SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Maskinredskap satsar på reservdelar och service

Av grävmaskinsutrustning i norra Sverige
Maskinredskap med verkstaden i Umeå arbetar med service och reparationer av redskap, utrustning och tillbehör för grävmaskiner. Behovet är stort i hela Norrland tack vare alla bygg- och infrastrukturprojekt som är i gång. Nu gör företaget en särskild satsning på reservdelsförsäljning.

– Vi är ett heltäckande serviceföretag som klarar bredden av grävmaskinsutrustning men med specialkompetens inom tiltrotatorer, berättar Mikael Holmström som äger företaget tillsammans med kollegan Patrik Andersson.

Maskinredskap grundades för sex år sedan och har haft en stadig tillväxt sedan dess. Tillsammans har de mer än 30 års samlad erfarenhet av branschen och vet vad de talar om. Båda är i grunden grävmaskinsförare och Patrik driver även ett entreprenadföretag.

– Stillestånd är dyra och att tappa produktion är det ingen entreprenör som vill eller har råd med idag. Dessutom blir tekniken alltmer avancerad. Därför är efterfrågan mycket stor för specialister som oss, som blixtsnabbt kan reparera och serva utrustning i verkstad eller i fält samt förse kunderna med reservdelar, säger Mikael.

– Just nu är vi i en fas då vi utökat och hanterar de flesta tiltrotatormärken på marknaden. Vi har även investerat i en lokal där vi håller ett brett grundsortiment för omgående leverans av de mest frekventa delarna som vi vet att kunderna har behov av. Vi har även säkrat leveranskanaler så att specialdelar kommer till oss inom 24 timmar säger han.

Dagens moderna grävmaskiner är mycket driftsäkra men de verkar i tuffa miljöer så både maskinerna och utrustningen slits. Mängden grävmaskiner är hög särskilt i en utvecklingsregion som Norrland där det byggs så mycket. Eftersom varje grävmaskin är utrustad med både en tiltrotator och ett flertal redskap är underlaget stort.

– Vi är direktuppkopplade mot våra leverantörers reservdelsdatabaser vilket är mycket viktigt eftersom vi utifrån produkternas serienummer direkt ser vilka komponenter och reservdelar som behövs, förklarar Mikael.

Förutom reparationer och service, utför Maskinredskap förebyggande arbeten och erbjuder serviceavtal.

– En klok entreprenör tar årligen in sin utrustning på kontroll innan något händer, särskilt nu när vintersäsongen är i gång så allt är fixat i god tid innan vårsäsongen, betonar Mikael.

Maskinredskap har sin anläggning strax utanför Västerslätts industriområde i Umeå men basen är hela Norrland. Arbeten sker också ute på plats i fält och hos kund.

– Vi har en bra beläggning. Ambitionen är att växa ytterligare och rekrytera fler medarbetare när vi hittar rätt kompetens, berättar Mikael.

För mer information, kontakta:
Mikael Holmström, Maskinredskap, tel: 070-671 21 78
Patrik Andersson, Maskinredskap, tel: 070-626 45 88
www.maskinredskap.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-17
Wästbygg Gruppen avyttrar logistikfastighetByggelement öppnar ny fabrik Trimble's connected For­est Management SystemNordkoreanskt kopplad hotaktörSolita välkomnar Anders Hedfalk
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa