SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Miljömattan® by CWS – service av entrémattor som gör omedelbar skillnad

I mer än 50 år har CWS tillhandahållit ren och snygg innemiljö, minskat städkostnader och förlängt livslängden på golv med innovativa entrémattor och utomordentlig service.
Förra året inleddes ett nytt projekt med målet att sänka utsläppen och samtidigt öka andelen återvunnet material i mattorna. Detta har lett till ett nytt servicekoncept, Miljömattan® by CWS, som innebär att utsläppen i hanteringen reducerats med upp till 50 procent – och ett mattgarn som består av återvunnen fiber från fisknät som plockats upp ur haven.

CWS har alltid arbetat med största möjliga hänsyn till miljön. År 2018 inleddes ett projekt med målet att sänka utsläppen från transporter och tvätt med minst 25 procent, men med bibehållen service och funktion. Utöver själva förbättringsmålet var kravet dessutom att förbättringarna skulle gå att genomföra redan idag – och inte över flera års tid. Samtidigt togs också ett beslut att försöka öka andelen återvunnet material i entré- och kontorsmattorna.

Tillsammans med sina huvudleverantörer finkammade CWS möjligheterna, och fann till sist en typ av matta vars garn är 100 procent Econyl®. Detta innovativa material består framför allt av återvunnen fiber från fisknät som plockats upp ur haven, där de annars skulle ha kunnat orsaka stor skada på djurlivet.

Materialets prestanda när det gäller exempelvis smuts och väta bidrar dessutom till att CWS kan reducera sina utsläpp vid hanteringen av mattorna med upp till 50 procent jämfört med tidigare. Det högpresterande materialet Econyl® kan nämligen samla upp och hålla upp till dubbelt så mycket smuts och väta som en vanlig entrématta. Materialet torkar dessutom betydligt snabbare än exempelvis bomull eller vanlig nylon, vilket betyder att en matta som vid stängningsdags är full av väta kommer att vara torr igen redan nästa morgon.

- Varje dag tar vi alla del av nyheter om hur polarisar smälter och världens hav förorenas. Och varje dag läser vi också om hur även svenska vatten och kuster fylls av skräp och plaster.

På CWS arbetar vi aktivt för att bidra till golv som håller längre och minskade städkostnader – samtidigt som vi värnar om miljön, säger Pontus Jason, Sverigechef på CWS.

En avgörande positiv effekt är de färgkombinationer CWS valt för sin miljömatta. Idag byts många mattor ut för tidigt för att de ser smutsiga ut, trots att de fortfarande är fullt kapabla att hålla väta och smuts. CWS har därför laborerat med färgkombinationer som gör att miljömattan ser fräsch ut ända till dess det verkligen är dags att byta ut den. Den stora vinsten blir därför att mattans effekt utnyttjas till fullo och tvättas betydligt mer sällan jämfört med en traditionell matta.

Detta reducerar i sin tur både vatten- och energiförbrukningen i tvätterierna – plus att det blir färre körda kilometrar vid hämtning och leverans.

- Miljömattan® by CWS är en service som har fått sitt namn för sin förmåga att göra nytta för miljön, men den är faktiskt överlägsen traditionella mattor även på andra sätt. Tack vare det nya materialet och den unika färgen kan CWS genom minskad energiförbrukning och färre transporter minska CO2-utsläppen med upp till 50 procent. Inte imorgon, utan redan idag, säger Pontus Jason.

Kontakt
Pontus Jason
+46 72 973 31 26
pontus.jason@cws.com
kundservice@cws.com
+46-20-297 297
Kontaktinformation
Postadress
Fyr­gatan 2
19561 Arlandastad
Besöksadress
Fyr­gatan 2
19561 Arlandastad
Region
Sigtuna
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556294-8777
Grundat: 1987
Anställda: *
Välkommen till CWS Sverige


Riktig service börjar med engagemang

När våra bilar rullar iväg, fullastade med rena textilier, är det fortsättningen på en resa som startade redan 1921. Ända sedan dess har vår service utvecklats av människor som vill göra skillnad för sin omvärld. Idag gör vi det med moderna tvätterier, genomtänkt logistik och smart hyrservice. Allt för att göra din vardag enklare så att du kan fokusera på kärnverksamheten.

Vi tänker ett steg längre

Med en genomtänkt tvätt- och textilservice tar vi ansvar för att ni alltid har arbetskläder, textilier, entrémattor och städprodukter på plats. Men vårt uppdrag börjar egentligen långt innan de första plaggen ligger i tvättmaskinen. Med kunskap och engagemang hjälper vi dig först att analysera behoven. Alltid med fokus på problemlösning, miljöhänsyn och kostnadskontroll. Vi ger oss inte förrän vi har hittat den optimala lösningen – och den kan alltid bli bättre.


Rätt klädd för varje uppgift

Att välja rätt arbetskläder för olika arbetsuppgifter kräver kunskap. Den har vi. Vi vet vad som krävs för den som jobbar inom industri, vård och omsorg, service eller hotell- och restaurangbranschen. Med fokus på funktion, säkerhet, bekvämlighet och slitstyrka väljer vi förstklassiga skyddskläder från de främsta leverantörerna till vårt sortiment.

Certifieringar

ISO 14001:2015 – ISO 9001:2015

Kontakter

Claes Olofsson
040 23 97 21

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Jungheinrich får validering AI spås som en av tre utmaningar Företag prioriterar mjukvarudesign Affären klarDe vanligaste orsakerna till visselblåsning
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN