ONSDAG 12 DECEMBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Med ett helhetsgrepp ökar säkerheten på höjd

Mycket har förändrats och förbättrats när det gäller säkerhet på höjd.
Men det finns mer att göra. Ett sätt att effektivt öka säkerheten är att ta ett helhetsgrepp. Hur det kan gå till presenteras i C2 Vertical Safetys monter på säkerhetsmässan SKYDD.

- Vi erbjuder helhetslösningar för den som arbetar i den vertikala världen. Med mer än 20 års erfarenhet av att utrusta och utbilda våra kunder, som på olika sätt vistas på höjd, har vi kompetens att göra arbetet på höjd säkrare. Vår roll är att hitta den bästa lösningen, säger Martin Malmberg, marknadschef på C2 Vertical Safety.

När säkerhetsmässan SKYDD slår upp sina dörrar på Stockholmsmässan 23-25 oktober finns C2 Vertical Safety på plats för att diskutera lösningar och visa metoder som ökar säkerheten. I den egna montern demonstreras aktuella helhetslösningar för fallskydd och som en del i mässans program förevisar man ett räddningsscenario i trånga utrymmen i industrimiljö.

- Säkerhet på höjd börjar vid skrivbordet. För att ta ett helhetsgrepp kring säkerheten behöver man tidigt involvera moment som är avgörande för säkerheten. Det handlar bland annat om planering av arbetet, metodval, val av utrustning, utbildning och träning för medarbetare och experter som ska utföra uppdraget, räddningsplan och uppföljning/utvärdering av arbetet, säger Martin Malmberg.

Arbetsmodellen som C2 Vertical Safety utvecklat för att öka säkerheten på höjd är C2 360. Modellen omfattar sex olika områden - konsultation, fallskyddsutrustning, fallskyddsutbildning, fallskyddssystem, reparbete och periodisk kontroll.

- Det finns alltid en bästa lösning. För att hitta den krävs engagemang, kunskap och erfarenhet. C2 360 är grunden i vårt säkerhetstänk. Det är basen i vårt utbildningsprogram, när vi utför reparbeten på höjd och i konsultationer vi levererar, säger Martin Malmberg, marknadschef på C2 Vertical Safety.

På säkerhetsmässan SKYDD demonstrerar C2 Vertical Safety fallskydd för arbeten på höjd och förevisar räddningsscenario i trånga utrymmen i industrimiljö. Monter A24:38 SKYDD Stockholmsmässan 23-25 oktober.
2018-12-10
Med Mapei blev Jan-Erik Johansson en del av en italiensk familjSSG Hydraulikdagar – i klimatarbetets teckenSchneider Electric och Lidl i samarbete
2018-12-07
Lesjöfors bryter ny mark med vridfjädrar i AustralienYtterligare en senare­läggning för finskt kärnkraftverkMakita lanserar kolborstfri 18V 165 mm cirkelsåg med AWSEco-bonus godkänt av EUFörsta spadtaget på ny ackumulatortank IKEA toppar Svensk Hållbarhetsrankinggop växer inom fasadStorsatsning på att anställa fler kvinnor i byggbranschenNy belysningsserie från MaluxPiteEnergi är återigen certifierade som "Great Place to Work"Per-Arne Andersson ny VD och Koncernchef för SvedbergsVarannan husägare kan tänka sig installera solcellerNordiskt 3D-printingsamarbete inlett: ”Hoppas att det skapar tillväxt”
2018-12-06
Överlägsna lastfrånskiljare från LovatoNCC bygger om kontor till hotell på Helsingfors centralstationBerendsen, Nordens ledande textilserviceföretag, vässar hållbarhetsarbetet ytterligare200 000 riskerar körförbud 1 januariNorditek flyttar monteringen för att möta stor efterfrågan på VS1220Rekordökning för laddbara bilar i novemberErfaren transportköpare tror på marknadsplats för logistiktjänsterFödelsedagsfirande och elektrifiering: Opel blickar framåt till 2019Här möter livsmedelsförpackningen framtiden Consids leveranskvalitet i topp enligt kundernaHelt nya Toyota RAV4 beställningsbar i SverigeMöt Bill Gates Factfullness-hjältinna: Anna Rosling Rönnlund på Stora Infradagen den 25 januari50 biogasdrivna Mercedes-Benz till Stockholms sophämtningFlest elbränder i äldre bostäderStockholm först ut i Sverige med fossilfria hemleveranserFord presenterar lösning som förutser var trafikolyckor kan inträffaSolel i bussbatterier kapar topparna och gör elnätet smartareEva Persson Fondak får forskningsbidragStefan Gesing utsedd till ny CFO på GROHEMått på cirkularitet testat på produkterMakita lanserar en ny borrskruvdragare och en ny slagborrmaskin på 18V
2018-12-05
Fingerfärdiga räknare från KüblerSkanska säljer utvecklingsprojektet Bergskvadraten i NorrköpingKabelindustrin stärks i nytt samarbeteSvensk försäljningsstart för nya Toyota Corolla Energieffektiva fläktar för kylkabinett på stormarknaderHögskolan ska kompetensutveckla specialister i basindustrinIKEA belönar medarbetare med en miljard kr10% av veckans vara till Rädda Barnen fram till julAutoexperten Sverige AB och KG Knutsson Verkstad AB blir medlemmar i MRFMatpriserna måste höjas med minst 5 procent för att hantera konsekvenserna av sommarens torkaSå påverkar sjöfarten ÖstersjönMigrationsverket hindrar ABB-ingenjören Ali Omumi från att komma tillbaka till SverigeKONE tecknar nytt avtal med Sveriges största fastighetsbolagMälarenergi certifierade på nytt inom Schysst elhandelMeningsfullt arbete och innovation ger Väderstad toppbetygExperten tipsar, så får du ett hållbart företag 2019Så fungerar digital förmedling av maskin- och transporttjänsterPressinbjudan: KTH-studenter har skapat robot som tar lyrorJaguar I-PACE - Årets Elbil 2018 Sh bygg passerar en miljard kronor i omsättning
2018-12-04
ABB fortsätter expansionen inom Gör-det-själv-marknadenCNC Software lanserar ny hemsida för Mastercam-användare Midroc förvärvar företag inom instrumentmontagePanasonic lanserar nya robusta 4K-displayer i storformatultraFLOW – Snabbkopplingen för vätskekylning till kraftelektronik
Annonser