ONSDAG 18 JULI 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Markus Olofsson – ny Hifab-chef i norr

Sedan september är Markus Olofsson ny marknadsområdeschef för Hifabs verksamhet i norra Sverige
Marknadsområdeschef för Hifabs verksamhet i norra Sverige och även avdelningschef på Umeåkontoret. Han kommer senaste från gruv-/anläggningsbranschen där han bland annat varit teknikchef och kvalitets- och miljöchef. Hans motto i livet är ”våga testa för att vinna”.

– Under hela min yrkeskarriär har jag gått efter rättesnöret att man måste våga prova på att kasta sig ut i det okända för då händer det spännande saker, förklarar Markus Olofsson.

Rollen som marknadsområdeschef på Hifab är just en sådan utmaning som Markus tilltalas av. Han har tung erfarenhet inom projektledning, försäljning och ledarskap inom bland annat gruvbranschen och nu är det dags att fördjupa sig ytterligare inom bygg- och anläggningsbranschen. Han är övertygad om att det är bra med erfarenhet från olika branscher då det ger möjlighet att se saker och ting från andra perspektiv.

– En mångfald av erfarenhet skapar dynamik i en grupp och jag är glad att få chansen att ta ett helhetsgrepp kring verksamhet i norra Sverige. Det jag främst vill bidra med är min nyfikenhet och ett tydligt och tryggt ledarskap.  

I sin roll som chef vill Markus sätta medarbetarna i centrum och hoppas kunna skapa ett stabilt team. Han uppskattar när man kan lära sig av varandra och menar att ”tillsammans blir vi experter som kan fortsätta främja en god affärsverksamhet”.

Född och uppvuxen i Robertsfors i Västerbotten är Markus väl förtrogen med regionen. De stora ytorna som verksamheten täcker är inte avskräckande men han tycker att det är en fördel att Hifab finns på flera orter.

– Jag ser det som en självklarhet att vi ska fortsätta vår etablering på centrala orter i Norrland. Det är en konkurrensfördel som vi inte ska avstå.  Inom vår region är vi dessutom starka inom miljökompetens och har fina kundrelationer inom process- och gruvindustin och där ska vi även framöver lägga vår kraft. I den takt vi växer kommer vi stärka oss på de orter vi finns idag och bredda oss inom fler kundsegment.

Fakta Markus Olofsson
Markus Olofsson kommer senast från Pon Equipment där han varit regionchef för en serviceverksamhet samt teknikchef. Han har även arbetat som kvalitets- och miljöchef. Markus har tidigare erfarenhet från GE Healthcare som produktionstekniker, projektledare och marknad- och försäljningsansvarig. 

under 2016 hade Markus ett köpfritt år men 2017 unnar han sig ”en onödig pryl i månaden”. 

Människor i hans närhet beskriver honom som: en som har förmåga att släppa garden, som står upp för teamet och är tydlig och håller alla informerade om nuläget, förändringar och inriktningar.

För ytterligare information kontakta 
Per Ångquist, Marknadschef
Hifab Group AB 
telefon 010-476 60 00
2018-07-09
Viktor Hanson och Arkitema skapar koncepthus i KL-träDalakrafts snabbladdare ingår i Clevers laddnätverkSkandinaviens största hissautomatsystemVVS-grossisten Dahl etablerar ny butik i UddevallaStrömindikeringsplint med Push-in anslutning och frånskiljareLedande aktörer inom entreprenörskap möts i VästsverigeSiemens förnyar elnätets ”motorvägar” – affären värd en halv miljard De ska hitta lösningar för att magasinera grundvatten på Gotland Innovativa säkerhets­lösningar med Komatsu Komvision och ISO5006:2017
2018-07-06
Clockwork tar steget och blir rikstäckandeBAGA söker säljare till Stockholm och norra SvealandReguity Group AB förvärvar Digital Aktiebok från UC ABÖrestadskyl total­entreprenör för ett nytt kyl- och fryslager åt Svensk Caters ABHr Björkmans Entrémattor förvärvar Stockholms Hyr-TvättKompletta klassrumspaket gör oss bäst i klassen Best Transport satsar på livsviktiga tempererade transporterVad är skillnaden mellan studier på universitet och yrkeshögskola?Nu kan du ansöka om bygglov digitaltRaise Reach medverkar på mässan för alternativa investeringarNordic Waterproofings förvärv av Veg Tech AB är genomförtFörsta hjullastaren från CLAAS är såld i SverigeFöreningslivet behöver moderniseras och digital­iseras för att engagera ungaEn truck för alla tillfällen
2018-07-05
Trelleborg fokuserar på tekniska genombrott i sitt utbyggda FoU-centerPeab bygger om ledamotshuset i StockholmDet blir allt svårare att skydda ditt varumärke på egen handPeab Asfalt får stort uppdrag i Norvik Hamn, NynäshamnParker lanserar P1F, helt ny ISO15552-klassad pneumatikcylinderMastbyte påverkar radiomottagningen från TåsjöSpänningsaggregat med längre livslängd än någonsin!Återvunnen plast ger stora miljövinster för WexnetFord Mustang Bullitt är på plats under Goodwood Festival of SpeedRiksbanken, banker och börserna profilerar sig inom kryptovalutorCombitech tar över hela norska WatchcomKvikkac visar upp sin prisvinnande innovation On-Rails på Västgård game fair Sopra Steria öppnar nytt kontor i ÖstersundRegeringen måste göra det lättare att starta egetSolcellsenergi får Högskolans elräkning till 0Nöjda kunder hos Proton Lighting i VärnamoÄr BankID säkert?Renault testar autonoma mobilitetstjänster för allmänhetenSune firar 60 år på Norconsult!Karlstad i topp tio för hållbara transporter 2018Lätt för småföretagare att bli digitala Ointresse för ekonomi hos unga ger negativa konsekvenser senare i livetWästbygg Projektutveckling satsar på fler ungdoms­bostäder MTD-gruppen levererar Apoteas varor direkt hem Fujitsu förenklar katastrofåterställning med nästa generations ETERNUS Snapshot Manager
2018-07-04
Hur utvecklar man en hållbar uthyrningsverksamhet med miljötänk?WAGO TOPJOB® S DIN-skenmonterade kopplingsplintPeab renoverar bostäder i HelsingborgNCC renoverar och säkrar dammanläggning i HallandPrevas tecknar avtal med OMV (Norge) ASBilmarknaden juni 2018Regeringen satsar på kompetensutveckling inom AI Hur riggar vi en hållbar industriutveckling i hela landet?Ny CFO hos teknik- och industriserviceleverantören Bilfinger Energimyndigheten ger stöd till Preems och Vattenfalls planerade vätgasfabrik i GöteborgRagn-Sells och LKAB utvinner mineraler ur gruvavfall Sveriges myndigheter skapar förvirring kring elens klimatpåverkanSäkerhetsrummet skyddar värdefullt livsmedel26 miljoner kronor till projekt för att öka ekologisk produktion och konsumtion
Annonser