TORSDAG 18 OKTOBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Med ett helhetsgrepp ökar säkerheten på höjd

Mycket har förändrats och förbättrats när det gäller säkerhet på höjd.
Men det finns mer att göra. Ett sätt att effektivt öka säkerheten är att ta ett helhetsgrepp. Hur det kan gå till presenteras i C2 Vertical Safetys monter på säkerhetsmässan SKYDD.

- Vi erbjuder helhetslösningar för den som arbetar i den vertikala världen. Med mer än 20 års erfarenhet av att utrusta och utbilda våra kunder, som på olika sätt vistas på höjd, har vi kompetens att göra arbetet på höjd säkrare. Vår roll är att hitta den bästa lösningen, säger Martin Malmberg, marknadschef på C2 Vertical Safety.

När säkerhetsmässan SKYDD slår upp sina dörrar på Stockholmsmässan 23-25 oktober finns C2 Vertical Safety på plats för att diskutera lösningar och visa metoder som ökar säkerheten. I den egna montern demonstreras aktuella helhetslösningar för fallskydd och som en del i mässans program förevisar man ett räddningsscenario i trånga utrymmen i industrimiljö.

- Säkerhet på höjd börjar vid skrivbordet. För att ta ett helhetsgrepp kring säkerheten behöver man tidigt involvera moment som är avgörande för säkerheten. Det handlar bland annat om planering av arbetet, metodval, val av utrustning, utbildning och träning för medarbetare och experter som ska utföra uppdraget, räddningsplan och uppföljning/utvärdering av arbetet, säger Martin Malmberg.

Arbetsmodellen som C2 Vertical Safety utvecklat för att öka säkerheten på höjd är C2 360. Modellen omfattar sex olika områden - konsultation, fallskyddsutrustning, fallskyddsutbildning, fallskyddssystem, reparbete och periodisk kontroll.

- Det finns alltid en bästa lösning. För att hitta den krävs engagemang, kunskap och erfarenhet. C2 360 är grunden i vårt säkerhetstänk. Det är basen i vårt utbildningsprogram, när vi utför reparbeten på höjd och i konsultationer vi levererar, säger Martin Malmberg, marknadschef på C2 Vertical Safety.

På säkerhetsmässan SKYDD demonstrerar C2 Vertical Safety fallskydd för arbeten på höjd och förevisar räddningsscenario i trånga utrymmen i industrimiljö. Monter A24:38 SKYDD Stockholmsmässan 23-25 oktober.
2018-10-15
norelem förankrar säkerheten med nya lastbärande öglor och skruvarVTI utvecklar effektivare halkbekämpningCTC lanserar ny större varvtalsstyrd bergvärmepumpHär är storsäljaren framför alla – baklampan du aldrig behöver byta utSvevia bygger om trafikplats HedentorpNärmare 10 000 besökte årets Scanautomatic och ProcessTeknikTMF i siffror & TMF:s marknadsrapport från Trä- och MöbelföretagenHager fortsätter bredda produktportföljenFlest miljardföretag i elinstallationsbranschenebm-papst bygger ny produktionsanläggning i KinaUpplands Motor stärker marknadsteametScanDraft erbjuder utbildning inom helfoliering i Göteborg Nu storsatsar Hitachis verktygsverksamhet under nytt varumärke Derome blir Superföretag för femte året i radCramo AB i nytt samarbete med Veidekke Entreprenad AB​Fem nya specialmaskiner lanserade av Hitachi
2018-10-12
3000 ton salt, krångelfritt och snabbt lossatFramtidens passerkort är ett mikrochip i handenOnepartnergroup Logistics och Cross Nordic Logistics går samman och bildar Reach LogisticsMöt Malin – vår HR-chef som är både hjärta och hjärna personifieradVR-glasögon med Basler Dart-kamera visualiserar byggnader innan de är byggdaSlangExpress växer kraftfullt i GöteborgMakita lanserar kolborstfri grästrimmer på 18VSnart öppnar Besikta Bilprovning i HaningeNUUK XL – En stor nyhet!Intressanta föreläsningar på ScanpackME-skolan flyttar till Stortorget i ÖrebroRekordstor elproduktion i Malmös största solcellsanläggningByggstart för ny hamnterminal i Göteborgs hamnTestvinnande och premiumklassade rengöringsmedlet nu hos MekonomenFullfölj arbetet med stärkt studie- och yrkesvägledningBilMånsson i Halmstad blir ny Jaguar Land Rover-återförsäljareNästa generations Wi-Fi: ASUS Lanserar 802.11ax (Wi-Fi 6) router på svenska marknaden Den första stora 18V - vinkelslipen med två batterierEaton Sverige växlar upp – anställer elva personer John Söderberg utsedd till tillförordnad VD för Sweden Green Building Council
2018-10-11
Se till att flödesväxlingarna går smidigt och säkert med den här nya Mixproof-ventilen med tre hus konstruerad för hygieniska processerUnderhållsstopp på Stora Ensos fabrik i SkoghallSKF levererar den senaste generationen online system till BillerudKorsnäsFörsta Polestar Space öppnar i Norge under 2019Årets Isabellestipendiat är utsedd - plåtslagaren Mathilda banar väg för fler!Färdiga badrumsmoduler förkortar byggtidInwido och Niko integrerar Elitfönsters system i Niko Home Control​NTEX förvärvar AR ForwardingMustang RTR med 900 hästkrafter blev först med att drifta legendariska NordschleifeSnart öppnar Besikta Bilprovning på VälaABAX ingår ramavtal med NokasPanasonic flyttar produktion av värmepumpar till Europa Nytänkande i grafitgrått har Sverigepremiär på ElmiaInstalco får uppdrag hos SVTJohanna Lakso blir ny VD på Power CircleLogent utvecklar bemanningsaffären och erbjuder Strategisk BemanningBest Transport lanserar utbildning i kundbemötandeTeknik från spelvärlden revolutionerar samhällsplaneringenHilti går in på rörpressmarknaden med löften om pålitlighet och enkel hanteringProducent av dataservrar använder Non-Drip koppling till kylningEngcon lanserar ny sorteringsgrip för minigrävare – möter stor efterfrågan från marknadenGasum förvärvar resten av SkangasVeoneer introducerar superdator2018 års deltagare i Female Leader Engineer klaraSandbäckens utför sprinklerinstallationerna i Torp köpcentrum
Annonser