LÖRDAG 23 FEBRUARI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Möt Malin – vår HR-chef som är både hjärta och hjärna personifierad

Malin Silanders motto är hjärna och hjärta.
När hon ska likna sig själv vid en musikstil så svarar hon hårdrock och disco. Här får du veta varför och möta Upplands Motors HR-chef på närmare håll.

Malin Silander har varit Upplands Motors HR-chef sedan sommaren 2016. En sak som lockade henne till företaget var kulturen.

– Jag gillar synen på medansvariga och hur man vill skapa engagemang och delaktighet. Det är starkt förankrat från ägare, styrelse och koncernchef och viktigt för mig för att kunna driva förändring, säger Malin.

Hon lockades också av Upplands Motors tillväxtresa i bilbranschen där det kommer att hända mycket spännande framöver. Digitaliseringen skapar många möjligheter som påverkar alla i företaget.

Det här innebär stora förändringar och det är något som sammanfattar Malins HR-karriär. Malin har jobbat med HR i 20 år och då framför allt på bolag i just förändring och tillväxt.

Innan tjänsten på Upplands Motor var Malin HR-chef på ett entreprenörsföretag i mediebranschen och sedan för svenska och nordiska organisationen på Bisnode. Där slogs 18 bolag ihop under ett gemensamt varumärke med allt vad det innebär i form av integration och kulturer som ska mötas.

Hjärna och hjärta

Malin använder ofta en bild i sitt arbete, på en hjärna och ett hjärta.

– Hjärta och hjärna måste vara i samklang för att få till en bra arbetsplats och ett bra ledarskap. Ibland innebär rollen som chef att man måste tänka till och kanske fatta svåra beslut, speciellt när man jobbar med förändring och att få nya processer på plats. Då är det viktigt att också ha med sig hjärtat. Med dessa båda i kombination tror jag att vi kan få mycket gjort på ett positivt sätt.

Malin personifierar verkligen både hjärta och hjärna. På en rundvandring i de fräscha lokalerna på Upplands Motor i Kista hälsar hon på alla, stannar till för att krama någon hon inte sett på ett tag och möter alla med ett hjärtligt leende.

Men det är också tydligt att Malin vet vad hon vill och kan vara tydlig i sitt ledarskap.

– Jag gillar att vara med och bestämma. Att få tycka och tänka. Jag är målfokuserad i kombination med att jag arbetar strategiskt. Mitt fokus är att få det enkelt och genomförbart i vardagen. Jag vill skapa en arbetsplats där medansvariga och kunder trivs och vill komma tillbaka.

Disco och hårdrock

Malin är gift, bor i villa och har två döttrar på sju och tio år. Mycket av fritiden går till familjen och tjejernas aktiviteter. Själv håller hon igång med löpning och gillar att pyssla i trädgården som avkoppling.

– Jag gillar ytterligheter. Jag vill ha mycket aktivitet och tempo men då behöver jag också en skogspromenad ibland för att samla upp och reflektera, berättar hon.

Om du var en musikstil, vilken skulle du vara då?
– Hm, jag är nog en blandning av disco och hårdrock, svarar Malin och funderar lite. För jag är en glad och energifylld person men jag gillar också när det rockar lite och händer grejer.
2019-02-19
De jobbar med högteknologiskt hantverkNya funktioner lanserade i vår CAD-servicePeab bygger kontor och bostäder i LinköpingNu är vi på plats på LogiMat 2019! Världspremiär för holografisk artificiellt intelligent mässvärd Snart rullar eldriven sopbil på Göteborgs gator ”Samarbeten är det viktigaste för att skapa ett fossilfritt 2045”Väderstad ser fram mot SIMAAutomation stärker svensk industris konkurrenskraftRenta expanderar och öppnar ny depå i Hässleholm!ITAB och Logent inleder långsiktigt partnerskapConsid stänger ännu ett rekordår – miljarden i sikteUppkopplad byggplatsSubaru VIZIV Adrenaline ConceptErlandsson Bygg och Ramirent i värdefullt säkerhetssamarbeteUppdaterad hemsida för Norton Clipper reservdelarDet är nödvändigt med ökad samverkanKraftig utbyggnad av vindkraft kan ge lägre elpriserSiemens uppdaterar sin NX-programvara med artificiell intelligens och maskininlärningOpel flyttar huvudkontoret till MalmöSCA först ut att testa flishugg som ger mindre spill
2019-02-18
Så kommer modern datadelning att förändra SaaSÖppet hus 14 mars i SollentunaHexagon håller event i södra SverigeProcurator i Örnsköldsvik i virtuellt showroomFord släpper ST-version av nya FocusNCC:s nya huvudkontor blir en hållbar byggnad i Solna EC-fläktar för stormarknader sätter ny standard för både säkerhet och energieffektivitetNya innovativa och smarta soptunnor på plats i StrömstadFree2move och IBM utbildar fastighetsbranschen om IoT och AISCA hade Grand Opening av Östrand och Zert var där!Johanna Osbeck ska Utveckla Sigmas Verksamhet inom Inbyggda SystemSRS lanserar ny halvpall tillverkad av kasserade pallarSchneider Electric vinner designpris för kabelvinda Mitsubishi premiärvisar 2020 års ASX på bilsalongen i GenèveÖkat fokus på Saab-affären och LogistikHållbarhet i fokus på Norje Smidesfabrik
2019-02-15
Panasonic förbättrar leveranstiderna för TOUGHBOOK Upptäck värmeutveckling i tidSkanska bygger ny grundskola i KarlstadLiten, billig och smartPeab startar bostadsrättsskola på flera språkCarlstad Machinetools inleder samarbete med Siemens Finans!DHL Express Sverige har tilldelats utmärkelsen Top Employer för femte året i rad Nowaste Logistics satsar på autonoma truckarShuttlesystem för förbättrad lagerhanteringFortsatt tillväxt och kraftig lönsamhetsförbättringHär är årets finalister i ”SM för unga plåtslagare 2019”!Ett välvt tillskott i Strands-familjenStadens transporter ska vara fossilfria senast 2030Så mycket påverkar hemleveranser köpbeslutetHenkel visar hållbar teknologi på Scandinavian Coating 2019Armatec utvecklas och har förstärkt med nya medarbetareMLT´s unika kamerasystem Iris M tar sig nu även in på pappersbruken i Sverige.Lindab öppnar Innovation Hub i HelsingborgElmia belönar framgångsrika utställare med nytt prisHilti levererar den saknade biten i inventariehanteringspussletSkattemedel ska användas effektivtVolkswagen släpper designskiss på kommande T-Roc R
2019-02-14
Safe Control fördubblar sin kapacitet för dragprovningNu släpps KIMOs nya Utbildningskoncept Lunch & Learn!ABB Sveriges vd tilldelas medalj från H.M. Konungen
Annonser