SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

MILWAUKEE® MX FUEL™

Minskar co2-utsläpp, buller och vibrationer på arbetsplatsen
Milwaukee Tool lanserar ett helt nytt batteridrivet maskinsystem – MX FUEL™.

DETTA BANBRYTANDE BATTERIDRIVNA SYSTEM REVOLUTIONERAR MARKNADEN FÖR BYGGMASKINER GENOM ATT LEVERERA DEN PRESTANDA, DRIFTSTID OCH HÅLLBARHET SOM EFTERFRÅGAS AV YRKESANVÄNDARE – UTAN RISKERNA FÖRKNIPPADE MED UTSLÄPP, BULLER, VIBRATIONER OCH FRUSTRATION I SAMBAND MED UNDERHÅLL AV BENSINDRIVNA MASKINER. VARJE LÖSNING I SYSTEMET MX FUEL™ ÄR OBEROENDE AV BRÄNSLE OCH SLADDAR, OCH ANVÄNDER ETT FULLT KOMPATIBELT BATTERISYSTEM.

”Det ställs ständigt nya krav från marknaden. Milwaukee Tool strävar efter att förbättra vardagen för användarna genom att utveckla de mest effektiva lösningarna för dessa alltmer krävande arbetsuppgifter”, säger Thorsten Orlik, Product Manager EMEA för Milwaukee Tool.

”Efter att ha tillbringat mer än 10 000 timmar med användare på tusentals arbetsplatser över hela världen, såg vi många aspekter av säkerhet och produktivitet som behövde förbättras – bland annat bensin- och nätdriven utrustning, på grund av mycket begränsad innovation. Det var tydligt att mycket av dagens utrustning inte tillgodoser användarnas behov, med allt från bensinavgaser som orsakar huvudvärk till dålig ergonomi som på sikt kan ge arbetsskador. Genom att dramatiskt minska riskerna och antalet frustrationsmoment på grund av byggmaskiner som har dominerat marknaden många år, kommer MX FUEL™ fundamental att förändra hur arbetsplatser fungerar”, säger Thorsten Orlik.

MX FUEL™ produktöversikt

Under Milwaukee Tools undersökningar av byggarbetsplatser letade man efter de största förbättringarna som kunde göras för användarsäkerhet och produktivitet. Efter att ha analyserat de mest framträdande problemområdena valde Milwaukee Tool att fokusera på fem produkter vid lanseringen av MX FUEL™. Var och en av dessa produkter representerar arbeten som historiskt sett har varit krävande för användarna på grund av branschens stagnerande produktutveckling.
MX FUEL™ 350 mm kapmaskin: utmärkta kapningar på upp till 350mm, med snabb uppstart och prestanda som överträffar konkurrerande 67cc motorkapar. Ingen huvudvärk från bensinavgaser, inga utsläpp, mindre vibrationer och tyst drift gör det möjligt att arbeta säkrare och effektivare.
MX FUEL™ 25 kg bilningshammare: Ger snabbare, säkrare och enklare betongmejsling. Detta är vår mest produktiva bilningshammare, med upp till 62 J slagstyrka, låga vibrationer och låg vikt. Den mejslar över 2 ton eller en 12 m kanal (20 cm djup x 30 cm bred) i betong, per laddning.
MX FUEL™ diamantborrmaskin: Låter användaren utföra kärnborrning med större trygghet tack vare maximal kontroll och förbättrad säkerhet med en patenterad koppling och AUTOSTOP™-teknik. Den levererar kraft nog att kärnborra upp till 152 mm stora hål i armerad betong.
MX FUEL™ belysningsmast: Ett nytt sätt att belysa arbetsplatsen. Det här är vår mest mångsidiga arbetsbelysning för användning både inomhus och utomhus. Den ger upp till 27 000 lumen arbets- och områdesbelysning och tål extremt tuffa förhållanden.
MX FUEL™ avloppsrensare med POWERTREDZ™: Underlättar rensning av avloppsrör. Tack vare den integrerade POWERTREDZ™-tekniken kan en person själv transportera maskinen från servicebilen och upp och ner för trappor. Den har tillräckligt med kraft att rensa rötter upp till 60 m ned i ledningen och ger samtidigt det bästa skyddet mot smuts med en sluten trumma.

Vad är MX FUEL™?

MX FUEL™ är en batteriplattform som tillhandahåller teknik och kapacitet som gör att Milwaukee Tool tar ett stort språng framåt inom byggmaskinssegmentet.
Precis som M12™- och M18™-systemen använder MX FUEL™ tre exklusiva innovationer: kolborstfri POWERSTATE™-motor, REDLINK PLUS™-elektronik och ett MX FUEL™ REDLITHIUM™-ION-batteri. Tillsammans levererar de en plattform med helt nydesignade maskinlösningar som överträffar de krav som ställs av yrkesanvändarna.

Varför MX FUEL™?

När Milwaukee Tool introducerade litiumjon-tekniken skedde en revolution på arbetsplatser över hela världen. Batteriteknikens kapacitet har flyttat gränser och gjort det möjligt att utveckla lösningar som förändrar uppfattningen om vad som kan drivas av batteriteknik. Medan elverktyg har fått stor nytta av batteridriven teknik har byggmaskiner inte följt samma utveckling.

Avgaser, vibration och buller fortsätter att utgöra en hälsorisk för yrkesanvändare. Maskinsystemet MX FUEL™ är resultatet av många års forskning och investeringar inom ny teknik, samt utveckling av nya batterier, motorer och elektronik från grunden. Och allt detta har utvecklats samtidigt under samma tak. Systemet är konstruerat för att ersätta motsvarande bensin- och nätdriven utrustning som yrkesproffs har förlitat sig på i åratal. Men det här systemet eliminerar alla utsläpp och minskar buller och vibrationer. Det eliminerar dessutom underhåll av bensindriven utrustning som byggarbetsplatser har tvingats acceptera i flera decennier. Och nu försvinner även problemen med utlösta automatsäkringar, spänningsfall och risken för snubbelolyckor minskar.

Hur ser framtiden ut för Milwaukee Tools batteridrivna system?

För yrkesanvändare är säkerhet och produktivitet de viktigaste framgångsfaktorerna. Att hitta lösningar för alla tänkbara typer av applikationer är en grundläggande förutsättning. Milwaukees batteridrivna system MX FUEL™, M18™ och M12™ kompletterar varandra och erbjuder den perfekta mixen av kraft, prestanda och drifttid för alla typer av applikationer.

MX FUEL™ är den plattform som levererar tekniken som krävs för att kunna erbjuda klassledande byggmaskiner. Systemet kommer att fortsätta växa inom segmentet för att ersätta bensindriven utrustning och förblir kompatibelt på lång sikt.
M18™-systemet som under 2020 kommer att omfatta 165 lösningar, har vuxit snabbt och har blivit det största professionella batteridrivna systemet. Tillväxten kommer inte att stanna av eftersom Milwaukee Tool fortsätter att leverera elverktyg som inte gör avkall på effekt och prestanda.
M12™-systemet är branschens största kompaktsystem som under 2020 kommer att omfatta 80 lösningar, och kommer också att utökas. Fokus kommer att ligga på portabel kraft och omvandlingen av ineffektiva manuella verktyg till innovativa lösningar med batteridrift.

Milwaukee Tool kommer fortsätta att sträva efter att utveckla banbrytande innovationer genom att samverka med yrkesproffs för att identifiera svårigheter och tillhandahålla lösningar med oslagbar säkerhet och produktivitet på arbetsplatsen. Framtidens byggarbetsplats är batteridriven.

De nya MX FUEL™-produkterna lanseras på den svenska marknaden under andra kvartalet 2020.

För mer information om det nya maskinsystemet MX FUEL™, gå till www.milwaukeetool.se

OM MILWAUKEE TOOL

Kontinuerlig innovation i över 95 år. Milwaukee Tool är en branschledande tillverkare av kraftfulla elverktyg, tillbehör och handverktyg för professionella användare över hela världen.

Sedan företaget grundades 1924 har Milwaukee Tool varit branschledande vad gäller både hållbarhet och prestanda. Med ett djupgående engagemang för yrkesproffs, fortsätter Milwaukee Tool att leda utvecklingen med fokus på att ta fram innovativa och branschspecifika lösningar.

Oavsett om det är genom ledarskap inom litiumjon-tekniken, som kännetecknar M12™- och M18™-systemen, tidsbesparande tillbehör eller innovativa produkter, strävar Milwaukee Tool efter att kontinuerligt leverera avancerade lösningar som erbjuder ökad produktivitet och oöverträffad hållbarhet.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Jungheinrich får validering AI spås som en av tre utmaningar Företag prioriterar mjukvarudesign Affären klarDe vanligaste orsakerna till visselblåsning
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN