LÖRDAG 15 DECEMBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Midroc Europe utses till Årets Innovatör!

Under prisutdelningen Talent Excellence Awards som anordnades den 3 oktober utsågs Midroc till Årets innovatör inom Employer Branding.
Prisutdelningen, som anordnas av Universum, belönar företag som har varit särskilt framgångsrika i att kommunicera sitt arbetsgivarvarumärke till unga talanger. Under prisutdelningen utsågs Midroc till Årets Innovatör inom Employer Branding, med motiveringen:

“Detta företag har haft en mycket tydlig kontinuitet i frågorna och förankring i ledningen. Detta har lett till starka och hållbara resultat. Det imponerade med företaget, tycker vi, är att man har ett tydligt perspektiv på frågorna såväl externt som internt. Det ger en väldig stark trovärdighet i arbetet. Man bedriver ett stort antal innovativa åtgärder årligen för att stärka sitt arbetsgivare varumärke såväl externt som internt.

Vi tror och hoppas därför att detta företag kommer att inspirera många andra eftersom det helt enkelt är på detta vis som man skall arbete med employer branding.”

En av framgångsfaktorerna för Midrocs employer branding-arbete är att det interna kulturarbetet länge varit en prioriterad fråga. Det strategiska och systematiska kulturarbetet inleddes redan 2008 bl a genom etableringen av den interna affärsskolan Midroc Business School och har sedan dess varit en självklar del i strategiarbetet. Dessutom är kulturarbetet inte något som drivs enbart av HR-avdelningen, koncernledningen har varit involverad och engagerad i utvecklingen sedan starten och har sett till så att hela organisationen är delaktig i kulturarbetet.

Moa Wennström är HR Manager på Midroc Europe och tror att det är den unika företagskulturen som ligger till grund för det framgångsrika employer branding-arbetet.

- Grundstenen i vårt employer branding-arbete är vår unika företagskultur och vårt dedikerade arbete med att utveckla den. Vi är väldigt glada att vår interna kultur, som präglas av samarbete och utveckling, även ger resultat som syns även utanför vår organisation, säger Moa.
2018-12-11
Norwegian ingår avtal med AVTECH Nya digitala lösningar medför nya utmaningarKombinera fritt med nästa generations modulära drivsystemHalléns digitaliserar transportplaneringenWeberfloor 318 slipsats grov DR- traditionellt golvbruk i modern tappningRototilt bygger ut fabriken i Vindeln Lyckad lansering av SSG On site på SkoghallTH1NG förvärvar plattformsverksamhet för snabbare och flexiblare IoT lösningVälgörenhet högst upp på personalens önskelistaWästbygg bygger ännu mer i LimhamnINGO öppnar automatstation i BjästaSåhär får entreprenadföretaget full kontroll över maskinernaÖrebro in i europeisk 3D-printingsatsning: Industriella nätEnklare slipning i svåråtkomliga utrymmen med ny lamellrondellKommer AI ta över ditt jobb i framtiden? Utökning i ventilfamiljen!Industrikommunerna samlade i Trollhättan Säkrare fordon genom MDH-forskning Säljstart för nya Volkswagen T-CrossVD-byte i 24StorageNy fyrteknik sparar miljöDrakar på hjälpmedelsmässa ska ge vardagslösningar en skjuts in på marknaden Logents Bemanningskontor i Borås växer och är nu en av Borås 100 största arbetsgivare
2018-12-10
Järpås Verkstad satsar på Fiberlaser från IntercutSmart sensor för temperatur och fuktighetDerome engagerar sig i MusikhjälpenSå blir julen en glädjens tid även för handlarePeab ingår ramavtal med statliga SpecialfastigheterNaturliga köldmedel i kylanläggningar ställer krav på säkra fläktarAlmi Invest investerar 2 miljoner i cybersäkerhetsföretaget DebrickedRenova utvecklar bränslecellsdriven sopbil Bättre hälsa med elcykel Skånska Energi prisat som inspiratör för hållbarhetClaremont stärker sitt erbjudande kring datadriven tillväxt med ny VDAnpassningsbara rapporteringsfält möjliggör hantering av alla typer av uppdragDAF LF utses återigen till "Fleet Truck of the Year"Kylning med hygienutformning för livsmedelsindustrinThermotech söker UtvecklingsingenjörIntensiv fas i LCDM-projektetNära relationer mellan transportköpare och logistikleverantörer - ett vinnande konceptNy ackumulatortank bidrar till minskade utsläpp i Göteborg 5 - stjärnor till Jaguar I-PACEMed Mapei blev Jan-Erik Johansson en del av en italiensk familjSSG Hydraulikdagar – i klimatarbetets teckenSchneider Electric och Lidl i samarbete
2018-12-07
Lesjöfors bryter ny mark med vridfjädrar i AustralienYtterligare en senare­läggning för finskt kärnkraftverkMakita lanserar kolborstfri 18V 165 mm cirkelsåg med AWSEco-bonus godkänt av EUFörsta spadtaget på ny ackumulatortank IKEA toppar Svensk Hållbarhetsrankinggop växer inom fasadStorsatsning på att anställa fler kvinnor i byggbranschenNy belysningsserie från MaluxPiteEnergi är återigen certifierade som "Great Place to Work"Per-Arne Andersson ny VD och Koncernchef för SvedbergsVarannan husägare kan tänka sig installera solcellerNordiskt 3D-printingsamarbete inlett: ”Hoppas att det skapar tillväxt”
2018-12-06
Överlägsna lastfrånskiljare från LovatoNCC bygger om kontor till hotell på Helsingfors centralstationBerendsen, Nordens ledande textilserviceföretag, vässar hållbarhetsarbetet ytterligare
Annonser