SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Modulära rullbanor från Elesa

Anpassa rullbanan efter er applikation
Modularitet, enkel montering och utbyte av komponenter, goda skjutegenskaper, tyst drift och motståndskraft: detta är bara några av de främsta fördelarna med Elesa ELEROLL® modulära rullbanor.

ELEROLL® rullelement är snabba och enkla att montera, lämpliga för flera applikationer och tillverkade av högsta kvalitet. Används främst för matning och lossning av föremål inom sektorer som maskinkonstruktion, lager- och plocksystem, förpackningsmaskiner med mera.

Huvudkomponenterna i Elesa rullbanor är rull- och kulelementen tillsammans med profilerna. Att tillhandahålla dessa alternativ resulterar i en mängd olika designlösningar som krävs för att tillgodose de flesta maskinbehov.

Aluminiumprofilerna håller för tung belastning med hög motståndskraft mot böjning, även när de inte är helt stödda med andra bärande element.

Sortimentet kompletteras med flera tillbehör för konstruktion, fästen, stöd, bromsar, kantskydd och avslut, som alla garanterar positionering, funktionalitet och säkerhet i olika applikationer.

Elesa rullelement är tillverkade av polyamidbaserad teknopolymer, vilket garanterar hög lastkapacitet och hantering av tunga material. De finns också tillgängliga i termoplastisk polyuretan, ett repskyddande material som inte avger avtryck och märken, lämpliga för hantering av ömtåliga material som glas och trä.

Modulära rullbanor finns även med mindre rulle än standardversionen på 25mm (ø mm 14,5). De är idealiska för hantering av material med mindre vikt och dimensioner. Den mindre diametern på rullarna säkerställer en minskning av vibrationer och därmed ett lägre ljud under hanteringen av materialen.

Kulelementen är gjorda av vit acetalplastbaserad teknopolymer, vilket gör det möjligt att enkelt hantera materialet i alla riktningar.

Bra skjutförmåga och tyst drift: egenskaperna hos de använda materialen gör att friktionen kan minimeras, vilket säkerställer en bra skjutförmåga och tyst drift hos rullarna, vilket också eliminerar behovet av smörjningsunderhåll.

Se tekniska datablad, priser, leveranstider och lägg beställningar direkt på elesa.com
Kontaktinformation
Postadress
Djupdals­vägen 27
19251 Sollentuna
Region
Sollentuna
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556639-0281
Grundat: 2003
Anställda: 5
Välkommen till Elesa Scandinavia AB

Elesa: komponenter för mekanisk industri.

Världsledande inom konstruktion, tillverkning och distribution av standardkomponenter i plast och metall för mekanisk industri.

Vi grundades 1941, ELESA är en internationell referens för standardkomponenter avsedda för mekaniska, maskiner och industriell utrustning.

En god kombination av teknik och design som har gett upphov till en diversifierad produktion tack vare det konstanta engagemanget att följa utvecklingen inom konstruktionsplaster och teknik kring metaller.

Vi har en företagskultur fast inriktad på produktkvalitet i kombination med en medfödd känslighet för design och ergonomisk forskning har lett till skapandet av produkter unika och igenkännbara i världen som ELESA produkter.

År 2003 grundades Elesa Scandinavia AB med syfte att kunna erbjuda en effektiv teknisk service och lager av standardprodukter för att uppfylla de lokala kundernas önskemål. Det nära samarbetet med ELESA:s F&U-avdelning gör det möjligt att studera speciella tekniska lösningar baserade på kundönskemål och kundanpassning av standardprodukter.

Om Elesa:
• 180 Patent och mönsterskydd
• 42 Utmärkelser för industriell design
• Världsomspännande distribution
• 45.000 produktkoder tillgängliga på lager
• Kundanpassade lösningar
• Teknisk kompetens i kundens tjänst

Certifieringar

ISO 14001:2015 – ISO 9001:2015 – OHSAS 18001 – Syna Högsta Kreditklass (2020)

Kontakter

Alfred Jangbratt
08 509 087 23
Jan Andersson
08 444 44 35
Andreas Mattsson
08 509 087 21

Filmer

When colour is a value

When colour is a value
Historian

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-18
Umeå vill möjliggöra vätgasflyg till 2035Arctic Paper i Munkedal satsar på hållbar energiSå snabbt elektrifieras Göteborg World of Volvos invigningRO-Gruppen utför fasadrenovering
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884