SÖNDAG 21 OKTOBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Minska dina energikostnader med hjälp av portföljförvaltning

Nu förbättrar Energi Försäljning Sverige AB sitt erbjudande portföljförvaltning.
Med allt högre elpriser, som stigit under sommaren, är det en tjänst som ger företag en bättre överblick av sin energiförbrukning och därmed också kostnaderna.

– Genom att överlåta förvaltningen åt oss kan företag optimera sina vinster och minimera risken av höga kostnader, och i sin tur fokusera mer på kärnverksamheten, säger Mattias Hellberg, Head of portfolio management Energi Försäljning Sverige.

En snabbrörlig marknad

Tidigare har det varit enklare att själv kunna analysera marknaden och priserna har varit mindre volatila. Idag, menar Mattias Hellberg, är det en mer komplex situation och det kräver tid och dedikation för att få en klar överblick av det rådande läget. I och med att en stor del av den energi som används idag kommer ifrån förnybara källor är det också svårare att förutspå hur marknaden kommer att påverkas och se ut.

– I den bästa av världar vill vi hinna se ändringarna innan de sker, så att vi kan förvalta våra kunders portföljer på bästa sätt. Det är en svår balansgång idag eftersom priserna påverkas av många faktorer som politiska beslut, råvarupriser och vädret. Något som vi verkligen sett i år då vädret, både i Norden och på kontinenten, har skapat höga priser till följd av den extrema vädertrend som varit. Marknaden är beroende av så många parametrar att det kan vara svårt för kunderna att avgöra när det är bäst att köpa, säger Mattias Hellberg.

Anpassade modeller

Allt fler fossila bränslen, så som kol, olja och gas, fasas alltså bort och större vikt läggs vid till exempel sol-, vind- och vattenkraft. I och med det skiftet blir det allt svårare för företag att förutspå vad deras energikostnader kommer att landa i, vilket kan leda till oönskade överraskningar i form av höga priser. Energi Försäljning Sverige har lång erfarenhet av portföljförvaltning, och hjälper bland annat stora industrier som har hög energiförbrukning, över en gigawattimme, att skräddarsy strategiska lösningar.

– Tillsammans med kunden tar vi fram en plan och anpassar en modell utifrån deras förutsättningar, vi går igenom deras behov och tittar på hur förbrukning ser ut i dagsläget och vi tar också fasta på vilken risknivå de är villiga att lägga sig på. Sedan analyserar vi marknaden och lägger en plan för framtida energiinköp, säger Mattias Hellberg.

Lång erfarenhet väger tungt

Energi Försäljning Sverige, som tillhör Energi Danmark koncernen, har en gedigen erfarenhet av portföljförvaltning av energi. Deras kompetens sträcker sig över hela Norden och Tyskland och de ligger i framkant när det kommer till produktutveckling. Eftersom de lägger mycket resurser på analys har de en god kännedom om hur man prissätter kraft och kan hantera den komplexa marknaden som råder. Som portföljförvaltningskund får man, förutom en anpassad plan för sina energiinköp, också ett team bestående av en förvaltare, en avtalsansvarig och en clientkoordinator som hjälper till med fakturafrågor och andra typer av administrativa tjänster.

– Vi har alltid korta kontaktvägar och hög servicegrad. Eftersom många av oss har arbetat med det här i närmare 20 år besitter vi specialkompetens och strävar alltid efter att även utbilda våra kunder. Kunden blir därmed delaktig och vi kan tillsammans jobba fram de bästa lösningarna för just dem, säger Mattias Hellberg.

Olika modeller med olika fördelar

- Diskretionär portföljförvaltning - Professionella förvaltare hanterar all elrisk på bästa sätt utifrån givna riskramar. Detta innebär att kundens resurser kan läggas på kärnverksamheten och resultatet innebär en optimering av företagets elkostnader.

- Traditionell portföljförvaltning – Skapar förutsägbara priser med begränsad risk, vilket underlättar budgetarbetet. Kunden kan dessutom vara delaktig i dialog med förvaltaren.

- Finanspool – Denna modell kombinerar både rörligt och fast pris där optimering sänker snittinköpet. Mindre kunder kan få en professionell förvaltning via inköp på en gemensam tidpunkt med övriga i poolen. Denna modell är unik i sin struktur och finns både som fysisk och finansiell produkt.
2018-10-16
Siemens på SKYDD: Rätt integrerad säkerhetslösning spar pengar och miljöGripdonet PGN-plus-P från SCHUNK nu också i explosionsskyddat utförande Ett steg närmre mot mer hållbara asfalttransporterPressinbjudan: Logistik & Transport 2018Stjärnorna på företagarhimlen: Vem blir Årets Företagare i Sverige 2018?DAF presenterar en ny kollektionMiljörivarna fortsätter sin tillväxtresa Innovativa material från kemiindustrin en förutsättning för hållbara förpackningarNorton lanserar nya slipduksrullar och –arkVD håller låda #11 - Let's talk!Ekstrands presenterar ytterdörrar i ek panelKundanpassad träpall säkrar godsetNy kampanj ska minska antalet pågrävda elledningarGreen Cargo testkör de nya Transmontanaloken
2018-10-15
VBN Components firar 10 år av materialutvecklingErgonomisk fatkärra för ex-zonerNy Toughbook-studie hjälper post- och logistikföretag att möta framtidens utmaningarVolvo Cars tillåter HVO100 för taxibolagen i SverigeInbjudan till Stora Ensos media och analytiker webbsändningar den 26 oktober 2018ABB:s Robotikstipendium tilldelas forskarstudent vid MDHSkanska tecknar tilläggskontrakt för projekt i Nashville, USA, för USD 59 M, cirka 534 miljoner kronorFinja lanserar rörliga arbetsanvisningar i 3D om badrumsrenoveringnorelem förankrar säkerheten med nya lastbärande öglor och skruvarVTI utvecklar effektivare halkbekämpningCTC lanserar ny större varvtalsstyrd bergvärmepumpHär är storsäljaren framför alla – baklampan du aldrig behöver byta utSvevia bygger om trafikplats HedentorpNärmare 10 000 besökte årets Scanautomatic och ProcessTeknikTMF i siffror & TMF:s marknadsrapport från Trä- och MöbelföretagenHager fortsätter bredda produktportföljenFlest miljardföretag i elinstallationsbranschenebm-papst bygger ny produktionsanläggning i KinaUpplands Motor stärker marknadsteametScanDraft erbjuder utbildning inom helfoliering i Göteborg Nu storsatsar Hitachis verktygsverksamhet under nytt varumärke Derome blir Superföretag för femte året i radCramo AB i nytt samarbete med Veidekke Entreprenad AB​Fem nya specialmaskiner lanserade av Hitachi
2018-10-12
3000 ton salt, krångelfritt och snabbt lossatFramtidens passerkort är ett mikrochip i handenOnepartnergroup Logistics och Cross Nordic Logistics går samman och bildar Reach LogisticsMöt Malin – vår HR-chef som är både hjärta och hjärna personifieradVR-glasögon med Basler Dart-kamera visualiserar byggnader innan de är byggdaSlangExpress växer kraftfullt i GöteborgMakita lanserar kolborstfri grästrimmer på 18VSnart öppnar Besikta Bilprovning i HaningeNUUK XL – En stor nyhet!Intressanta föreläsningar på ScanpackME-skolan flyttar till Stortorget i ÖrebroRekordstor elproduktion i Malmös största solcellsanläggningByggstart för ny hamnterminal i Göteborgs hamnTestvinnande och premiumklassade rengöringsmedlet nu hos MekonomenFullfölj arbetet med stärkt studie- och yrkesvägledningBilMånsson i Halmstad blir ny Jaguar Land Rover-återförsäljareNästa generations Wi-Fi: ASUS Lanserar 802.11ax (Wi-Fi 6) router på svenska marknaden Den första stora 18V - vinkelslipen med två batterierEaton Sverige växlar upp – anställer elva personer John Söderberg utsedd till tillförordnad VD för Sweden Green Building Council
2018-10-11
Se till att flödesväxlingarna går smidigt och säkert med den här nya Mixproof-ventilen med tre hus konstruerad för hygieniska processerUnderhållsstopp på Stora Ensos fabrik i SkoghallSKF levererar den senaste generationen online system till BillerudKorsnäsFörsta Polestar Space öppnar i Norge under 2019
Annonser