LÖRDAG 15 DECEMBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Möt Malin – vår HR-chef som är både hjärta och hjärna personifierad

Malin Silanders motto är hjärna och hjärta.
När hon ska likna sig själv vid en musikstil så svarar hon hårdrock och disco. Här får du veta varför och möta Upplands Motors HR-chef på närmare håll.

Malin Silander har varit Upplands Motors HR-chef sedan sommaren 2016. En sak som lockade henne till företaget var kulturen.

– Jag gillar synen på medansvariga och hur man vill skapa engagemang och delaktighet. Det är starkt förankrat från ägare, styrelse och koncernchef och viktigt för mig för att kunna driva förändring, säger Malin.

Hon lockades också av Upplands Motors tillväxtresa i bilbranschen där det kommer att hända mycket spännande framöver. Digitaliseringen skapar många möjligheter som påverkar alla i företaget.

Det här innebär stora förändringar och det är något som sammanfattar Malins HR-karriär. Malin har jobbat med HR i 20 år och då framför allt på bolag i just förändring och tillväxt.

Innan tjänsten på Upplands Motor var Malin HR-chef på ett entreprenörsföretag i mediebranschen och sedan för svenska och nordiska organisationen på Bisnode. Där slogs 18 bolag ihop under ett gemensamt varumärke med allt vad det innebär i form av integration och kulturer som ska mötas.

Hjärna och hjärta

Malin använder ofta en bild i sitt arbete, på en hjärna och ett hjärta.

– Hjärta och hjärna måste vara i samklang för att få till en bra arbetsplats och ett bra ledarskap. Ibland innebär rollen som chef att man måste tänka till och kanske fatta svåra beslut, speciellt när man jobbar med förändring och att få nya processer på plats. Då är det viktigt att också ha med sig hjärtat. Med dessa båda i kombination tror jag att vi kan få mycket gjort på ett positivt sätt.

Malin personifierar verkligen både hjärta och hjärna. På en rundvandring i de fräscha lokalerna på Upplands Motor i Kista hälsar hon på alla, stannar till för att krama någon hon inte sett på ett tag och möter alla med ett hjärtligt leende.

Men det är också tydligt att Malin vet vad hon vill och kan vara tydlig i sitt ledarskap.

– Jag gillar att vara med och bestämma. Att få tycka och tänka. Jag är målfokuserad i kombination med att jag arbetar strategiskt. Mitt fokus är att få det enkelt och genomförbart i vardagen. Jag vill skapa en arbetsplats där medansvariga och kunder trivs och vill komma tillbaka.

Disco och hårdrock

Malin är gift, bor i villa och har två döttrar på sju och tio år. Mycket av fritiden går till familjen och tjejernas aktiviteter. Själv håller hon igång med löpning och gillar att pyssla i trädgården som avkoppling.

– Jag gillar ytterligheter. Jag vill ha mycket aktivitet och tempo men då behöver jag också en skogspromenad ibland för att samla upp och reflektera, berättar hon.

Om du var en musikstil, vilken skulle du vara då?
– Hm, jag är nog en blandning av disco och hårdrock, svarar Malin och funderar lite. För jag är en glad och energifylld person men jag gillar också när det rockar lite och händer grejer.
2018-12-11
Norwegian ingår avtal med AVTECH Nya digitala lösningar medför nya utmaningarKombinera fritt med nästa generations modulära drivsystemHalléns digitaliserar transportplaneringenWeberfloor 318 slipsats grov DR- traditionellt golvbruk i modern tappningRototilt bygger ut fabriken i Vindeln Lyckad lansering av SSG On site på SkoghallTH1NG förvärvar plattformsverksamhet för snabbare och flexiblare IoT lösningVälgörenhet högst upp på personalens önskelistaWästbygg bygger ännu mer i LimhamnINGO öppnar automatstation i BjästaSåhär får entreprenadföretaget full kontroll över maskinernaÖrebro in i europeisk 3D-printingsatsning: Industriella nätEnklare slipning i svåråtkomliga utrymmen med ny lamellrondellKommer AI ta över ditt jobb i framtiden? Utökning i ventilfamiljen!Industrikommunerna samlade i Trollhättan Säkrare fordon genom MDH-forskning Säljstart för nya Volkswagen T-CrossVD-byte i 24StorageNy fyrteknik sparar miljöDrakar på hjälpmedelsmässa ska ge vardagslösningar en skjuts in på marknaden Logents Bemanningskontor i Borås växer och är nu en av Borås 100 största arbetsgivare
2018-12-10
Järpås Verkstad satsar på Fiberlaser från IntercutSmart sensor för temperatur och fuktighetDerome engagerar sig i MusikhjälpenSå blir julen en glädjens tid även för handlarePeab ingår ramavtal med statliga SpecialfastigheterNaturliga köldmedel i kylanläggningar ställer krav på säkra fläktarAlmi Invest investerar 2 miljoner i cybersäkerhetsföretaget DebrickedRenova utvecklar bränslecellsdriven sopbil Bättre hälsa med elcykel Skånska Energi prisat som inspiratör för hållbarhetClaremont stärker sitt erbjudande kring datadriven tillväxt med ny VDAnpassningsbara rapporteringsfält möjliggör hantering av alla typer av uppdragDAF LF utses återigen till "Fleet Truck of the Year"Kylning med hygienutformning för livsmedelsindustrinThermotech söker UtvecklingsingenjörIntensiv fas i LCDM-projektetNära relationer mellan transportköpare och logistikleverantörer - ett vinnande konceptNy ackumulatortank bidrar till minskade utsläpp i Göteborg 5 - stjärnor till Jaguar I-PACEMed Mapei blev Jan-Erik Johansson en del av en italiensk familjSSG Hydraulikdagar – i klimatarbetets teckenSchneider Electric och Lidl i samarbete
2018-12-07
Lesjöfors bryter ny mark med vridfjädrar i AustralienYtterligare en senare­läggning för finskt kärnkraftverkMakita lanserar kolborstfri 18V 165 mm cirkelsåg med AWSEco-bonus godkänt av EUFörsta spadtaget på ny ackumulatortank IKEA toppar Svensk Hållbarhetsrankinggop växer inom fasadStorsatsning på att anställa fler kvinnor i byggbranschenNy belysningsserie från MaluxPiteEnergi är återigen certifierade som "Great Place to Work"Per-Arne Andersson ny VD och Koncernchef för SvedbergsVarannan husägare kan tänka sig installera solcellerNordiskt 3D-printingsamarbete inlett: ”Hoppas att det skapar tillväxt”
2018-12-06
Överlägsna lastfrånskiljare från LovatoNCC bygger om kontor till hotell på Helsingfors centralstationBerendsen, Nordens ledande textilserviceföretag, vässar hållbarhetsarbetet ytterligare
Annonser