SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Mekaniska verkstaden nominerade till Årets Arbetsgivare!

Stora Mossen Production AB har blivit nominerade till det fina priset Visa vägen i kategorin som årets arbetsgivare.
Visa vägen-priset delas ut av Samhall och uppmärksammar de som går i bräschen för personer med funktionsnedsättning och bryter deras utanförskap på arbetsmarknaden.
Priset går till de arbetsgivare och eldsjälar som förstår att det är viktigare att se till vad en människa kan, i stället för till vad de inte kan. Helt enkelt till de som är kloka nog att se till en persons funktionsuppsättningar. Inte för att vara snälla och vilja väl, utan för sin egen verksamhets bästa.
Stora Mossen Production började med en vanlig bonde som ställde om och startade en mekanisk verkstad för att skapa jobb för människor med funktionsnedsättning. SMP hjälper människor tillbaka till arbetsmarknaden, så kallat socialt företagande. Det kan vara människor med långtidsarbetslöshet, långtidssjukskrivning eller funktionsnedsättning, som har svårt att etablera sig på arbetsmarknaden.

- Den 30 April så kom det ett mejl från Visa vägen: ”Ni har blivit nominerade som årets arbetsgivare”.
Blev både glad och överraskad trots att jag inte visste så mycket om Visa vägen.
Vi var 1 av 241 nominerade och nu är det bara 18 finalister kvar säger Johnny Nilsson grundare och VD till SMP.

Den 7de Juni stänger röstningen och den 14 Juli tillkännages vinnare!
Kontaktinformation
Postadress
Stora Mossen
61595 Valdemarsvik
Besöksadress
Stora Mossen
61595 Valdemarsvik
Region
Valdemarsvik
Östergötlands län
Sverige
Organisationsnummer:
556757-7399
Grundat: 2008
Anställda: 18
Välkommen till Stora Mossen Production AB

Vi erbjuder hjälp och kompetens från den första skissen till den första prototypen och vidare till slutlig produkt. Tillsammans kan vi komma fram till hållbara lösningar och alternativ. Vi ser aldrig glaset som halvtomt utan alltid halvfullt, men vi ser möjligheter och inte problem.

För att kunna erbjuda fler möjligheter och alternativ har vi en stor maskinpark, som utgörs av märken som Dugard, Index, First, Haas, Leadwell och Storebro.

Våra maskiner kan utföra fräsningar, borrningar, svarvningar, svetsningar, spårningar och fleroperations arbeten. Även montage, packning och kantbockning kan vi hjälpa till med.

Detaljer tillverkar vi oftast i metall och plast genom bland annat fräsning, borrning och gängning. Vi har kunder inom en rad olika branscher så som sjukhusindustrin, skogsindustrin och fritidsindustrin.

Utanför Valdemarsvik, på sina föräldrars gård, startade Johnny Nilsson företaget Stora Mossen Producion AB (SMP AB). Året var 2002 och Johnny arbetade då på ett verkstadsföretag och drev Stora Mossen Production vid sidan om, men 2007 hade han så mycket jobb att han bestämde sig för att satsa på företaget fullt ut.

Under åren har företaget både utökat med personal och maskiner. SMP hjälper även människor tillbaka till arbetsmarknaden, så kallat socialt företagande.

Det kan vara människor med långtidsarbetslöshet, långtidssjukskrivning eller funktionsnedsättning, som har svårt att etablera sig på arbetsmarknaden. Hos SMB får de en chans att visa vad de kan bäst och många har hittat en permanent plats i företaget.

Har du några frågor är det bara att höra av sig!

Filer

Bild 1Bild 2

Kontakter

Johnny Nilsson
0708-88 54 62

Filmer

Visa Vägen! Visa vägen SMP AB! Stora Mossen Production AB!

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN