MÅNDAG 20 MAJ 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Med ett helhetsgrepp ökar säkerheten på höjd

Mycket har förändrats och förbättrats när det gäller säkerhet på höjd.
Men det finns mer att göra. Ett sätt att effektivt öka säkerheten är att ta ett helhetsgrepp. Hur det kan gå till presenteras i C2 Vertical Safetys monter på säkerhetsmässan SKYDD.

- Vi erbjuder helhetslösningar för den som arbetar i den vertikala världen. Med mer än 20 års erfarenhet av att utrusta och utbilda våra kunder, som på olika sätt vistas på höjd, har vi kompetens att göra arbetet på höjd säkrare. Vår roll är att hitta den bästa lösningen, säger Martin Malmberg, marknadschef på C2 Vertical Safety.

När säkerhetsmässan SKYDD slår upp sina dörrar på Stockholmsmässan 23-25 oktober finns C2 Vertical Safety på plats för att diskutera lösningar och visa metoder som ökar säkerheten. I den egna montern demonstreras aktuella helhetslösningar för fallskydd och som en del i mässans program förevisar man ett räddningsscenario i trånga utrymmen i industrimiljö.

- Säkerhet på höjd börjar vid skrivbordet. För att ta ett helhetsgrepp kring säkerheten behöver man tidigt involvera moment som är avgörande för säkerheten. Det handlar bland annat om planering av arbetet, metodval, val av utrustning, utbildning och träning för medarbetare och experter som ska utföra uppdraget, räddningsplan och uppföljning/utvärdering av arbetet, säger Martin Malmberg.

Arbetsmodellen som C2 Vertical Safety utvecklat för att öka säkerheten på höjd är C2 360. Modellen omfattar sex olika områden - konsultation, fallskyddsutrustning, fallskyddsutbildning, fallskyddssystem, reparbete och periodisk kontroll.

- Det finns alltid en bästa lösning. För att hitta den krävs engagemang, kunskap och erfarenhet. C2 360 är grunden i vårt säkerhetstänk. Det är basen i vårt utbildningsprogram, när vi utför reparbeten på höjd och i konsultationer vi levererar, säger Martin Malmberg, marknadschef på C2 Vertical Safety.

På säkerhetsmässan SKYDD demonstrerar C2 Vertical Safety fallskydd för arbeten på höjd och förevisar räddningsscenario i trånga utrymmen i industrimiljö. Monter A24:38 SKYDD Stockholmsmässan 23-25 oktober.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-05-15
Volvo Car Group tecknar avtal med CATL och LG ChemVärmlandsföretaget Cellcomb gläds åt unikt EU-stödCramo AB och Besqab AB förnyar sitt mångåriga samarbeteBilfinger erhåller order för FUCHS-koncernens expansionNya BMW 8-serie Gran Coupé – här är första glimtenHydroscand lanserar SlangExpress MCKiwa Inspecta går samman med FORCE Technology Sweden FIA-studie oroas över tillgång till fordonsdatanCanon visar innovationer inom storformatsgrafik på FESPA 2019Viktiga beslut för Volkswagen-koncernens framtid
2019-05-14
Enad förändringskraft bland utställare och besökare under årets ElfackVilka utmaningar finns inom gängning?Konfigurera och beställ slangsatser för CEJNs högtryckshydraulikLKs svenska logistikcenter blir koldioxidneutraltGlobala samhällstrender gynnas av 3D-printingVärldens första sollcellsdrivna passagerarbil är härScantruck och Söderberg & Haak redo för Maskinmässa RosersbergAllt fler gör sig oberoende av priser på fossila bränslenBlåkläder byter logotype - Om Sverige vinner hockey-VMRekordminskning av biodrivmedel 2018Anders Borg: "2020 kommer bli en svår prövning för den svenska modellen”Trästomme och stenull gav fördelar i TrikåfabrikenEtt nytt rekordår för Midroc EuropeSäkerhet hela veckan i BoKlokYtterbygg satsar på solkraftEnkel mobil ​app​ vägleder patienter inför operationNytt forskningsprojekt om supermaterialet Grafen i 3D-printingIT-utrustning för industrin Panasonic introducerar R32 Big PACi – ny serie anpassad för grön omställningSäkerhet i fokus tillsammans med Skanska på Safety WeekNya Opel Grandland X Hybrid4 - Opel goes electricBahcos sortiment av tillbehör för maskindrivna verktyg nu komplettRenova bygger för världsunik metallåtervinningSTANLEY lanserar FATMAX CLASSIC PRO vattenpass
2019-05-13
3D Center utökar sin MJF-portfölj med 5200 produktions 3D-skrivarserierKompakt fläktlös IoT edge server med 8-kärnors Intel Core i9-9900KABB tar hem stororder för överföring av vindkraft från NordsjönHexagon Manufacturing Intelligence bjuder in rörtillverkare till event med fokus på rör- och trådmätning Stefan Lindau tar över rodret för Panasonic TOUGHBOOK i NordenHSF, Vimmerby investerar Stapelbara fläktlösning med automatisk funktion för resonansdetektionFörenklad hanteringen av maskin- och transporttjänster med autotilldelningAPM Terminals öppnar i Gävle16 maj öppnar Würths nya butik i MalmöSvevia sanerar mark med sjöutsiktNytt avtal för yrkesutbildningen ska ge fler lärlingarVäghyvel i mästarklass när Hidromek kommer till MaskinExpo
2019-05-10
Kalle Lindh Vargas, operativ chef, har en samordnande roll för kundens bästaLyckad första dag på SPINNERs IN-House Mässa i MünchenJacob Birkeland ny presschef på Skanska ABMaskinFransson har ny hemsidaOracle prisar Panasonic för förmågan att kunna leverera enastående kundupplevelserSå reparerar man komponenter i metall på ett hållbart sättNy Logistikchef på Wibax Redan fler än 10 000 förbokningar för Volkswagens nya elbil ID.3Svevia slår rekord i vunna beläggningsjobb för TrafikverketÅrets omgång av Venture Cup Startup imponerar! Circle K inviger första korridoren av supersnabbladdareDavid Frykerås och Elin Ledskog är årets mottagare av Jan Häckners bioenergiprisNy teknik minskar behov av växthusgas Rekordsnabbt bygge av kontor, verkstad och nordiskt reservdelslagerHidromek bryter ny mark sin nya generation maskiner
Annonser