LÖRDAG 24 MARS 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Markus Olofsson – ny Hifab-chef i norr

Sedan september är Markus Olofsson ny marknadsområdeschef för Hifabs verksamhet i norra Sverige
Marknadsområdeschef för Hifabs verksamhet i norra Sverige och även avdelningschef på Umeåkontoret. Han kommer senaste från gruv-/anläggningsbranschen där han bland annat varit teknikchef och kvalitets- och miljöchef. Hans motto i livet är ”våga testa för att vinna”.

– Under hela min yrkeskarriär har jag gått efter rättesnöret att man måste våga prova på att kasta sig ut i det okända för då händer det spännande saker, förklarar Markus Olofsson.

Rollen som marknadsområdeschef på Hifab är just en sådan utmaning som Markus tilltalas av. Han har tung erfarenhet inom projektledning, försäljning och ledarskap inom bland annat gruvbranschen och nu är det dags att fördjupa sig ytterligare inom bygg- och anläggningsbranschen. Han är övertygad om att det är bra med erfarenhet från olika branscher då det ger möjlighet att se saker och ting från andra perspektiv.

– En mångfald av erfarenhet skapar dynamik i en grupp och jag är glad att få chansen att ta ett helhetsgrepp kring verksamhet i norra Sverige. Det jag främst vill bidra med är min nyfikenhet och ett tydligt och tryggt ledarskap.  

I sin roll som chef vill Markus sätta medarbetarna i centrum och hoppas kunna skapa ett stabilt team. Han uppskattar när man kan lära sig av varandra och menar att ”tillsammans blir vi experter som kan fortsätta främja en god affärsverksamhet”.

Född och uppvuxen i Robertsfors i Västerbotten är Markus väl förtrogen med regionen. De stora ytorna som verksamheten täcker är inte avskräckande men han tycker att det är en fördel att Hifab finns på flera orter.

– Jag ser det som en självklarhet att vi ska fortsätta vår etablering på centrala orter i Norrland. Det är en konkurrensfördel som vi inte ska avstå.  Inom vår region är vi dessutom starka inom miljökompetens och har fina kundrelationer inom process- och gruvindustin och där ska vi även framöver lägga vår kraft. I den takt vi växer kommer vi stärka oss på de orter vi finns idag och bredda oss inom fler kundsegment.

Fakta Markus Olofsson
Markus Olofsson kommer senast från Pon Equipment där han varit regionchef för en serviceverksamhet samt teknikchef. Han har även arbetat som kvalitets- och miljöchef. Markus har tidigare erfarenhet från GE Healthcare som produktionstekniker, projektledare och marknad- och försäljningsansvarig. 

under 2016 hade Markus ett köpfritt år men 2017 unnar han sig ”en onödig pryl i månaden”. 

Människor i hans närhet beskriver honom som: en som har förmåga att släppa garden, som står upp för teamet och är tydlig och håller alla informerade om nuläget, förändringar och inriktningar.

För ytterligare information kontakta 
Per Ångquist, Marknadschef
Hifab Group AB 
telefon 010-476 60 00
2018-03-20
MQ förstärker digitalt med ny E-handelschef och IT-chefVärldens första anläggning för att avlägsna CO2 från atmosfärenProcurator och Saps Service Management i avtal om arbetskläder och förbrukningsvarorAnn-Louice Olofsson blir ny operativ chef för MyresjöhusHallandstrafiken erbjuder Fria Resor med KrösatågenSt1 tecknar avtal med Menigo för butiksverksamhetenParkers nya online-verktyg förenklar valet av O-ringSå gör vi verklighet av den digitala byggarbetsplatsenSkanska bygger kontors- och bostadsprojekt i Nashville, USA, för 1,3 miljarder kronorBlodstamcells- transplantation effektivaste behandlingen vid skovvis MSFortsatt stora mängder el-avfall samlas inYaskawa fokuserar på strategisk expansion genom att investera i uppstartsföretag.Så påverkas konsumenten av Riksdagens beslut att flytta energiskattenLycksele får digitalt servicecenter
2018-03-19
Nytt ABB AbilityTM Collaborative Operations Center i SverigeNy svensk satellit ska kartlägga okända vindarSolcellsstödet höjs väsentligt under 2018 Ny kundorienterad organisation för SSGVinnarna i NODA Awards 2018 är utseddaPrivatpersoner har på rekordtid investerat 10 miljoner i solenergi på landsbygden i AfrikaStarkt resultat för Öresundskraft 2017Systematiskt brandskyddsarbete är enklare än det låterGrabber lanserar LTX-skruven för diskreta montage av listverk Nokas och JSB, John Svensson Byggnadsfirma, förlänger samarbetetCoreIT med rötterna i Norrland etablerar sig i Stockholm och SvealandSJs webbsajt utsedd till Sveriges bästaÄlvporten nominerat till Årets Bygge!DomiLINE en miniatyrgejd för injustering och positionering. Umeå Energi till final i energitävling i Vasa
2018-03-16
Andrenverken AB investerar i robotcellColliers, det självklara valet inom Industri & LogistikKravet på aktiv jordbrukare tas bortNytt unikt projekt kopplar samman design och materialforskning i SkåneUtökad garanti på Volvo reservdelar hos SweconMöbelhusets produktutveckling leder till framgångDe skapar unik inredning i plåtRenat skogsavfall ger framtidens hållbara produkterKmK instrument - B2B-försäljning med passion för kvalitet och precisionÄnnu ett starkt år för skånsk solenergi 2017Outnorth får ny VDRobusta tigersågar från FLEX ryter av kraftGodsstrategi och sund konkurrens i fokus på Elmia LastbilAir France och KLM satsar ytterligare i NordenFramtidens rekrytering, AI och digitaliseringens nya kravRent vatten i bassängernaVärldsnyhet från Wiha
2018-03-15
Nu är finalisterna i Innovationsrace 2018 klaraStora Enso genomför en emission av ett nytt obligationslån på 300 MEURStyrelsen i Ahlsell AB föreslår långsiktiga incitamentsprogramPeab får nytt väguppdrag i DalslandEnkelt att minska energiförbrukningen, även i maskiner8 av 10 byggföretag upplever svårigheter att rekryteraJärnvägsforskare får patent på slitagemätareSony lanserar kraftfull mobil projektor i fickformatNy mätmetod ska ge rakare rörCastellum i Uppsala bygger nytt kontor åt NCCAllmiljö ny entreprenör för sophämtning i Sala, Heby och EnköpingMariestad, Töreboda och Gullspångs kommuner lanserar e-tjänst för bygglov Michelle Werner ny marknadsbolagschef för AstraZeneca Nordic-BalticAutomatiserad produktion viktigaste framtidsfaktorn för svensk industriHENT ska bygga Skellefteås nya kulturhusVi expanderar nätet – uppåt
Annonser