SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Match Up 2020 en succé

Under Match Up arrangeras över 200 möten mellan startupbolag, investerare och stora företag.
Match Up är ett evenemang med matchmaking mellan startups i Umeå och alla som vill hjälpa dem att växla upp.

​Under Match Up den 19 februari på P5 Väven i Umeå var allt fokus på matchmaking mellan startups och investerare, startups och storbolag samt startups och talanger som kan hjälpa bolagen att växa.

Det var ett omfattande dagsschema som lagts med 125 möten mellan startups och investerare, parallellt med drygt 80 möten där startups och storbolag möts för att skapa kontakt och se om det finns möjlighet för samverkan. Över 300 anmälda till Match Up mingel där deltagarna var intresserade av att engagera sig i startupbolag.

Det var 16 investerare på plats från hela landet så som North Zone, Luminar Vetures, E14 Invest, Nascent Invest, Agiltec med flera. Flera av investerarna har sitt säte i Stockholm men deltog för Match Up för att knyta kontakter med startupbolag i norr.

– Jag har ett par favoriter som jag kommer att följa nära i framtiden. Många av de investeringar vi gör, gör vi efter att ha känt bolagen i 2-3 år. Vi kan då bygga trovärdighet som investerare, och bolagen kan visa på milestones som de uppnår, säger Maxine Rior, investerare från Northzone.

Under dagen fick startupbolagen också möjlighet att träffa ett antal stora industriföretag och offentlig sektor för att se vilka möjligheter som finns till samarbeten. Den delen av dagen arrangeras av den nationella satsningen Ignite Sweden tillsammans med Uminova Innovation.

– Vårt syfte är att öppna dörrar. Idag har vi haft 10 stora företag och en kommun som har träffat startupbolagen, säger Stina Lantz, ansvarig för Ignite Sweden.

Dagen avslutades med ett mingel där över 300 personer deltog för att de var intresserade att engagera sig i Umeås startupbolag.

– Det finns många spännande möjligheter för alla talanger som söker nya karriärvägar, studenter som vill ha mer erfarenhet och seniora branschexperter som själv lyckats och vill engagera sig i ett startup. Alla unga bolag behöver förr eller senare förstärkning för att komma framåt och det är därför vi på Uminova Innovation arrangerar Match Up, säger Magdalena Lindström, affärsutvecklare och ansvarig för teamutveckling på Uminova Innovation.

Kontaktperson:
Nina Rismalm, marknadsförare, Uminova Innovation, nina.rismalm@uminovainnovation.se, tel 070-256 82 84

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd