LÖRDAG 23 FEBRUARI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Midroc Europe utses till Årets Innovatör!

Under prisutdelningen Talent Excellence Awards som anordnades den 3 oktober utsågs Midroc till Årets innovatör inom Employer Branding.
Prisutdelningen, som anordnas av Universum, belönar företag som har varit särskilt framgångsrika i att kommunicera sitt arbetsgivarvarumärke till unga talanger. Under prisutdelningen utsågs Midroc till Årets Innovatör inom Employer Branding, med motiveringen:

“Detta företag har haft en mycket tydlig kontinuitet i frågorna och förankring i ledningen. Detta har lett till starka och hållbara resultat. Det imponerade med företaget, tycker vi, är att man har ett tydligt perspektiv på frågorna såväl externt som internt. Det ger en väldig stark trovärdighet i arbetet. Man bedriver ett stort antal innovativa åtgärder årligen för att stärka sitt arbetsgivare varumärke såväl externt som internt.

Vi tror och hoppas därför att detta företag kommer att inspirera många andra eftersom det helt enkelt är på detta vis som man skall arbete med employer branding.”

En av framgångsfaktorerna för Midrocs employer branding-arbete är att det interna kulturarbetet länge varit en prioriterad fråga. Det strategiska och systematiska kulturarbetet inleddes redan 2008 bl a genom etableringen av den interna affärsskolan Midroc Business School och har sedan dess varit en självklar del i strategiarbetet. Dessutom är kulturarbetet inte något som drivs enbart av HR-avdelningen, koncernledningen har varit involverad och engagerad i utvecklingen sedan starten och har sett till så att hela organisationen är delaktig i kulturarbetet.

Moa Wennström är HR Manager på Midroc Europe och tror att det är den unika företagskulturen som ligger till grund för det framgångsrika employer branding-arbetet.

- Grundstenen i vårt employer branding-arbete är vår unika företagskultur och vårt dedikerade arbete med att utveckla den. Vi är väldigt glada att vår interna kultur, som präglas av samarbete och utveckling, även ger resultat som syns även utanför vår organisation, säger Moa.
2019-02-19
De jobbar med högteknologiskt hantverkNya funktioner lanserade i vår CAD-servicePeab bygger kontor och bostäder i LinköpingNu är vi på plats på LogiMat 2019! Världspremiär för holografisk artificiellt intelligent mässvärd Snart rullar eldriven sopbil på Göteborgs gator ”Samarbeten är det viktigaste för att skapa ett fossilfritt 2045”Väderstad ser fram mot SIMAAutomation stärker svensk industris konkurrenskraftRenta expanderar och öppnar ny depå i Hässleholm!ITAB och Logent inleder långsiktigt partnerskapConsid stänger ännu ett rekordår – miljarden i sikteUppkopplad byggplatsSubaru VIZIV Adrenaline ConceptErlandsson Bygg och Ramirent i värdefullt säkerhetssamarbeteUppdaterad hemsida för Norton Clipper reservdelarDet är nödvändigt med ökad samverkanKraftig utbyggnad av vindkraft kan ge lägre elpriserSiemens uppdaterar sin NX-programvara med artificiell intelligens och maskininlärningOpel flyttar huvudkontoret till MalmöSCA först ut att testa flishugg som ger mindre spill
2019-02-18
Så kommer modern datadelning att förändra SaaSÖppet hus 14 mars i SollentunaHexagon håller event i södra SverigeProcurator i Örnsköldsvik i virtuellt showroomFord släpper ST-version av nya FocusNCC:s nya huvudkontor blir en hållbar byggnad i Solna EC-fläktar för stormarknader sätter ny standard för både säkerhet och energieffektivitetNya innovativa och smarta soptunnor på plats i StrömstadFree2move och IBM utbildar fastighetsbranschen om IoT och AISCA hade Grand Opening av Östrand och Zert var där!Johanna Osbeck ska Utveckla Sigmas Verksamhet inom Inbyggda SystemSRS lanserar ny halvpall tillverkad av kasserade pallarSchneider Electric vinner designpris för kabelvinda Mitsubishi premiärvisar 2020 års ASX på bilsalongen i GenèveÖkat fokus på Saab-affären och LogistikHållbarhet i fokus på Norje Smidesfabrik
2019-02-15
Panasonic förbättrar leveranstiderna för TOUGHBOOK Upptäck värmeutveckling i tidSkanska bygger ny grundskola i KarlstadLiten, billig och smartPeab startar bostadsrättsskola på flera språkCarlstad Machinetools inleder samarbete med Siemens Finans!DHL Express Sverige har tilldelats utmärkelsen Top Employer för femte året i rad Nowaste Logistics satsar på autonoma truckarShuttlesystem för förbättrad lagerhanteringFortsatt tillväxt och kraftig lönsamhetsförbättringHär är årets finalister i ”SM för unga plåtslagare 2019”!Ett välvt tillskott i Strands-familjenStadens transporter ska vara fossilfria senast 2030Så mycket påverkar hemleveranser köpbeslutetHenkel visar hållbar teknologi på Scandinavian Coating 2019Armatec utvecklas och har förstärkt med nya medarbetareMLT´s unika kamerasystem Iris M tar sig nu även in på pappersbruken i Sverige.Lindab öppnar Innovation Hub i HelsingborgElmia belönar framgångsrika utställare med nytt prisHilti levererar den saknade biten i inventariehanteringspussletSkattemedel ska användas effektivtVolkswagen släpper designskiss på kommande T-Roc R
2019-02-14
Safe Control fördubblar sin kapacitet för dragprovningNu släpps KIMOs nya Utbildningskoncept Lunch & Learn!ABB Sveriges vd tilldelas medalj från H.M. Konungen
Annonser