SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Mångmiljonaffär när DKLBC köper 27 Caterpillar-maskiner

Företaget DKLBC i Vallentuna investerar över 20 miljoner.
DKLBC och Zeppelin Sverige har gjort klart en jätteaffär som omfattar hela 27 nya grävmaskiner och hjullastare från Caterpillar.

– Det här är en strategisk satsning för oss och affären är en av de större som vi hittills har gjort i företagets historia, berättar Per Geber, VD för DKLBC.

DKLBC är ett välkänt företag i Stockholmsregionen. Företagets verksamhet består av flera affärsområden som omfattar bland annat en lastbilscentral, maskinuthyrning med förare och arbete med täkter och deponi.

Kraftig tillväxt på hyressidan

Maskininvesteringen ingår i DKLBC:s affärsområde där maskiner hyrs ut utan förare. Den uthyrningsverksamheten har haft en stor tillväxt de senaste åren. För drygt fem år sedan fanns ett 20-tal maskiner i flottan, för tre år sedan köptes den hundrade maskinen och nu breddas maskinparken ytterligare med cirka 35 maskiner där 80 procent består av grävmaskiner och hjullastare från Caterpillar.

– Vi ersätter inga befintliga maskiner utan den här affären bygger helt på tillväxt. Tack vare maskininvesteringen växer hyresverksamheten med ungefär 40 procent och vi har som mål att utöka affärsområdet ytterligare under de kommande åren, förklarar Per Geber.

Stark efterfrågan hos bred kundgrupp

Grunden för tillväxten är att marknaden går bra och efterfrågan är stor. Det finns ett högt tryck på marknaden. Hyreskunderna består av en bred kundgrupp. Det är allt från stora byggföretag och maskinentreprenörer till mellanstora och små aktörer, privatpersoner och andra hyresföretag.

– Våra maskiner hyrs oftast ut från några dagar, upp till ett år eller ännu längre. Det beror helt på kundens behov och önskemål. Hyresmaskiner är en bra lösning i våra kunders verksamhet. Vi kan lösa deras produktionsbehov med kort varsel och snabba leveranser men vi kan även erbjuda en långsiktighet, berättar Per.

Den geografiska marknaden för DKLBC:s hyresverksamhet består primärt av Stor-Stockholm men även närliggande kommuner, till Gävle i norr och Eskilstuna i väster.

Marknadsledande grävmaskiner

Maskinerna som DKLBC investerar i är 19 grävmaskiner i olika storlekar från minsta Cat 301.6 till mellanstora Cat 313, samtliga är Caterpillars Next Generation-maskiner. De köper även åtta hjullastare av modellerna Cat 906, Cat 908, Cat 914 samt Cat 920.

– Vi har använt oss av Caterpillars maskiner i flera år och känner oss trygga med dem och deras funktionalitet. Vi har en bra, upparbetad relation med Zeppelin Sverige vilket har varit betydelsefullt i upphandlingen, berättar Per Geber.

Helhetslösning som är bra för alla

Han är nöjd över helhetsupplägget i affären.

– Tillsammans med Zeppelin och Caterpillar har vi fått en lösning som passar både vår verksamhet och det kunderna efterfrågar. Grunden är ett helhetspaket som omfattar serviceavtal, förlängda garantier och finansiering. Att ha en tydlighet med ett märke förenklar både kontakter med serviceorganisationen och all annan kommunikation. Det blir en stor effektivitet, säger Per och fortsätter:

– Caterpillar är ett starkt varumärke som är erkända för sin kvalitet, höga tekniknivå och driftsäkerhet vilket betyder mycket. Vi kan inte kompromissa när våra kunder hyr maskinerna av oss, allt måste funka. Vi bygger vårt eget varumärke tack vare starka samarbeten. För oss är det här en perfect fit.

Leveranserna av de nya maskinerna sker under våren 2022.

För mer information, kontakta:

Per Geber, VD för DKLBC: per.geber@dklbc.se eller 070-853 10 33

Fredrik Werner, maskinsäljare Zeppelin Sverige AB, fredrik.werner@zeppelin.com eller 073-340 83 70

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-18
Umeå vill möjliggöra vätgasflyg till 2035Arctic Paper i Munkedal satsar på hållbar energiSå snabbt elektrifieras Göteborg World of Volvos invigningRO-Gruppen utför fasadrenovering
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884