SÖNDAG 17 FEBRUARI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Med ett helhetsgrepp ökar säkerheten på höjd

Mycket har förändrats och förbättrats när det gäller säkerhet på höjd.
Men det finns mer att göra. Ett sätt att effektivt öka säkerheten är att ta ett helhetsgrepp. Hur det kan gå till presenteras i C2 Vertical Safetys monter på säkerhetsmässan SKYDD.

- Vi erbjuder helhetslösningar för den som arbetar i den vertikala världen. Med mer än 20 års erfarenhet av att utrusta och utbilda våra kunder, som på olika sätt vistas på höjd, har vi kompetens att göra arbetet på höjd säkrare. Vår roll är att hitta den bästa lösningen, säger Martin Malmberg, marknadschef på C2 Vertical Safety.

När säkerhetsmässan SKYDD slår upp sina dörrar på Stockholmsmässan 23-25 oktober finns C2 Vertical Safety på plats för att diskutera lösningar och visa metoder som ökar säkerheten. I den egna montern demonstreras aktuella helhetslösningar för fallskydd och som en del i mässans program förevisar man ett räddningsscenario i trånga utrymmen i industrimiljö.

- Säkerhet på höjd börjar vid skrivbordet. För att ta ett helhetsgrepp kring säkerheten behöver man tidigt involvera moment som är avgörande för säkerheten. Det handlar bland annat om planering av arbetet, metodval, val av utrustning, utbildning och träning för medarbetare och experter som ska utföra uppdraget, räddningsplan och uppföljning/utvärdering av arbetet, säger Martin Malmberg.

Arbetsmodellen som C2 Vertical Safety utvecklat för att öka säkerheten på höjd är C2 360. Modellen omfattar sex olika områden - konsultation, fallskyddsutrustning, fallskyddsutbildning, fallskyddssystem, reparbete och periodisk kontroll.

- Det finns alltid en bästa lösning. För att hitta den krävs engagemang, kunskap och erfarenhet. C2 360 är grunden i vårt säkerhetstänk. Det är basen i vårt utbildningsprogram, när vi utför reparbeten på höjd och i konsultationer vi levererar, säger Martin Malmberg, marknadschef på C2 Vertical Safety.

På säkerhetsmässan SKYDD demonstrerar C2 Vertical Safety fallskydd för arbeten på höjd och förevisar räddningsscenario i trånga utrymmen i industrimiljö. Monter A24:38 SKYDD Stockholmsmässan 23-25 oktober.
2019-02-12
Stororder när Spring Systems fortsätter växaExakt temperaturmätning med JUMO dTRANS T06Dematek levererar unik kran till världens modernaste forskningsanläggningVåra utbildningar 2019Hultafors 2.40 tumstock FSC®-certifieradArbetet med nästa generations smarta elmätare påbörjatStål & Hyr och Renta går samman med JRent i JönköpingHitachis kundtidning – nytt nummer uteBMW kör ifrån inom elektrifierad och självkörande mobilitetCarina Ståhl utses till ny VD i trähustillverkaren Sizes WorksWebbaserad Säker Vatten-utbildning för VS-projektörerGregor Rolski blir chef för Tyréns verksamhet i ÖsteuropaStora fördelar med att implementera AI-lösningarNy lösning för slipning av hörn Professionell IT-kyla för serverrum och teknikrumLVD erbjuder ny automation till Phoenix fiberlaser i storformatSäkert halkskydd, lika aktuellt året omSka få 3D-printing i Mellansverige att lyftaEtt whitepaper om energieffektivare värmedistribution med PUR-skumsisolerad kulvert Ny digital plattform håller koll på kostnaderna under byggprojektet
2019-02-11
Provkörning och premiärvisning av Volvo Dig Assist under Rally SwedenNCC bygger arbetstunnlar till nya tunnelbananFörslutning med unik historiaCygate vinnare av Volvo car group/Volvo cars quality excellence awardNya Opel Corsa tar toppteknologier till småbilssegmentetAPM Terminals driver aktivt miljöförbättringar - för en hållbar framtidÅrets vinnare av Quality Innovation Award inger stort framtidshoppKlarar du 90 dagar utan bil?Kraftigt förbättrade parametrar för hållbara transporterNy utmärkelse för skogsvård delas ut på SkogsElmia 100 % förnybar energi till Wibax terminalerNy vd för Förpacknings- och TidningsinsamlingenUpplands Motor har utsetts till årets återförsäljare av elbilarHållbar cement- och kalkproduktion i fokus för ny centrumbildningSvenske Erik Johansson är ny BMW Motorsport Junior 2019IT och ”Enterprise Mobility” i byggbransch och infrastrukturBehåll säkerheten, även vid arbete på distans!Hela produktionskedjan under ett tak när Industrimässorna arrangerades på Malmömässan
2019-02-08
Kör säkert på sportlovetNCC bygger parkeringshus för över 400 bilar i VästeråsTvå dagar fyllda av nyheter, inspiration och framtidsspaningStark ekonomi möjliggör viktiga framtidssatsningarSlangExpress har växlat upp i KarlskronaMAN Truck & Bus Sverige AB förstärker försäljningsorganisationen Dags för Dalarna att utse Årets dalakraft!Ett hållbart och giftfritt byggande – så når vi dit Certifikatet för Serporoc fasadsystem förnyas för ytterligare 5 år inom kortNu fler än 50 000 laddhybrider i SverigeKlimatsmarta KomatsuMazda presenterar MX-5 30th Anniversary EditionNya möjligheter med digitala tvillingar.Würth Svenska utökar sin produktportfölj med arbetskläder – säljstart våren 2019Så gör vi framtiden lite mer hållbar – Sweco bjuder in till hållbarhetsvecka i MalmöFinjas nya produktionslinje för EPS-betong invigdFörfinad kraft
2019-02-07
Kunskap på riktigtNy Lissmac till Söderhamn Bilia fortsätter sin expansion av Netbil Begagnat i SverigeVolvo Cars rapporterar ett rörelseresultat på 14.2 miljarder kronor 2018Upphandlingskrav ska bidra till mindre avfall inom byggsektornProduktionsrekord för Vattenfalls kärnkraftBMW:s tekniska flaggskepp testas just nu i Arjeplog
Annonser