TORSDAG 20 JUNI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Minska dina energikostnader med hjälp av portföljförvaltning

Nu förbättrar Energi Försäljning Sverige AB sitt erbjudande portföljförvaltning.
Med allt högre elpriser, som stigit under sommaren, är det en tjänst som ger företag en bättre överblick av sin energiförbrukning och därmed också kostnaderna.

– Genom att överlåta förvaltningen åt oss kan företag optimera sina vinster och minimera risken av höga kostnader, och i sin tur fokusera mer på kärnverksamheten, säger Mattias Hellberg, Head of portfolio management Energi Försäljning Sverige.

En snabbrörlig marknad

Tidigare har det varit enklare att själv kunna analysera marknaden och priserna har varit mindre volatila. Idag, menar Mattias Hellberg, är det en mer komplex situation och det kräver tid och dedikation för att få en klar överblick av det rådande läget. I och med att en stor del av den energi som används idag kommer ifrån förnybara källor är det också svårare att förutspå hur marknaden kommer att påverkas och se ut.

– I den bästa av världar vill vi hinna se ändringarna innan de sker, så att vi kan förvalta våra kunders portföljer på bästa sätt. Det är en svår balansgång idag eftersom priserna påverkas av många faktorer som politiska beslut, råvarupriser och vädret. Något som vi verkligen sett i år då vädret, både i Norden och på kontinenten, har skapat höga priser till följd av den extrema vädertrend som varit. Marknaden är beroende av så många parametrar att det kan vara svårt för kunderna att avgöra när det är bäst att köpa, säger Mattias Hellberg.

Anpassade modeller

Allt fler fossila bränslen, så som kol, olja och gas, fasas alltså bort och större vikt läggs vid till exempel sol-, vind- och vattenkraft. I och med det skiftet blir det allt svårare för företag att förutspå vad deras energikostnader kommer att landa i, vilket kan leda till oönskade överraskningar i form av höga priser. Energi Försäljning Sverige har lång erfarenhet av portföljförvaltning, och hjälper bland annat stora industrier som har hög energiförbrukning, över en gigawattimme, att skräddarsy strategiska lösningar.

– Tillsammans med kunden tar vi fram en plan och anpassar en modell utifrån deras förutsättningar, vi går igenom deras behov och tittar på hur förbrukning ser ut i dagsläget och vi tar också fasta på vilken risknivå de är villiga att lägga sig på. Sedan analyserar vi marknaden och lägger en plan för framtida energiinköp, säger Mattias Hellberg.

Lång erfarenhet väger tungt

Energi Försäljning Sverige, som tillhör Energi Danmark koncernen, har en gedigen erfarenhet av portföljförvaltning av energi. Deras kompetens sträcker sig över hela Norden och Tyskland och de ligger i framkant när det kommer till produktutveckling. Eftersom de lägger mycket resurser på analys har de en god kännedom om hur man prissätter kraft och kan hantera den komplexa marknaden som råder. Som portföljförvaltningskund får man, förutom en anpassad plan för sina energiinköp, också ett team bestående av en förvaltare, en avtalsansvarig och en clientkoordinator som hjälper till med fakturafrågor och andra typer av administrativa tjänster.

– Vi har alltid korta kontaktvägar och hög servicegrad. Eftersom många av oss har arbetat med det här i närmare 20 år besitter vi specialkompetens och strävar alltid efter att även utbilda våra kunder. Kunden blir därmed delaktig och vi kan tillsammans jobba fram de bästa lösningarna för just dem, säger Mattias Hellberg.

Olika modeller med olika fördelar

- Diskretionär portföljförvaltning - Professionella förvaltare hanterar all elrisk på bästa sätt utifrån givna riskramar. Detta innebär att kundens resurser kan läggas på kärnverksamheten och resultatet innebär en optimering av företagets elkostnader.

- Traditionell portföljförvaltning – Skapar förutsägbara priser med begränsad risk, vilket underlättar budgetarbetet. Kunden kan dessutom vara delaktig i dialog med förvaltaren.

- Finanspool – Denna modell kombinerar både rörligt och fast pris där optimering sänker snittinköpet. Mindre kunder kan få en professionell förvaltning via inköp på en gemensam tidpunkt med övriga i poolen. Denna modell är unik i sin struktur och finns både som fysisk och finansiell produkt.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-06-17
VVS-metoder klar med ny försäljningsanläggning åt PorscheVågleverantören Flintab AB och norska Reknes AS inleder marknadssamarbete ALPINE A110S - Ny sportigare versionTvå elever vid Strömbackaskolan belönade med Bygmastipendiet
2019-06-14
Säkerheten inom laserprocessen är en viktig och global frågaZIWA Mekanisk Tillverkning AB har investerat i en bäddfräsmaskinABB stöttar Sydkoreas grönare framtidSchneider Electric lanserar PowerTag ControlPeab Asfalt vinner 85-miljoners kontraktGodstrafik som bidrar till ökad biologisk mångfaldSmarta logistiklösningen i ArenastadenHolms sopar 144.000 varv runt VätternGrattis Sjöbo till Sveriges största solcellspark!Logger med GPSTvå elever vid Sundsvalls gymnasium belönade med BygmastipendietFord reflekterar över 20 års hållbarhetsarbete i sin årliga rapportEn konferens som gav mersmakÅrets billigaste elveckaSmidig rundstrålande i fler utförandenHelt ny Boeing 777 Freighter utökar DHL:s interkontinentala flottaVolkswagen-koncernen planerar 36 000 laddpunkter för elbilar i EuropaPrototyper i världsklass med skarpt know-howPremiär för SAS nya långdistansplan
2019-06-13
Volvo Cars och Uber presenterar produktionsbil som är redo för självkörandeBrist på byggställningar bakom rekordförsäljningCEJNs snabbkopplingar med NFC-identifiering för motorprovningMora CNC har investerat i sin 5:e Biglia svarvSkanska säljer kontorsprojektet Juvelen i Uppsala till Vasakronan för drygt 560 miljoner kronor Söderberg & Haak växer med generalagentur för BomagAliaxis avyttrar sin keramiska verksamhet till kyocera fineceramicsNy Augmented Reality funktion i Solid Edge ger bättre visualisering av design och underlättar samarbeten.Rejlers flyttar in i Midrocs fastighet The Edge, MalmöMaskinia visar upp hela sitt breda sortimentVeras första uppdragKlart för byggstart av batterifabrikenFjärrstyrning av autonoma fordon möjligt tack vare 5G-nätetSnabbare fuktmätning underlättar handeln med trädbränsleBlåkläder producerar med hjälp av solenVolkswagen investerar i NorthvoltIT-säkerhet i industrinFem Instalcobolag i gemensamt uppdrag i VästeråsVälj säsongens hållbara och skönaste T-shirtsBella Hedbom från Einar Mattsson nominerad till Årets unga fastighetskvinna
2019-06-12
Nomo lanserar tillsammans med premiumtillverkaren NTN-SNR, KIZEI - det första plåttätade sfäriska rullagret på marknaden. ABB Azipod® elektriska framdrivningssystem kan spara 1,7 miljoner dollarVi söker en servicetekniker till VästkustenABS Wheels utökar serien med transportfälgar Här är nya BMW 3-serie Touring – snart som plug-in hybridSmart uppvärmning av bussar sparar energi motsvarande två vindkraftverkRekordhögt intresse för ingenjörsyrket bland tjejerPlus X Award tilldelas Uponor S-Press PLUS Många fördelar med intelligent uppvärmningFinja lanserar garageprojekt med rörliga arbetsanvisningar och DIY-beskrivningThermotech - ny leverantör till RörvikshusFullständig elektrifiering är inom räckhåll – och billigare än man kan troDePalma Workwer i samarbete med Beijer byggmaterial Deutz-Fahr specialutgåva 6215 TTV WARRIOR, ett perfekt verktyg för alla uppdragSäljstart för nya Volkswagen Passat – mer digital, mer komfortabel och mer utrustadQTF ställer ut på Skånes Energiting 2019Peter Sjödahl ny vd för Woody-kedjanFujitsu sjösätter AI-baserad tjänst för minskade utsläpp till sjöss Serneke bygger bostadsrätter i Sorgenfri i Malmö
Annonser