varför och möta Upplands Motors HR-chef på närmare håll.

Malin Silander har varit Upplands Motors HR-chef sedan sommaren 2016. En sak som lockade henne till företaget var kulturen.

– Jag gillar synen på medansvariga och hur man vill skapa engagemang och delaktighet. Det är starkt förankrat från ägare, styrelse och koncernchef och viktigt för mig för att kunna driva förändring, säger Malin.

Hon lockades också av Upplands Motors tillväxtresa i bilbranschen där det kommer att hända mycket spännande framöver. Digitaliseringen skapar många möjligheter som påverkar alla i företaget.

Det här innebär stora förändringar och det är något som sammanfattar Malins HR-karriär. Malin har jobbat med HR i 20 år och då framför allt på bolag i just förändring och tillväxt.

Innan tjänsten på Upplands Motor var Malin HR-chef på ett entreprenörsföretag i mediebranschen och sedan för svenska och nordiska organisationen på Bisnode. Där slogs 18 bolag ihop under ett gemensamt varumärke med allt vad det innebär i form av integration och kulturer som ska mötas.

Hjärna och hjärta

Malin använder ofta en bild i sitt arbete, på en hjärna och ett hjärta.

– Hjärta och hjärna måste vara i samklang för att få till en bra arbetsplats och ett bra ledarskap. Ibland innebär rollen som chef att man måste tänka till och kanske fatta svåra beslut, speciellt när man jobbar med förändring och att få nya processer på plats. Då är det viktigt att också ha med sig hjärtat. Med dessa båda i kombination tror jag att vi kan få mycket gjort på ett positivt sätt.

Malin personifierar verkligen både hjärta och hjärna. På en rundvandring i de fräscha lokalerna på Upplands Motor i Kista hälsar hon på alla, stannar till för att krama någon hon inte sett på ett tag och möter alla med ett hjärtligt leende.

Men det är också tydligt att Malin vet vad hon vill och kan vara tydlig i sitt ledarskap.

– Jag gillar att vara med och bestämma. Att få tycka och tänka. Jag är målfokuserad i kombination med att jag arbetar strategiskt. Mitt fokus är att få det enkelt och genomförbart i vardagen. Jag vill skapa en arbetsplats där medansvariga och kunder trivs och vill komma tillbaka.

Disco och hårdrock

Malin är gift, bor i villa och har två döttrar på sju och tio år. Mycket av fritiden går till familjen och tjejernas aktiviteter. Själv håller hon igång med löpning och gillar att pyssla i trädgården som avkoppling.

– Jag gillar ytterligheter. Jag vill ha mycket aktivitet och tempo men då behöver jag också en skogspromenad ibland för att samla upp och reflektera, berättar hon.

Om du var en musikstil, vilken skulle du vara då?
– Hm, jag är nog en blandning av disco och hårdrock, svarar Malin och funderar lite. För jag är en glad och energifylld person men jag gillar också när det rockar lite och händer grejer.
2018-10-15
norelem förankrar säkerheten med nya lastbärande öglor och skruvarVTI utvecklar effektivare halkbekämpningCTC lanserar ny större varvtalsstyrd bergvärmepumpHär är storsäljaren framför alla – baklampan du aldrig behöver byta utSvevia bygger om trafikplats HedentorpNärmare 10 000 besökte årets Scanautomatic och ProcessTeknikTMF i siffror & TMF:s marknadsrapport från Trä- och MöbelföretagenHager fortsätter bredda produktportföljenFlest miljardföretag i elinstallationsbranschenebm-papst bygger ny produktionsanläggning i KinaUpplands Motor stärker marknadsteametScanDraft erbjuder utbildning inom helfoliering i Göteborg Nu storsatsar Hitachis verktygsverksamhet under nytt varumärke Derome blir Superföretag för femte året i radCramo AB i nytt samarbete med Veidekke Entreprenad AB​Fem nya specialmaskiner lanserade av Hitachi
2018-10-12
3000 ton salt, krångelfritt och snabbt lossatFramtidens passerkort är ett mikrochip i handenOnepartnergroup Logistics och Cross Nordic Logistics går samman och bildar Reach LogisticsVR-glasögon med Basler Dart-kamera visualiserar byggnader innan de är byggdaSlangExpress växer kraftfullt i GöteborgMakita lanserar kolborstfri grästrimmer på 18VSnart öppnar Besikta Bilprovning i HaningeNUUK XL – En stor nyhet!Intressanta föreläsningar på ScanpackME-skolan flyttar till Stortorget i ÖrebroRekordstor elproduktion i Malmös största solcellsanläggningByggstart för ny hamnterminal i Göteborgs hamnTestvinnande och premiumklassade rengöringsmedlet nu hos MekonomenFullfölj arbetet med stärkt studie- och yrkesvägledningBilMånsson i Halmstad blir ny Jaguar Land Rover-återförsäljareNästa generations Wi-Fi: ASUS Lanserar 802.11ax (Wi-Fi 6) router på svenska marknaden Den första stora 18V - vinkelslipen med två batterierEaton Sverige växlar upp – anställer elva personer John Söderberg utsedd till tillförordnad VD för Sweden Green Building Council
2018-10-11
Se till att flödesväxlingarna går smidigt och säkert med den här nya Mixproof-ventilen med tre hus konstruerad för hygieniska processerUnderhållsstopp på Stora Ensos fabrik i SkoghallSKF levererar den senaste generationen online system till BillerudKorsnäsFörsta Polestar Space öppnar i Norge under 2019Årets Isabellestipendiat är utsedd - plåtslagaren Mathilda banar väg för fler!Färdiga badrumsmoduler förkortar byggtidInwido och Niko integrerar Elitfönsters system i Niko Home Control​NTEX förvärvar AR ForwardingMustang RTR med 900 hästkrafter blev först med att drifta legendariska NordschleifeSnart öppnar Besikta Bilprovning på VälaABAX ingår ramavtal med NokasPanasonic flyttar produktion av värmepumpar till Europa Nytänkande i grafitgrått har Sverigepremiär på ElmiaInstalco får uppdrag hos SVTJohanna Lakso blir ny VD på Power CircleLogent utvecklar bemanningsaffären och erbjuder Strategisk BemanningBest Transport lanserar utbildning i kundbemötandeMed ett helhetsgrepp ökar säkerheten på höjdTeknik från spelvärlden revolutionerar samhällsplaneringenHilti går in på rörpressmarknaden med löften om pålitlighet och enkel hanteringProducent av dataservrar använder Non-Drip koppling till kylningEngcon lanserar ny sorteringsgrip för minigrävare – möter stor efterfrågan från marknadenGasum förvärvar resten av SkangasVeoneer introducerar superdator2018 års deltagare i Female Leader Engineer klaraSandbäckens utför sprinklerinstallationerna i Torp köpcentrum
Annonser