TORSDAG 20 JUNI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Möt Malin – vår HR-chef som är både hjärta och hjärna personifierad

Malin Silanders motto är hjärna och hjärta.
När hon ska likna sig själv vid en musikstil så svarar hon hårdrock och disco. Här får du veta varför och möta Upplands Motors HR-chef på närmare håll.

Malin Silander har varit Upplands Motors HR-chef sedan sommaren 2016. En sak som lockade henne till företaget var kulturen.

– Jag gillar synen på medansvariga och hur man vill skapa engagemang och delaktighet. Det är starkt förankrat från ägare, styrelse och koncernchef och viktigt för mig för att kunna driva förändring, säger Malin.

Hon lockades också av Upplands Motors tillväxtresa i bilbranschen där det kommer att hända mycket spännande framöver. Digitaliseringen skapar många möjligheter som påverkar alla i företaget.

Det här innebär stora förändringar och det är något som sammanfattar Malins HR-karriär. Malin har jobbat med HR i 20 år och då framför allt på bolag i just förändring och tillväxt.

Innan tjänsten på Upplands Motor var Malin HR-chef på ett entreprenörsföretag i mediebranschen och sedan för svenska och nordiska organisationen på Bisnode. Där slogs 18 bolag ihop under ett gemensamt varumärke med allt vad det innebär i form av integration och kulturer som ska mötas.

Hjärna och hjärta

Malin använder ofta en bild i sitt arbete, på en hjärna och ett hjärta.

– Hjärta och hjärna måste vara i samklang för att få till en bra arbetsplats och ett bra ledarskap. Ibland innebär rollen som chef att man måste tänka till och kanske fatta svåra beslut, speciellt när man jobbar med förändring och att få nya processer på plats. Då är det viktigt att också ha med sig hjärtat. Med dessa båda i kombination tror jag att vi kan få mycket gjort på ett positivt sätt.

Malin personifierar verkligen både hjärta och hjärna. På en rundvandring i de fräscha lokalerna på Upplands Motor i Kista hälsar hon på alla, stannar till för att krama någon hon inte sett på ett tag och möter alla med ett hjärtligt leende.

Men det är också tydligt att Malin vet vad hon vill och kan vara tydlig i sitt ledarskap.

– Jag gillar att vara med och bestämma. Att få tycka och tänka. Jag är målfokuserad i kombination med att jag arbetar strategiskt. Mitt fokus är att få det enkelt och genomförbart i vardagen. Jag vill skapa en arbetsplats där medansvariga och kunder trivs och vill komma tillbaka.

Disco och hårdrock

Malin är gift, bor i villa och har två döttrar på sju och tio år. Mycket av fritiden går till familjen och tjejernas aktiviteter. Själv håller hon igång med löpning och gillar att pyssla i trädgården som avkoppling.

– Jag gillar ytterligheter. Jag vill ha mycket aktivitet och tempo men då behöver jag också en skogspromenad ibland för att samla upp och reflektera, berättar hon.

Om du var en musikstil, vilken skulle du vara då?
– Hm, jag är nog en blandning av disco och hårdrock, svarar Malin och funderar lite. För jag är en glad och energifylld person men jag gillar också när det rockar lite och händer grejer.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-06-17
VVS-metoder klar med ny försäljningsanläggning åt PorscheVågleverantören Flintab AB och norska Reknes AS inleder marknadssamarbete ALPINE A110S - Ny sportigare versionTvå elever vid Strömbackaskolan belönade med Bygmastipendiet
2019-06-14
Säkerheten inom laserprocessen är en viktig och global frågaZIWA Mekanisk Tillverkning AB har investerat i en bäddfräsmaskinABB stöttar Sydkoreas grönare framtidSchneider Electric lanserar PowerTag ControlPeab Asfalt vinner 85-miljoners kontraktGodstrafik som bidrar till ökad biologisk mångfaldSmarta logistiklösningen i ArenastadenHolms sopar 144.000 varv runt VätternGrattis Sjöbo till Sveriges största solcellspark!Logger med GPSTvå elever vid Sundsvalls gymnasium belönade med BygmastipendietFord reflekterar över 20 års hållbarhetsarbete i sin årliga rapportEn konferens som gav mersmakÅrets billigaste elveckaSmidig rundstrålande i fler utförandenHelt ny Boeing 777 Freighter utökar DHL:s interkontinentala flottaVolkswagen-koncernen planerar 36 000 laddpunkter för elbilar i EuropaPrototyper i världsklass med skarpt know-howPremiär för SAS nya långdistansplan
2019-06-13
Volvo Cars och Uber presenterar produktionsbil som är redo för självkörandeBrist på byggställningar bakom rekordförsäljningCEJNs snabbkopplingar med NFC-identifiering för motorprovningMora CNC har investerat i sin 5:e Biglia svarvSkanska säljer kontorsprojektet Juvelen i Uppsala till Vasakronan för drygt 560 miljoner kronor Söderberg & Haak växer med generalagentur för BomagAliaxis avyttrar sin keramiska verksamhet till kyocera fineceramicsNy Augmented Reality funktion i Solid Edge ger bättre visualisering av design och underlättar samarbeten.Rejlers flyttar in i Midrocs fastighet The Edge, MalmöMaskinia visar upp hela sitt breda sortimentVeras första uppdragKlart för byggstart av batterifabrikenFjärrstyrning av autonoma fordon möjligt tack vare 5G-nätetSnabbare fuktmätning underlättar handeln med trädbränsleBlåkläder producerar med hjälp av solenVolkswagen investerar i NorthvoltIT-säkerhet i industrinFem Instalcobolag i gemensamt uppdrag i VästeråsVälj säsongens hållbara och skönaste T-shirtsBella Hedbom från Einar Mattsson nominerad till Årets unga fastighetskvinna
2019-06-12
Nomo lanserar tillsammans med premiumtillverkaren NTN-SNR, KIZEI - det första plåttätade sfäriska rullagret på marknaden. ABB Azipod® elektriska framdrivningssystem kan spara 1,7 miljoner dollarVi söker en servicetekniker till VästkustenABS Wheels utökar serien med transportfälgar Här är nya BMW 3-serie Touring – snart som plug-in hybridSmart uppvärmning av bussar sparar energi motsvarande två vindkraftverkRekordhögt intresse för ingenjörsyrket bland tjejerPlus X Award tilldelas Uponor S-Press PLUS Många fördelar med intelligent uppvärmningFinja lanserar garageprojekt med rörliga arbetsanvisningar och DIY-beskrivningThermotech - ny leverantör till RörvikshusFullständig elektrifiering är inom räckhåll – och billigare än man kan troDePalma Workwer i samarbete med Beijer byggmaterial Deutz-Fahr specialutgåva 6215 TTV WARRIOR, ett perfekt verktyg för alla uppdragSäljstart för nya Volkswagen Passat – mer digital, mer komfortabel och mer utrustadQTF ställer ut på Skånes Energiting 2019Peter Sjödahl ny vd för Woody-kedjanFujitsu sjösätter AI-baserad tjänst för minskade utsläpp till sjöss Serneke bygger bostadsrätter i Sorgenfri i Malmö
Annonser